kulfon250 Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Godzinę temu, 302_Osh napisał: To jest jest ciekawe malowanie do Spita: Owszem, ale to totalnie nie mój klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 2 godziny temu, kulfon250 napisał: Owszem, ale to totalnie nie mój klimat No to moze takie, w malowaniu KSP (Koszerne Sily Powietrzne). Teraz na czasie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Jak poleci i cały wyląduje, będę się zastanawiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kulfon250 Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Kolejna przymiarka, zaczyna być widać sylwetkę samolotu #balsamodel #spitfire #rcmodel #modelrc #spitfirerc #cnc 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Tak patrzę na Twojego Spita i stwierdzam, że swojego Mustanga zrobiłem za bardzo pancernego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 6 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Czy ja wiem ? drewienko a pianka duża różnica w wytrzymałości, oczywiście mogę się mylić, a jak u ciebie z obciążeniem płata ? ile wychodzi mniej więcej do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Obijania nie ma, drukarka wydrukowała mocowania serw, no to dokończone zostały lotki Jako wisienka kolejny widok "całości" #spitfire #balsamodel #rcmodel #spitfirerc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Prosze to ladnie spilowac. Niechlujstwu na forum mowimy stanowcze NIE ! ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Ja bym dodał też interpunkcję. Ciekawie się czyta i ogląda Twoją relację, ale czasami muszę dwa lub trzy razy czytać, aby zrozumieć o co chodzi...Szkoda, że nie ma słownika na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 2 godziny temu, jarek996 napisał: Prosze to ladnie spilowac. Niechlujstwu na forum mowimy stanowcze NIE ! ? Na wszystko przyjdzie czas. Pisaniu bez polskich liter, mówimy również stanowcze NIE . 1 godzinę temu, FockeWulf napisał: Ja bym dodał też interpunkcję. Ciekawie się czyta i ogląda Twoją relację, ale czasami muszę dwa lub trzy razy czytać, aby zrozumieć o co chodzi... Szkoda, że nie ma słownika na forum. O ile wiem błędów ortograficznych ,nie robię w tym co piszę, a interpunkcji czasem pewnie brakuje. Nie jest to celowe, ot wiek i zmęczenie materiału. Postaram się zwrócić na to uwagę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 6 minut temu, jarek996 napisał: OK; napisze po olsku, ale z "babolem": Niechlujstwu na forum muwimy stanowcze NIE ! ? Wiesz napiszesz bez polskich "robię łaskę" i... I wracamy do tematu przewodniego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 9 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 No i zaczęła się dłubanina, czas ucieka a efekty stają się widoczne powoli. Doszedł domek silnika, wręga przednia no i podgięcie przednie boków kadłuba brrr... #spitfire #balsamodel #rcmodel #spitfirerc #cnc #3dprint #modelarstwo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Nie znalazłem, jaki masz silnik i ile waży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Dualsky seria GA? Może GA2000.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 9 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 2 godziny temu, robertus napisał: Nie znalazłem, jaki masz silnik i ile waży? https://modelemax.pl/pl/silniki-dualsky/32993-dualsky-silnik-ga20004-kv400-2200w Dość ciekawa konstrukcja, bo jest lekki i mocny. Ma dużą średnicę a jest krótki. Sam jestem go ciekaw w locie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Seria Dualsky GA jest świetna, mam testowałem, kupiłem kolejny do kolejnego modelu i mam zamiar kupic kolejny do kolejnego. Będzie Pan zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 9 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 31 minut temu, Viper napisał: Seria Dualsky GA jest świetna, mam testowałem, kupiłem kolejny do kolejnego modelu i mam zamiar kupic kolejny do kolejnego. Będzie Pan zadowolony Dzięki za info. I Jeśli mogę poprosić to nie "Panujmy" sobie Jak mawiała Babcia, na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze, a u mnie ani tego, ani tego drugiego Małe podsumowanie dnia, kadłub zaczął się wyłaniać. Ster wysokości się klei, za chwilę trzeba będzie powalczyć z kierunkiem i kryciem tyłu. #spitfire #balsamodel #rcmodel #spitfirerc #cnc #3dprint #modelarstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 To "panowanie" to nawiązanie do chyba jakiegoś kabaretu, czy filmu, juz nie pamiętam. Ale oczywiście, miło mi A co do silnika, to testowałem w Extrze od Extreme Flight 1,98m rozpiętości, generacji pierwszej, więc tej najcięższej (jutro sprawdzę dokładnie który silnik tej serii) i mimo iż testowałem na mniejszym niż optymalne śmigło, to poweru miał od groma, dodatkowo fajna kultura pracy i dobre chłodzenie i w przeciwieństwie do wielu innych producentów jego dane papierowe pokrywały się z odczytami z wattometru. Drugi silnik tym razem GA1500 kupiłem do jeszcze nie złożonego Turbo Ravena też od Extreme Flighta (jeden z dwóch silników zalecanych przez producenta do tego modelu). Jak ten samolot lata na tym silniku można w internecie znaleźć A trzeci zamierzam kupić do budowanego Albatrosa DIII. Według mnie wśród w miarę budżetowych silników od ręki dostepnych w PL Dualsky GA nie ma konkurencji, ale to moje subiektywne zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 9 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 4 minuty temu, Viper napisał: To "panowanie" to nawiązanie do chyba jakiegoś kabaretu, czy filmu, juz nie pamiętam. Ale oczywiście, miło mi A co do silnika, to testowałem w Extrze od Extreme Flight 1,98m rozpiętości, generacji pierwszej, więc tej najcięższej (jutro sprawdzę dokładnie który silnik tej serii) i mimo iż testowałem na mniejszym niż optymalne śmigło, to poweru miał od groma, dodatkowo fajna kultura pracy i dobre chłodzenie i w przeciwieństwie do wielu innych producentów jego dane papierowe pokrywały się z odczytami z wattometru. Drugi silnik tym razem GA1500 kupiłem do jeszcze nie złożonego Turbo Ravena też od Extreme Flighta (jeden z dwóch silników zalecanych przez producenta do tego modelu). Jak ten samolot lata na tym silniku można w internecie znaleźć A trzeci zamierzam kupić do budowanego Albatrosa DIII. Według mnie wśród w miarę budżetowych silników od ręki dostepnych w PL Dualsky GA nie ma konkurencji, ale to moje subiektywne zdanie Mam Eko Dualskiego w Sinbadzie 3metrowym i rzeczywiście chodzi lepiej niż by wynikało z metryki A cena naprawdę zacna. Kilku Dualskich używają znajomi i wszyscy sobie chwalą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Jedna uwaga, podobno, ale takie opinie czytałem, GA nie lubią się ze wszystkimi regulatorami. Oczywiscie producent zaleca serię Summit (jest całkiem niezły wybór wersji OPTO i z Becem, nawet ostatnio pojawiła się wersja light), więc ewentualnie potestuj/poczytaj/poszukaj w sieci. W tej mojej extrze GA współpracowałem bodajże z Jeti i Jeti Becem i nie było zadnego problemu - plug and play. Ale tak jak napisałem, ewentualnie poszukaj w sieci. DO swojego GA1500 dokupiłem Summit (też zgodnie z zaleceniem Extrem Flight) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi