paulusr Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Super robota. A gdzie lotki? Miałeś przesłać wymiary amorków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 54 minuty temu, paulusr napisał: Super robota. A gdzie lotki? Miałeś przesłać wymiary amorków. oryginał miał lotki tylko na górnym płacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 4 godziny temu, AKocjan napisał: oryginał miał lotki tylko na górnym płacie A chciałem, żeby poszukał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 35 minut temu, paulusr napisał: A chciałem, żeby poszukał... w tym bałaganie zgubiła się wpadł z stół teraz już za późno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 8 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 wczoraj zacząłem kleić dolne prawe jeśli nic mi nie wyskoczy to do końca tygodnia dolne skrzydło bedzie na gotowo przy okazji okazało się że autor kitu nie żałował materiału i mam kilka nadmiarowych żeber i nosków z górnym, będzie troche wiecej roboty, bo po pierwsze lotki ( znalazły się ), a po drugie chyba nie zrobię go zgodnie z koncepcją autora w całości, ale podzielę go na centropłat (ta część nad baldachimem) i płaty wsuwane na rurę, tak sobie wymyśliłem co z tego wyjdzie zobaczymy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 10 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 mała aktualizacja. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 12 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 korzystając z ładnej pogody, wyprowadziłem go na spacer górne skrzydło będzie dzielone 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Dobrze, że robisz dzielone, będzie łatwiej w transporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 11 minut temu, Modelarz 2123 napisał: Dobrze, że robisz dzielone, będzie łatwiej w transporcie. to będzie hybryda , góra dzielona, ale dół w całości. Tak więc bedzie tylko o połowę łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 15 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 kolejny mały kroczek przyszedł czas na górny płat na razie wszystko pasuje a to mój podstawowy zestaw narzędzi 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 20 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 od jutra krótka przerwa - ferie tyle udało mi się zrobić do tej pory wga tego co na zdjęciu 3600 g. Będzie się trzeba starać żeby się zmieścić w planowanych 7000 g 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 nie wiem czy zdążę na ten sezon, ale coś tam pomalutku do przodu popycham. Zaczynam przymiarkę stójek, trochę nie podoba m się sposób mocowania wymyślony przez autora zestawu. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 5 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 stójki zrobione, to czas na charakterystyczny dla tego samolotu element czyli chłodnicę. Tyle udało mi się na razie zrobić. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 5 Marca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 i jakoś tak powoli zbliżam sie do końca z tematem chłodnicy. Jeszcze trochę szpachli, nitów i jakiejś siatki udającej wkład chłodnicy i będzie gotowa 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 6 Marca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 ppnitowane i pomalowane, są jakieś drobne niedoskonałości ale nie wiem czy chce mi się poprawiać 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Jak te nity robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 to są nity z kleju. klej typu wikol ja aktualnie używam tytana, strzykawka i igła, tu używałem igły 0,8. igłę trzeba obciąć na prosto, na jakieś 1,5 - 2 cm. klej bez żadnego rozrabania do strzykawki i pionowo od góry nit po nicie. Warto potrenować zanim zacznie się na modelu, ale generalnie dość prosto z jednego naciśnięcia strzykawki można "wyklepać" 50-60 nitów, warto mieć pod ręką coś do wycierania nadmiaru kleju, który wychodzi z igły non stop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Dzięki Słyszałem o tej metodzie, ale nigdy nie testowałem, wydaje się prosta i efektywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Ładnie te nity się prezentują. To jest prosta i szybka technika robienia nitów wypukłych , sam jej używam od lat. Jak się nabierze wprawy i wejdzie w rytm to można robić nity od ręki bez odmierzania odległości między nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 dokładnie wprawa w tym jest najważniejsza, jeszcze mi jej trochę brakuje, stąd czasem trafi się jeden wyższy albo większy od pozostałych, Na szczęście w tej metodzie łatwo się pozbyć czarnej owcy, po prostu ją ścierając Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi