Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 27 Grudnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Kupiłem sobie zestaw Hawker fury z modellstudio, model w rozmiarze 2 metry. Taka niecała ćwiartka Miałem go nie dotykać zanim nie skończę innych tematów, ale jak otworzyłem pudło to nie mogłem się powstrzymać powolutku powstaje kadłub. Przepraszam za bałagan w tle, ale odgarnąłem stół ręką tylko tyle żeby się kadłub zmieścił. Przy okazji poszukuje wszelakiej literatury na temat tego samolotu, może coś ktoś ma ? 9 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 31 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 wstępnie oszlifowany statecznik poziomy. zastanawiam się jakie zawisy wybrać ?płaskie czy palcowe ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Fajnie Ci to wychodzi, "kochosz" dwupłaty .Będziesz go zasilał amperami czy spaliną ,z tego co widziałem większość napędza ten model elektrykami chyba ze względu na kształt maski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 31 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 no prawdziwy samolot musi mieć co najmniej dwa płaty a co do napędu decyzja jeszcze nie zapadła, wolałbym benzynę, ale muszę poszukać czegoś ok 30 ccm jak najniższego i najlepiej z długim przodem, ewentualnie z możliwością przedłużenia o kilka centymetrów. o amperach też myślę jako opcja jak już nic nie wymyślę 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 W dniu 27.12.2022 o 22:22, pacek napisał: Miałem go nie dotykać zanim nie skończę innych tematów ??? Skad ja to znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 niewielie postępy:) Rozważając różne za i przeciw, napęd będzie raczej elektryczny. Przy okazji, w związku z tym że cały przód chciałbym pokryć cienką blachą ofsetową, czy ktoś ma pomysł jak wytłoczyć (wyklepać) z tej blachy te wystające "cypki" z przodu maski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 15 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 coś tam powoli przybywa A w sprawie napędu przełom, Jednak benzyna Roto35vi 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 niestety pierwszy zonk nie zwróciłem uwagi , że pierwsza wręga za kokpitem jest ciut za niska i na kadłubie zrobiło się w tym miejscu wklęsło a powinno być mniej wiecej prosto. na szczęście udało się to poprawić bez większych strat, no poza tym, że drzwiczki rewizyjne trzeba zrobić od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 no i powstała ostateczna wersja pokryw schowka za kokpitem i gniazdo statecznika pozionego 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 24 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 no i kadłub zamknięty 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Super! Szybko ci idzie ta robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Godzinę temu, merlin71 napisał: Super! Szybko ci idzie ta robota. Strasznie popyla z nim. Pokaż z maską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 24 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 2 godziny temu, merlin71 napisał: Super! Szybko ci idzie ta robota. szału nie ma powoli i systematycznie, między głównym kierunkiem prac pojawiają się wątki poboczne, czyli ogólnie jak skomplikować sobie robotę Dzisiaj zacząłem wypełnienie kadłuba pod skrzydłem, w kicie tego nie ma. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 kolejny mały kroczek, zastrzały statecznika poziomego ogarnięte 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 wiadomo, że samolot raczej powinien mieć podwozie pierwsze przymiarki a tu już surowe na gotowo trochę martwią mnie koła , bo powinny być trochę większe. te mają 145 mm a powinny mieć 155 mm 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Mniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 3 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 przymiarka do skrzydeł, na razie dolne lewe na sucho trochę trzeba bedzie doszlifować dźwigary 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 W dniu 1.02.2023 o 12:24, pacek napisał: wiadomo, że samolot raczej powinien mieć podwozie Eeetam, gadasz. Ja latem bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 3 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 4 minuty temu, kesto napisał: Eeetam, gadasz. Ja latem bez. dlatego napisałem "raczej powinien" dodam tylko, że wg mnie pływaki to też swego rodzaju podwozie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 no lewe dolne gotowe nie mogłem się powstrzymać żeby nie przymierzyć 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi