Łukasz1 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Czy ktoś ma plany jakiejś szkolnej uwięziówki na 1,5cm3 Dostępne są dla 0,8 i 2,5-3,5cm3 poszukuje czegoś o rozpiętości 80-90cm, a nie chce mi się skalować wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 była jakaś w modelarzu chyba "Cypis" oczywiście szkolna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Otwórz i poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkub Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 A może coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 3 godziny temu, Łukasz1 napisał: Czy ktoś ma plany jakiejś szkolnej uwięziówki na 1,5cm3 Dostępne są dla 0,8 i 2,5-3,5cm3 poszukuje czegoś o rozpiętości 80-90cm, a nie chce mi się skalować wszystkiego. Wnioskuję ,że zaczynasz dopiero przygodę z modelarstwem uwięziowym. Proponuję książkę w której znajdziesz zarówno plany modeli jakie Ciebie interesują jak również mnóstwo wiedzy i zasad regulacji i budowy modeli tej klasy: https://allegro.pl/listing?string=sekrety modeli akrobacyjnych na uwięzi Bierz póki jeszcze ktoś nie kupił. Naprawdę tam jest dosłownie wszystko dotyczące akrobatek i to jest wiedza sprawdzona bo autorem jest jeden z najbardziej utytułowanychh zawodników w klasach modeli na uwięzi. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Zobaczcie tytuł aukcji:-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 19 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 Ja mam dwie takie ksiązki. Jedną moge odstąpić. Tutaj też chyba jest dostępna https://www.vinted.pl/rozrywka/ksiazki/literatura-faktu/rodzina-i-wychowanie-dzieci/1883054456-sekrety-modeli-akrobacyjnych-na-uwiezi-pzawada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1 Opublikowano 20 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 W dniu 18.07.2023 o 22:12, sylkub napisał: A może coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkub Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Jeżeli to Twój wybór to życzę sukcesów w budowie i lataniu. Jak by co to służę radą . Pozdrawiam Sylwek K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Akrobatka Sobaś.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1 Opublikowano 24 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 W dniu 18.07.2023 o 22:13, Ares napisał: Wnioskuję ,że zaczynasz dopiero przygodę z modelarstwem uwięziowym. Proponuję książkę w której znajdziesz zarówno plany modeli jakie Ciebie interesują jak również mnóstwo wiedzy i zasad regulacji i budowy modeli tej klasy: Źle wnioskujesz. W dniu 20.07.2023 o 12:48, sylkub napisał: Jeżeli to Twój wybór to życzę sukcesów w budowie i lataniu. Jak by co to służę radą . Pozdrawiam Sylwek K Zaczynałem modelarstwo 1976r ( niektórzy tu z forum jeszcze się nie urodzili ) od zestawu na uwięzi "Żuk" z CSH potem zbudowałem w 1979r wicherka 25U. Potem była akrobatka szkolna z planów z książki A Rachwała pt. "Lotnicze wyczynowe modle na uwięzi" - ta, której plany wstawił mjs. Potem były już średnio udane próby RC wicherek 25 RC z aparaturą rum.- porażka Potem długa przerwa i powrót do modelarstwa w 2-giej połowe lat 90-tych ub wieku potem ok 2013 znowu pewien zastój, bo nastapił powrót do bardziej czynnego wędkarstwa - też zabiera czas i pojawiło się tez inne zainteresowanie - dużo droższe od modelarstwa i też zbierające czas -nurkowanie - kursy sprzęt itp. Teraz po osiągnięciu już pewnego poziomu ponownie modelarstwo wraca - głównie RC , a że wpadły mi w ręce silniczki MK17 pomyślałem o uwięzi. Zdobyłem plany Wicherka U25 - mam sentyment do niego i spróbuję trochę go odchudzić, aby 1,5cm3 go uciągnął. Od biedy wsadzę tam Meteora, ale wolałbym Wicherka z samozapłonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Ja mialem wicherka 5 na 1,5cc na uwięzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkub Opublikowano 24 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Krzysztof, jeżeli jesteś zaineresowany uwięzią to w dniach 4-5 .08 we Włocławku będą zawody zaliczane do Pucharu Świata ,a w dniach 7-12 .08 również we Włocławku odbędą się Mistrzostwa Europy. Będzie na co popatrzeć . Sylwek K 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 A Perkoz by się nie nadawał? Pierwsze kroki czyniłem Perkozem z 1,5 cm MK 17. W prawdzie te jedno kółko ale prosty i latający. Plany gdzieś mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Prosta uwięziówka do wzięcia, gdyby ktoś coś to pisać! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi