enter1978 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 5 minut temu, koniorc napisał: Panowie, napiszcie lepiej jakie serwa sprawdzały się wam w modelach podobnej wielkości, tak aby osoby które wchodzą w temat korzystały z doświadczeń kolegów Tak jestem za, a temat serw jest zawsze dobry. Ja ujeżdżałem trochę badziewia jakie jest na rynku , ale z tanich serw praktycznie nigdy nie byłem zadowolony , za to zawsze jak przychodziło nieznane mi serwo to je rozbierałem , i feetech lądował w śmietniku zamiast w modelu , king max w okolicach 100zł to takie serwo na własne ryzyko było i nic dobrego mu nie wróżę ale sprzedałem je z modelem. Z tanich serw dobre były tytanowe turnigy które juz dawno nie istnieją w ofercie, i jakiś king max dobrze się zapowiada nie pamiętam symbolu ale za około 160zł było za sztukę, oczywiście ten king max nie istnieje już w ofertach więc nawet szkoda sobie nim głowę zawracać. Savox 8kg za około 120zł również rozczarował i zdechł po jednym sezonie więc nie jest wart uwagi. Najbardziej ze wszystkich serw rozczarował mnie blue bird 27kg z bezszczotkowym silnikiem , nie był konkurencyjny nawet dla tower pro po 21zł za szt, ale model serwa modelowi serwa nie równy więc może ja kupiłem jakiś niewypał i inne serwa mają OK , szczególnie interesujące są ich serwa z tytanowymi przekładniami , ale to bym się na te mechanizmy zdecydował tylko z czyjegoś polecenia konkretny model serwa z konkretnym nalotem, moje zrobiło może z 5 lotów i wysypała się przekładnia w czasie lotu blokując w dodatku ster kierunku w wychylonej pozycji. Byłem zawiedziony trwałością tańszych serw bo nawet niezłe jak na swoją cene wspomniane tyrnigy działały dobrze ale za krótko , 1,5 sezonu raptem , więc chciałem zapłacić więcej i mieć spokój na kilka lat. Zdecydowałem się na Savoxa 1270TG i to była dobra decyzja , model przelatał na tym 2,5 sezonu i zero problemów , tak naprawdę przestało mnie dotyczyć jakieś telepanie sterami czy za krótki czas eksploatacji , wyglądają jak by były w świetnej kondycji i na razie wszystko wygląda na to że będą śmigać drugie 2,5 sezonu, a to by oznaczało że mimo że serwo kosztuje 320 zł za sztukę to w perspektywie czasu wychodzi taniej niż serwa po 100 czy 150zł za sztukę które ledwo rok wytrzymują. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Wiesław chyba wszystko wyjaśnił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Panowie po co bić piane, nie łatwiej popatzeć na czym latają ludzie którzy zjedli na tym zęby ? Po co szukacie dziury w całym ? to już dawno jest czarne na białym .. Irek nie szukaj dziury w d***e. Do twego pytania o Expo...co to jest Expo ? Irek teoria teorią polataj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniorc Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 No dobrze było już o tanich serwach i było o tych ze średniej półki. A co w przypadku gdy mamy większy budżet, co w tedy polecicie i dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Czołówka celuje teraz w bluebirdy. Dlaczego ? Nie, wiem. Sam używam Bb. Dajcie argument czegoś lepszego w podobnych pieniądzach? Ja nie widzie alternatywy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 No miło że się odezwałeś . Ja nie szukam dziury w całym , ale szukam całość w dziurze. Mogę powiedzieć . że lata mi to co kto będzie robił i jak , ale nie tak. Wiedzą trzeba się dzielić. Napisałeś , że wystarczy popatrzeć na czym latają inni. Można pewne wnioski wyciągnąć , ale właśnie może warto skusić oko w portfelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Jasne u nas w Polsce ludzie zawieszaja się na savoxach? Dlaczego? .... Nie zauwyles że jesteśmy daleko za murzynami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 21 minut temu, Krzysiek M napisał: Jasne u nas w Polsce ludzie zawieszaja się na savoxach? Dlaczego? .... Nie zauwyles że jesteśmy daleko za murzynami? No tak ,ale mamy jednak ograniczony budżet. 17 minut temu, Cybuch napisał: Nie zauwyles że jesteśmy daleko za murzynami? Tak do końca nie masz racji. 39 minut temu, Krzysiek M napisał: Czołówka celuje teraz w bluebirdy. Dlaczego ? Nie, wiem. Sam używam Bb. Dajcie argument czegoś lepszego w podobnych pieniądzach? Ja nie widzie alternatywy.. No widzisz jak to działa . Ja mam inne zdanie. Jednak nikt nie podał celowość stosowanie szybkości serw ponad miarę. Godzinę temu, Krzysiek M napisał: Panowie po co bić piane, nie łatwiej popatzeć na czym latają ludzie którzy zjedli na tym zęby ? Po co szukacie dziury w całym ? to już dawno jest czarne na białym .. Irek nie szukaj dziury w d***e. Do twego pytania o Expo...co to jest Expo ? Irek teoria teorią polataj... 