Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, kulfon250 napisał:

Owszem, ale to totalnie nie mój klimat ;)

No to moze takie, w malowaniu KSP (Koszerne Sily Powietrzne).

Teraz na czasie ?

Airworthy-Spitfire-LFIX-IAF-101Sqn-White-57-civil-reg-4X-FOG-Israeli-Air-Force-Museum-by-Classic-Aircraft-01.jpg

• Haha 1
Opublikowano

Czy ja wiem ? drewienko a pianka duża różnica w wytrzymałości, oczywiście mogę się mylić, a jak u ciebie z obciążeniem płata ? ile wychodzi mniej więcej do lotu?

Opublikowano

Obijania nie ma, drukarka wydrukowała mocowania serw, no to dokończone zostały lotki :) Jako wisienka kolejny widok "całości"
#spitfire #balsamodel #rcmodel #spitfirerc

IMG_2678.thumb.jpg.236a9b0bf0a84e5a3bb18b06637274c6.jpg

IMG_2679.thumb.jpg.2ff2614780fcb38dcfa4ed67a00ef474.jpg

IMG_2680.thumb.jpg.812aa888fc20927c869fa43e2df7a239.jpg

IMG_2681.thumb.jpg.2c4083d4d516f6241831325e3b19a420.jpg

IMG_2683.thumb.jpg.415e44f8939ea9411ca083885563914f.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja bym dodał też interpunkcję. Ciekawie się czyta i ogląda Twoją relację, ale czasami muszę dwa lub trzy razy czytać, aby zrozumieć o co chodzi...

Szkoda, że nie ma słownika na forum.

Opublikowano
2 godziny temu, jarek996 napisał:

Prosze to ladnie spilowac.

Niechlujstwu na forum mowimy stanowcze NIE ! ?

IMG_2681.thumb.jpg.2c4083d4d516f6241831325e3b19a420.jpg

Na wszystko przyjdzie czas.

Pisaniu bez polskich liter, mówimy również stanowcze NIE :).

1 godzinę temu, FockeWulf napisał:

Ja bym dodał też interpunkcję. Ciekawie się czyta i ogląda Twoją relację, ale czasami muszę dwa lub trzy razy czytać, aby zrozumieć o co chodzi...

Szkoda, że nie ma słownika na forum.

O ile wiem błędów ortograficznych ,nie robię w tym co piszę, a interpunkcji czasem pewnie brakuje.

Nie jest to celowe, ot wiek i zmęczenie materiału.

Postaram się zwrócić na to uwagę :)

• Dzięki 1
Opublikowano
6 minut temu, jarek996 napisał:

OK; napisze po  olsku, ale z "babolem": Niechlujstwu na forum muwimy stanowcze NIE !  ?

Wiesz napiszesz bez polskich "robię łaskę" i... 

I wracamy do tematu przewodniego :)

IMG_2685.thumb.jpeg.dbc6a41bb652fbbbd35076b999b77a29.jpeg

• Haha 1
Opublikowano

No i zaczęła się dłubanina, czas ucieka a efekty stają  się widoczne powoli.

Doszedł domek silnika, wręga przednia no i podgięcie przednie boków kadłuba brrr...
#spitfire #balsamodel #rcmodel #spitfirerc #cnc #3dprint #modelarstwo

IMG_2686.thumb.jpg.59452eeae3eed83a5bfc024259e5d4ab.jpg

IMG_2687.thumb.jpg.a3df4e80d94d7f7ab2d189ba86c871b7.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Seria Dualsky GA jest świetna, mam testowałem, kupiłem kolejny do kolejnego modelu i mam zamiar kupic kolejny do kolejnego.

Będzie Pan zadowolony ;) 

Opublikowano
31 minut temu, Viper napisał:

Seria Dualsky GA jest świetna, mam testowałem, kupiłem kolejny do kolejnego modelu i mam zamiar kupic kolejny do kolejnego.

Będzie Pan zadowolony ;) 

Dzięki za info.

