jarek996 Opublikowano 1 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 W dniu 25.02.2022 o 19:11, young napisał: Generalnie foka to nie moje klimaty , ale dla innych parę zdjęć mojego zbioru Tez widze jestes NAZISTA ( wg naszego forumowego kolegi ) ? Zeby kolege RobRoya troszke uspokoic, pokaze kilka ksiazek NIEnazistowskich (choc moje zdobycze na temat techniki NIEMIECKIEJ bede nadal regularnie wrzucal) ? : P.S: przestalem tez sluchac RAMMSTEIN ( choc oni to akurat chyba ci "dobrzy" Niemcy z DDR ) ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Bardzo dużo informacji, profesjonalnie napisany życiorys. Ciekawie sie czyta, mnóstwo bezcennych informacji o tamtym okresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 11 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Kolejna świetna pozycja w trakcie czytania. Bardzo ciekawy życiorys, mnóstwo klimatów i smaczków związanych z szybownictwem. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 11 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 3 godziny temu, young napisał: Bardzo ciekawy życiorys, mnóstwo klimatów i smaczków związanych z szybownictwem. Mam , i również polecam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Mam nadzieje ze kolega RobRoy, odstawiony w odziez patriotyczna, jezdzi gdzies teraz polskim samochodem elektrycznym, wiec wrzuce po cichu kilka nowosci. W Szczecinie czeka na mnie caly karton ksiazek ktore juz sa moje, ale jeszcze ich nie wachalem. Dojada z potezna iloscia modeli, silnikow , regulatorow i innych fantastycznych rzeczy, zakupionych od znienawidzinych niemcow (za wojne pisze to mala litera) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Właściwe to nie wiem czy mogę pisać, bo mam kilka urządzeń niemieckich w kuchni, jak to żonie wytłumaczyć że robot kuchenny zelmera jest lepszy od boscha. ! Fajne pozycje o lotnictwie. A masz coś o szybowcach ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 49 minut temu, young napisał: A masz coś o szybowcach ???? Jak juz wiesz (z pierwszych postow), TYLKO o szybowcach transportowych ze zlamanymi krzyzami ? Czego konkretnie poszukujesz? Tam gdzie ja najczesciej kupuje, sa nastepujace pozycje : 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Nie wiem czy mamy dzial o literaturze stricte MODELARSKIEJ (nie moglem nic znalezc), wiec zamieszcze to tutaj. Dzisiaj kupilem (za 20 EUR) taki zestaw z Austrii. Wyszlo po 1,43 EUR za ksiazke ? Niby jest internet, sa "jutuby", ale ja jestem troszke staroswiecki i lubie bardzo trzymac ksiazke w moich rekach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 3 godziny temu, jarek996 napisał: Dzisiaj kupilem (za 20 EUR) taki zestaw z Austrii. Wyszlo po 1,43 EUR za ksiazke ? Niby jest internet, sa "jutuby", ale ja jestem troszke staroswiecki i lubie bardzo trzymac ksiazke w moich rekach. Stary , to skarby kupiłeś ,jak za darmo! Szczerze zazdroszczę. Piękne perełki literatury modelarskiej. 3 godziny temu, jarek996 napisał: Niby jest internet, sa "jutuby", ale ja jestem troszke staroswiecki i lubie bardzo trzymac ksiazke w moich rekach. Zdecydowanie się zgadzam i podpisuję się pod tym obiema rękami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Mam nadzieje , ze kolega RobRoy jest na jakiejs patriotycznej wycieczce (np. nad przekopem Mierzei Wislanej), wiec pozwole sobie wrzucic najnowsze nabytki. Czwarta z pierwszego zdjecia i druga z drugiego to prawdziwe perelki. Ta czwarta z pierwszego, to III ( z 4 ) czesc serii o oznaczeniach i malowaniach. Jest bardzo rzadka ( szczegolnie wlasnie ten tom) . Cala seria kosztuja w granicach 200 EUR. Ta o FOCKE WULFie 190 kupilem za 25 EUR !!! Normalana cena zaczyna zsie od 50 w gore. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Godzinę temu, jarek996 napisał: wiec pozwole sobie wrzucic najnowsze nabytki Cieszę się ,że są ludzie którzy lubią podobnie jak ja książki. A to bardzo rzadkie w dzisiejszych czasach. Najbardziej podobają mi się książeczki z poprzedniego posta: te modelarskie? . Jako zapalony konstruktor-pilot modeli szczerze zazdroszę i podziwiam bo to naprawdę wartościowa literatura. Żałuję ,że niedostępna w Polsce bo ja jako anglojęzyczny analfabeta nie potrafię kupować na zagranicznych portalach? Ale twoja kolekcja jest imponująca i piekna. Podziwiam i pozdrawiam ...aha te książki o szybownictwie t też przyprawiają o szybsze bicie serca....? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Z angielskim to sobie radze, ale niemiecki (techniczny), to szlifuje wlasnie dzieki tym ksiazkom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 A propo książki o Storchu czy twoim zdaniem to dokładnie w spisie treści to to samo co nasze wydanie ? Poniżej fotki. Chodzi mi czy zawartość ta sama ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Tak Mariusz, to musi byc to samo ! Jest to bardziej ksiazka o UZYCIU, jak szczegolach technicznych zamego samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 W dniu 4.12.2022 o 04:24, jarek996 napisał: Jak juz wiesz (z pierwszych postow), TYLKO o szybowcach transportowych ze zlamanymi krzyzami ? Czego konkretnie poszukujesz? Tam gdzie ja najczesciej kupuje, sa nastepujace pozycje : Na koncu ksiazek 1945-1965 & 1965-2000 znajdziesz mnie w Acknowledgments (czy jakkolwiek to jest po Niemiecku). Na czesc pierwsza spoznilem sie bo po prostu nie wiedzialem, ze ja pisze. Martin Simons byl bardzo zdziwiony, ze tyle szybowcow zaprojektowano i zbudowano w Polsce przed wojna. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Aleja ich NIE mam Andrzej. Wyslalem tylko dostepne pozycje jakie znalazlem na niemieckich "uzywanych" stronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 15 minut temu, jarek996 napisał: Aleja ich NIE mam Andrzej. Wyslalem tylko dostepne pozycje jakie znalazlem na niemieckich "uzywanych" stronach. Nie szkodzi, chwale sie na zapas ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 1 godzinę temu, mr.jaro napisał: Zarowno dla zaawansowanych, jak dla poczatkujacych modelarzy. Ja JESTEM, BYLEM i BEDE poczatkujacym modelarzem ? 1 godzinę temu, mr.jaro napisał: Mnie odpowiadaja zwiezle napisane ksiazki Ja to najchetniej tylko ze zdjeciami ? Jarek; szczerze mowiac to kupilem TZW kota w worku, ale 20 EUR, to sa warte w 100%. Nawet jak tylko kilka jest wartosciowych. W kazdym razie na pewno ozdobia KAZDA polke modelarza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi