Popular Post pacek Posted December 27, 2022 Popular Post Share Posted December 27, 2022 Kupiłem sobie zestaw Hawker fury z modellstudio, model w rozmiarze 2 metry. Taka niecała ćwiartka Miałem go nie dotykać zanim nie skończę innych tematów, ale jak otworzyłem pudło to nie mogłem się powstrzymać powolutku powstaje kadłub. Przepraszam za bałagan w tle, ale odgarnąłem stół ręką tylko tyle żeby się kadłub zmieścił. Przy okazji poszukuje wszelakiej literatury na temat tego samolotu, może coś ktoś ma ? 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacek Posted December 31, 2022 Author Share Posted December 31, 2022 wstępnie oszlifowany statecznik poziomy. zastanawiam się jakie zawisy wybrać ?płaskie czy palcowe ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyra63 Posted December 31, 2022 Share Posted December 31, 2022 Fajnie Ci to wychodzi, "kochosz" dwupłaty .Będziesz go zasilał amperami czy spaliną ,z tego co widziałem większość napędza ten model elektrykami chyba ze względu na kształt maski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacek Posted December 31, 2022 Author Share Posted December 31, 2022 no prawdziwy samolot musi mieć co najmniej dwa płaty a co do napędu decyzja jeszcze nie zapadła, wolałbym benzynę, ale muszę poszukać czegoś ok 30 ccm jak najniższego i najlepiej z długim przodem, ewentualnie z możliwością przedłużenia o kilka centymetrów. o amperach też myślę jako opcja jak już nic nie wymyślę 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek996 Posted December 31, 2022 Share Posted December 31, 2022 W dniu 27.12.2022 o 22:22, pacek napisał: Miałem go nie dotykać zanim nie skończę innych tematów 🤣🤣🤣 Skad ja to znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacek Posted January 8 Author Share Posted January 8 niewielie postępy:) Rozważając różne za i przeciw, napęd będzie raczej elektryczny. Przy okazji, w związku z tym że cały przód chciałbym pokryć cienką blachą ofsetową, czy ktoś ma pomysł jak wytłoczyć (wyklepać) z tej blachy te wystające "cypki" z przodu maski ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post pacek Posted January 15 Author Popular Post Share Posted January 15 coś tam powoli przybywa A w sprawie napędu przełom, Jednak benzyna Roto35vi 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacek Posted January 17 Author Share Posted January 17 niestety pierwszy zonk nie zwróciłem uwagi , że pierwsza wręga za kokpitem jest ciut za niska i na kadłubie zrobiło się w tym miejscu wklęsło a powinno być mniej wiecej prosto. na szczęście udało się to poprawić bez większych strat, no poza tym, że drzwiczki rewizyjne trzeba zrobić od nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post pacek Posted January 22 Author Popular Post Share Posted January 22 no i powstała ostateczna wersja pokryw schowka za kokpitem i gniazdo statecznika pozionego 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post pacek Posted January 24 Author Popular Post Share Posted January 24 no i kadłub zamknięty 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin71 Posted January 24 Share Posted January 24 Super! Szybko ci idzie ta robota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulusr Posted January 24 Share Posted January 24 Godzinę temu, merlin71 napisał: Super! Szybko ci idzie ta robota. Strasznie popyla z nim. Pokaż z maską Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacek Posted January 24 Author Share Posted January 24 2 godziny temu, merlin71 napisał: Super! Szybko ci idzie ta robota. szału nie ma powoli i systematycznie, między głównym kierunkiem prac pojawiają się wątki poboczne, czyli ogólnie jak skomplikować sobie robotę Dzisiaj zacząłem wypełnienie kadłuba pod skrzydłem, w kicie tego nie ma. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post pacek Posted Saturday at 03:18 PM Author Popular Post Share Posted Saturday at 03:18 PM kolejny mały kroczek, zastrzały statecznika poziomego ogarnięte 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts