Shock Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 O, Jaś Fasola... sorki Fajne Mini ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 2 minuty temu, Shock napisał: Fajne Mini dzięki...bardzo fajne... ale pochodzenie i historia tego samochodu to jak z francuskiej komedii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Napisz, bardzo jestem ciekawy. Pewnie nie tylko ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 To już Jacku znęcanie się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 7 godzin temu, qpa napisał: To już Jacku znęcanie się to znaczy ???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Znaczy to to że wrzucasz zajawkę z miniakiem i się resztą historii nie dzielisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 11 godzin temu, ahaweto napisał: Napisz..... no to piszę ...w pewnym mieście leżącym we wschodnich landach naszego zachodniego sąsiada, żyli sobie Niemka I Francuz. Nazwijmy ich Kathrin i Renne. Kathrin dażyła ogromnym uczuciem Renne ale jej ogromna milościa były stare, angielskie klasyczne Mini.Renne bardzo kochał swoja dziewczynę i postanowił takie auto dla niej znalezć....Szukał długo...wreszcie znalazł Mini w wersji specjalnej Check Mate, produkowano ją tylko przez 6 miesięcy 1990 roku....Renne włozył bardzo dużo serca, czasu i pieniędzy również w przygotowanie tego auta do jazdy...Gdy już było gotowe , przyszykowane do jazdy, opakowane piękną czerwoną kokardą z kwiatami leżącymi na masce...coś poszło nie tak....w aucie można było tylko posiedzieć....bo silnik nie dawał się uruchomić...rozrusznik kręcił ale bez spodziewanego efektu.. Walka trwała wiele miesięcy, auto transportowano z jednego garażu do drugiego... Kathrin postanowiła auto sprzedać; namawiana aby sprawdzić wszytko po kolei bo to przecież niemożliwe ...odpowiedziała "Nein"....Po negocjacjach , trwających dośc długo auto trafiło do mnie...No i tu , krok po kroku doszedłem co było przyczyną....Teraz czekam na kupione w Anglii części które od 10 dni siedzą na cle ...Zyskałem podwójnie...bo fajne auto w wersji limitowanej i nowych sympatycznych znajomych......Kathrin i Renne ot taka historia 3 godziny temu, qpa napisał: resztą historii nie dzielisz jak się nie dzielę kiedy sie podzieliłem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Czuję niedosyt. Cedzisz opowieść. Brak wyjaśnienia co było powodem niedomagania silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 30 minut temu, ahaweto napisał: Cedzisz opowieść. bo to musi stopniowac napięcie ale aby zaspokoić ciekawość co było ..... 1/step by step sprawdzenie przejscia między stacyjką a cewka zapłonową.....jest 2/ odwrotnie podłączona cewka zapłonowa, czyli + podłączony do aparatu zapłonowego...wymieniona cewka -własciwie podłącaona 3/kable wysokiego napięcia ( nowe ) podłaczone po "uważaniu", czyli jak się Renne wydawało- zapłon ustawiony klasyczna metodą na żarówkę i tłok 1 cylindra w GMP ->> oba zawory zamknęte, palec przerywacza pokazuje który z cylindrów będzie tym pierwszym 4/brak iskry- bo nie może być...prąd ucieka w koła...Renne, wymienił styki przerywacza razem z płytką i kondensatorem ale przy okazji udało mu się zniszczyć dwa grzybki nylonowe będące zarówno łozyskowaniem jak i izolacją- to właśnie tkwi na cle 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 W dniu 23.10.2021 o 12:08, d9Jacek napisał: ..odwrotnie podłączona cewka zapłonowa... ..kable wysokiego napięcia ( nowe ) podłączone po "uważaniu", czyli jak się Renne wydawało... Renne, wymienił styki przerywacza razem z płytką i kondensatorem ale przy okazji udało mu się zniszczyć dwa grzybki nylonowe będące zarówno łożyskowaniem jak i izolacją... Bo to Francuz, a samochód angielski... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 29 minut temu, mr.jaro napisał: Jak jeszcze powiesz, ze korozji nie ma, praktycznie nie ma, ma/miał punktowa powierzchowną ( podszybie) , bo Renne nie potraktował jej natychmiast Fertanem. przed położeniem lakieru.. ale keine Durchrostungen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 23 minuty temu, d9Jacek napisał: praktycznie nie ma, Kiedyś samochody robili na lata, a nie by dotrwał do końca gwarancji bo ju nowy(często niedopracowany) model wchodzi (bo konkurencja też tak robi)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 15 minut temu, RomanJ4 napisał: Kiedyś samochody robili na lata, z punku widzenia producenta nie oplaca sie produkować trwałych samochodów. ale nie tylko samochodów...kiedyś lodówki, pralki, telewizory etc. słuzyły latami i co najwazniejsze były naprawialne...a teraz ....szkoda gadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 7 minut temu, mr.jaro napisał: Wiele dostepnych jeszcze jest na rynku niemieckim , szczególnie teraz....ale nie na MOBILE.de. można znależc absolutnie perełki za małe pieniądze, cżesto z juz rozpocżęta odbudową , która przerosła właściciela...transport do Polski to też żaden problem..... własnie dostałem info ,że na Poczcie jest przesyłka z GB z częściami do aparatu zapłonowego..ojjj...b ędzie się działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 31 minut temu, d9Jacek napisał: jest na rynku niemieckim , szczególnie teraz....ale nie na MOBILE.de. Dobra, to ja chce Caterham'a 7 bez silnika i napędu. Byle była rama, zawias, koła, oblachowanie i papiery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 7 minut temu, Granacik napisał: Dobra, to ja..... chcę 911 S z 1968 roku..?? Błażej, szukaj , szukaj...z tego co wiem to za małe "piniadze" byl w Polsce...jakies miesiąc temu widziałem ogłoszenie.... z silnikiem .skrzynią i mostem "scierki" 18 minut temu, mr.jaro napisał: ja sie na starych autach nie znam na tyle a jakie byś chciał ????? poszukam Ci w Niemczech, ponegocjuję a resztę załatwisz sam... tj transport w Niemczech Ci załatwię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 13 minut temu, d9Jacek napisał: chcę 911 S z 1968 roku.. każdy by chciał... Ja mierzę siły na zamiary... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi