PilotM Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Myślę nad czymś nowym a zawsze marzyłem o makiecie. Wybrałem Ił 2 ma może ktoś zdjęcia, lub plany, wszelkie informacje na temat tego samolotu będą przydatne. Mam dostęp do chyba jedynego w Polsce modelu który pozostał po Panu Lechu Podgórskim. Model latał na zawodach i został uszkodzony więc jest szansa że będzie latał. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Byly Plany Modelarskie Nr84, narysowne przez Lach Podgorski, zreszta bardzo ladnie. Model byl na uwiezi. Pewnie sa na Chomikuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Witaj fajny samolot (chodzi mi po głowie ale na razie brak czasu i napędu) ta więc będę kibicował nie wiem czy masz https://www.mnbigbirds.com/Andersen Plans.htm https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=6630 Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Dzięki koledzy za info. Zamówiłem plany z archiwum Modelarza rysowane przez Lecha Podgórskiego. Strony wskazane przez Pawła super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Tu masz zestaw 2.2m. http://fedcorc.ru/IL-2 22.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Dzięki Wojciech za pomoc. Raczej będę sam wycinał z planów, ale dobra podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 W dniu wczorajszym odebrałem pudełka z elementami które kiedyś wykonał Lech Podgórski do swojego modelu. Zacząłem się bawić podwoziem i zrobiłem prowizoryczną obudowę ze sklejki, przyznam trochę trwało niż uchwyciłem wymiar i kombinacje mechanizmu. Teraz szukam serwa które ma 90 stopni obrotu w jedną stronę (tak naprawdę nie wiem czy takie istnieją) Widoczna ośka musi się obrócić o 90 stopni w celu otwarcia i zamknięcia. Może ktoś ma w temacie doświadczenie. Wiem że budowano przekładnie do tego modelu, ale może technika się zmieniła i zastąpię to serwem. Zdjęcia co przywiozłem w dniu jutrzejszym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Obecne serwa cyfrowe mają zakres regulacji +/- 60 st. czyli w sumie 120 st. tak że to tylko kwestia regulacji. Starsze serwa analogowe miały możliwość rozszerzenia zakresu do +/- 90 st. Są też dedykowane serwa do podwozi np. https://hitecrcd.com//products/servos/analog/sport-2/hs-75bb/product Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 19 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Mały kroki w pracy; 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Marek, mam te Plany Modelarskie i jeśli jeszcze potrzebujesz to mogę wypożyczyć. Ale tylko wypożyczyć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 19 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Dzięki Irek mam już dwa komplety planów. Teraz żmudna praca nad podwoziem, ale jest już światełko w tunelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Dlaczego pokrycie skrzydła wygląda jak pokład na okręcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 20 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Skrzydła przejęte po p. Lechu Podgórskim - tak został przez Niego pokryty rdzeń styropianowy, ale w czym to przeszkadza? Bardzo trwała konstrukcja skrzydła, i tak będzie kryta laminatem po zakończeniu instalacji wyposażenia. Zdjęcie trochę nie odzwierciedla rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 20 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Spokojnie. Nie krytykuje tylko pytam bo wcześniej się spotkałem się z takim wykonaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 20 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Ja nie odebrałem to jako krytykę tylko pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 To tez jeden z moich ulubionych samolotów WWII, czy coś się dzieje z tematem bo interesująco się zaczynał ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 W dniu 19.09.2021 o 21:04, solainer napisał: Dlaczego pokrycie skrzydła wygląda jak pokład na okręcie? Swego czasu była balsa w deseczkach o szerokości tylko 50 mm i to są pewnie te deseczki. Miałem kilka takich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Po długiej przerwie powracam ale prace się toczyły więc postaram się dodam zdjęcia. Musiałem zakończyć inny projekt do latania w tym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Fajnie ,że projekt nie umarł.Wrzucaj zdjęcia ,chętnie zobaczę ten ciekawy samolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 a to się działo w przerwie budowy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi