ertman_176 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Kabiny dają po gałach :| Skoro model ma "brudzing" to czemu oszklenie nie ? No i ramki jakieś za grube chyba. http://www.clubhyper.com/reference/images/pzl37lk_9.jpg http://warandgame.files.wordpress.com/2007/11/losssssss1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgada się , jest za grube. Oszklenie będzie malowane , po tłoczeniu wyprasek ,a na razie nakleiłem paski z filii takiej, jaką miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam ale wypas ile jest warta gotowa makieta ??.Muszę sobie kiedyś taki sprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 120 godzin pracy :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam jestem nowy na forum ale zaglądałem czasem i te goziny to nie stracony czas tylko zyskany piękny model .Proponuje w Podlodowie trochę powietrza pomieszać oile tam truskawki już nie rosną to odpowiednie miejsce dla łośa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgada się , jest za grube. Oszklenie będzie malowane , po tłoczeniu wyprasek ,a na razie nakleiłem paski z filii takiej, jaką miałem. Przemaluj ramki na kolor modelu i będzie dobrze. Teraz to raczej kolor razi nie grubość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Najlepiej polecieć ESA P11 z kamerką i zobaczyć takie coś: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Tomek gdzie będzie oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 W Dęblinie na lotnisku. Asfaltowy pas , niegraniczne miejsce do latania , i zero stresu z podejściem do lądowania. Jak pogoda dopisze to w tą sobotę lub niedzielę. Edit: Świetne zdjęcie czy też animacja , w każdym razie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Pamiętam że można było startować z drogi na stacje MRŁ na wprost od portu, czy dalej można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam. Animacja. ,,Militaria,, numer chyba z przed dwóch lat. Ale robi wrażenie. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Omęczyłem się strasznie z silnikami , reglami i śmigłami. Zamówiłem regle z HC 50 (65A) i po kilku sekundach działania silników 1 z nich padł. Spaliły się dwa z 12 tranzystorów. Okazało się , że jeden był przylutowany 0,5m wyżej od reszty i nie były chłodzone . Potem zabrałem regle z B-25 ,ale te nie za bardzo chciały chodzić z pakietem 4 cele , spadek napięcia i od razu je odcinało. W końcu wyjąłem stare regle od Łosia 40A i trzeba było od nich od razu zacząć. Po 5 minutach max gazu są letnie . Pięknie kręcą silnikiem i mają z 10% więcej mocy niż na pierwszych reglach. A co do mocy to mam ciągu ok. 2,3 kg. trochę kiepawo , bo na jednym z tych silników ganiała Katana (cugu ponad 1,8kg ) ale to i śmigło 2 łopatowe i akumulator jeden na jeden silnik , mniejsze spadki napięcia. Tak więc Łoś (w piwnicy) odbył krótki lot w zawisie. (bez skrzydeł było trochę więcej niż1:1) Jutro regulacja podwozia. Potem podpinanie reszty elektroniki i klejenie kabinek. Model niemal gotowy do lotu. Tylko odrobinę cieplej mogłoby być . Edit: To te regle http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10013&Product_Name=Hobbyking_SS_Heli_Series_50-65A_ESC Warto przed użyciem zdjąć termokurczkę i : 1. wywalić ten plaster pomiędzy blachą,a tranzystorami 2. wyrównać wystające tranzystory (ich obudowy) i na klej przewodzący ciepło wkleić blachę , może nawet ciut większą , dorobioną. 3. Nie kupować badziewia i święty spokój. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Regle serii SS pochodzą chyba od kilku dostawców a wnioskuję to po tych kilku sztukach które robiłem - jednak we wszystkich to BEC-e były przyczyną problemów każdy kolejny rozebrany wyglądał inaczej pod koszulką.... - plaster to folia silikonowa termoprzewodząca ad-3 najlepsza rada która zaprocentuje w przyszłości :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 jako ze zima potrzyma to daj mi znać Tomku jak bedzie oblot ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zmniejszyłem o 1mm grubość ramek i kolor na zieleń. W realu wygląda bardzo dobrze. Na zdjęciu tak sobie. Uruchomiłem stery kierunku i wysokości oraz lotki. Zostało podpiąć pod jeden bec klapy i pod rugi podwozie, ale to już będzie trochę zabawy. Jeszcze myślę nad sposobem zamykania/otwieranie kabiny pilota, aby był szybki dostęp do baterii. Qpa Co do oblotu , to nie mam pojęcia kiedy poleci, przy tak dupnej pogodzie to może być za 3 dni jak i 3 miesiące. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 W realu wygląda bardzo dobrze. Na zdjęciu tak sobie. I tak o wiele lepiej! To teraz zakładaj nartki (sobie i temu modelu) i fruuuuu...!!! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Tomku, no "zacny" model możesz mi zdradzić w jaki sposób wykonujesz "postarzanie" twego modelu. obecnie jestem na etapie przed malowaniem mojego, i chciałbym podobnie wykończyć. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Aerograf 0,2 i minimalny strumień , tak aby pojedynczy przebieg zostawał tylko cień, ledwo widoczną warstwę , kilka szybkich ruchów i jest na krawędzi smuga. Linie podziału też podobnie, tylko ruch wolniejszy, no i po kresce (kreska linii podziału - cienkopisem) Na gondolach , tu chciałem wyraźny ślad i odwrotnie niż na skrzydłach niskie ciśnienie , dysza otwarta na max jednym pociągnięciem od środka na zewnątrz i tak dookoła gondoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 możesz mi zdradzić w jaki sposób wykonujesz "postarzanie" twego modelu. Tomek - bez przesady, po paru dniach walki nie było już Łosi, które mogłyby nosić oznaki zużycia i eksploatacji. :mrgreen: W tym przypadku to raczej tylko jak prosto z fabryki :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Tomku, dzięki. Będę próbował w/g twoich wskazówek, powiedz mi jeszcze jakich farb używasz. Fokkerze, Zastanów się troszkę, czy wszystkie Łosie 31.08.39 zostały dostarczone prosto z fabryki ? i nie posiadały śladów eksploatacji? Przecież latały już pół roku przed wybuchem wojny. pozdrawiam WP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.