I Jeśli mogę poprosić to nie "Panujmy" sobie ;)

Jak mawiała Babcia, na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze, a u mnie ani tego, ani tego drugiego :)

Małe podsumowanie dnia, kadłub zaczął się wyłaniać.

Ster wysokości się klei, za chwilę trzeba będzie powalczyć z kierunkiem i kryciem tyłu.
#spitfire #balsamodel #rcmodel #spitfirerc #cnc #3dprint #modelarstwo

IMG_2688.thumb.jpg.92042b7004012d228b70c37d7d17f500.jpg

IMG_2689.thumb.jpg.4034cd7f711fa1b51044d0905fcd0b3e.jpg

Opublikowano

To "panowanie" to nawiązanie do chyba jakiegoś kabaretu, czy filmu, juz nie pamiętam.

Ale oczywiście, miło mi :) 

A co do silnika, to testowałem w Extrze od Extreme Flight 1,98m rozpiętości, generacji pierwszej, więc tej najcięższej (jutro sprawdzę dokładnie który silnik tej serii) i mimo iż testowałem na mniejszym niż optymalne śmigło, to poweru miał od groma, dodatkowo fajna kultura pracy i dobre chłodzenie i w przeciwieństwie do wielu innych producentów jego dane papierowe pokrywały się z odczytami z wattometru. Drugi silnik tym razem GA1500 kupiłem do jeszcze nie złożonego Turbo Ravena też od Extreme Flighta (jeden z dwóch silników zalecanych przez producenta do tego modelu). Jak ten samolot lata na tym silniku można w internecie znaleźć :)

A trzeci zamierzam kupić do budowanego Albatrosa DIII. Według mnie wśród w miarę budżetowych silników od ręki dostepnych w PL Dualsky GA nie ma konkurencji, ale to moje subiektywne zdanie :) 

Opublikowano
4 minuty temu, Viper napisał:

To "panowanie" to nawiązanie do chyba jakiegoś kabaretu, czy filmu, juz nie pamiętam.

Ale oczywiście, miło mi :) 

A co do silnika, to testowałem w Extrze od Extreme Flight 1,98m rozpiętości, generacji pierwszej, więc tej najcięższej (jutro sprawdzę dokładnie który silnik tej serii) i mimo iż testowałem na mniejszym niż optymalne śmigło, to poweru miał od groma, dodatkowo fajna kultura pracy i dobre chłodzenie i w przeciwieństwie do wielu innych producentów jego dane papierowe pokrywały się z odczytami z wattometru. Drugi silnik tym razem GA1500 kupiłem do jeszcze nie złożonego Turbo Ravena też od Extreme Flighta (jeden z dwóch silników zalecanych przez producenta do tego modelu). Jak ten samolot lata na tym silniku można w internecie znaleźć :)

A trzeci zamierzam kupić do budowanego Albatrosa DIII. Według mnie wśród w miarę budżetowych silników od ręki dostepnych w PL Dualsky GA nie ma konkurencji, ale to moje subiektywne zdanie :) 

Mam Eko Dualskiego w Sinbadzie 3metrowym i rzeczywiście chodzi lepiej niż by wynikało z metryki :)

A cena naprawdę zacna.

Kilku Dualskich używają znajomi i wszyscy sobie chwalą.

Opublikowano

Jedna uwaga, podobno, ale takie opinie czytałem, GA nie lubią się ze wszystkimi regulatorami. Oczywiscie producent zaleca serię Summit (jest całkiem niezły wybór wersji OPTO i z Becem, nawet ostatnio pojawiła się wersja light), więc ewentualnie potestuj/poczytaj/poszukaj w sieci. W tej mojej extrze GA współpracowałem bodajże z Jeti i Jeti Becem i nie było zadnego problemu - plug and play. Ale tak jak napisałem, ewentualnie poszukaj w sieci. DO swojego GA1500 dokupiłem Summit (też zgodnie z zaleceniem Extrem Flight)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.