28 minut temu, Cybuch napisał: No tak ,ale mamy jednak ograniczony budżet. Tak do końca nie masz racji. No widzisz jak to działa . Ja mam inne zdanie. Jednak nikt nie podał celowość stosowanie szybkości serw ponad miarę. Godzinę temu, Krzysiek M napisał: Panowie po co bić piane, nie łatwiej popatzeć na czym latają ludzie którzy zjedli na tym zęby ? Po co szukacie dziury w całym ? to już dawno jest czarne na białym .. Irek nie szukaj dziury w d***e. Do twego pytania o Expo...co to jest Expo ? Irek teoria teorią polataj... No dobra wyłączę Expo. Doznania przekażę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Czyli dalej nie rozumiesz , ale polataj. Najszybciej wyłapiesz na własnych błędach ? Tym tokiem rozumowania polecam abyś ustawił sobie expo na ujemne wartości to zwiększysz prędkość serw parokrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniorc Opublikowano 30 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Koledzy, nikt nic nie pisał o serwach futaby podejrzewam, że ze względu na cenę. Jakie macie doświadczenia z serwami hitec, czy są jakieś sprawdzone modele tej marki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Jeszcze można poruszyć temat MKSów i JR. Pewnie nikt nie piszę o nich bo problem z dostępnością a i cena zabija. Ciekawym rozwiązaniem mogą być serwa FRSKY serii Xact, jeszcze nie używałem, ale wiem że sporo ludzi lata za oceanem. Jeśli chodzi o hiteci to sporo ludzi lata na 7955TG to dobre serwo, cena podskoczyła ostatnio, uważam że za te pieniadze można mieć dużo więcej i dużo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Przede wszystkim nie kupowałbym już dzisiaj serw na 6v Trend jest na HV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 przestańcie karmić trolla grasuje w tym dziale i w każdym temacie prędzej czy później zaczyna swoje wywody na tema serw i powerboxa 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 13 godzin temu, Krzysiek M napisał: Czołówka celuje teraz w bluebirdy. Dlaczego ? Nie, wiem Ja jak wycelowałem w Blue birda to sie kiepsko skończyło, na szczęście tylko dla serwa. Ale to jest pewnie tak jak z savoxem serwo za za 100 zł ma nie wiele wspólnego z serwem za 300zł. Ale jak używasz i masz sprawdzony model serwa blue bird to napisz jaki model serwa polecasz , bo ja tam nie zdyskwalifikowałem producenta a jedynie jeden model ich serwa. Mam i używam na gazie w extrze 2,7m serwo savox SB-2273SG wylatało w tym roku ponad 50L paliwa , i wychodzi na to że to jest dobre serwo ale ani cena ani jego waga juz dobre nie są, za to parametry ma lepiej niż dobre a i trwałość pewnie jest na wysokim poziomie ale aby trwałość przetestować to jeden sezon to za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Wiesiu uzbrajam właśnie extre z Extreme flighta w rozmiarze 85 Serwa jakie zakupiłem to BlueBird 4210 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffi_25 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 7 godzin temu, diabolo napisał: Przede wszystkim nie kupowałbym już dzisiaj serw na 6v Trend jest na HV To jedyny słuszny wybór w moich modelach już od 7 lat tylko HV i to nie tylko dla tego że są mocniejsze i szybsze ale i z powodu prostoty zasilania, Dwa lipole i z głowy. Oczywiście przekonanie kogokolwiek do takiego rozwiązania nawet wśród znajomych graniczy z cudem. Nie lubię robić reklamy żadnej firmie ale przytoczę kilka rozwiązań dla HV. 1. Spektrum AR12310T jest jeszcze 9 kanałowy i 20 kanałowy. 2. PowerBox competition SRS obsługuje większość systemów nadawania i odbioru praktycznie wszystkich topowych firm. 3. JETI który ma swój system na zasilanie praktycznie wszystkiego rewelacja do jet-ów i nie tylko żecz jasna. Twierdzę że kilka topowych firm zatrzymała się jakieś 10 lat temu i jadą jeszcze na wypracowanej marce ale czas i rozwój technologii w temacie BSP dopiero się zaczyna a miejsca w top szybko się zmieniają, może nawet trochę za szybko jak na nasze portfele A co do serw wczoraj hitec dziś sawox czy spektrum a jutro bluebird kingmax czy idąc po bandzie futaba HPS A700 granice są tylko w naszych głowach i portfelach niestety. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 W dniu 30.12.2021 o 12:09, cyrax_ojz napisał: przestańcie karmić trolla grasuje w tym dziale i w każdym temacie prędzej czy później zaczyna swoje wywody na tema serw i powerboxa Nie jesteś w tym dziale więc proszę nie zabieraj głosu. Nie krytykuj , pomagaj. W dniu 30.12.2021 o 12:09, cyrax_ojz napisał: przestańcie karmić trolla grasuje w tym dziale i w każdym temacie prędzej czy później zaczyna swoje wywody na tema serw i powerboxa Próbuje czegoś się dowiedzieć . Czy jest w tym coś złego?. Jak jesteś taki krytykant i taki dobry w tym co robisz napisz od siebie coś konstruktywnego.Nie bądź złośliwy , chętnie wysłucham dobrych rad. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. koniorc Opublikowano 7 Stycznia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Dziś było trochę słonka więc podocieralem trochę silnik: Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak smarfonem samsunga nagrać model w locie tak żeby była lepsza jakość filmu. 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 7 minut temu, koniorc napisał: Dziś było trochę słonka więc podocieralem trochę silnik: Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak smarfonem samsunga nagrać model w locie tak żeby była lepsza jakość filmu. Byłem ciekawy jak ten model zachowuje się przy lądowaniu bo słyszałem opinie ze jest szybki a tu widzę że to nie prawda jest idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiekrc Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Brawo KONRAD.......SUPER. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi