Amadi Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 1 godzinę temu, kulfon250 napisał: Jak teraz patrzę na kadłub to kolejny zrobiłbym inaczej i pewnie o jakieś 0,5kg lżej. Nie ma co się przejmować. Zawsze coś jest co mogło by być lepiej, ale po zrobieniu kilka modeli jest tego coraz mniej. Powodzenia w dalszej budowie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 16 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 3 godziny temu, kulfon250 napisał: Ale to zawsze tak jest. Tak ,to prawda zawsze nabiera się wprawy i przy kolejnym elemencie lepiej wychodzi. Folia ma swój urok choć wolę chyba oklejać tkaniną szklaną bądź japonką ale papier to obecnie przeżytek i ra zej do konstrukcji żeberkowej się go już nie stosuje. Natomiast po pokryciu folią jest efekt natychmiastowy bez pracochłonnego wykańczania powierzchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Niestety firma od kabinki, nadal udaje, że ją robi, pisząc o kolejnych chwilkach i obiecując kolejny termin. Smutne myślałem, że modelarz ją prowadzący to poważny człowiek Wyglada mi cos na to, że kabinkę za chwilę będę musiał sam zrobić, szkoda tylko wysłanego kopyta. No to "kabluję" z tego powodu skrzydła i za chwilę zaczynam oklejać. Przy okazji wydrukowałem, zapinki przedłużaczy serw. Koniec z oklejaniem plastrem i rozpinaniem się ich w locie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Czy mozesz podac plik do tych spinaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Tu jest za grosze https://nastik.pl/produkt/przedluzacz-zabezpieczenie-polaczen-msp/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 4 minuty temu, robas69 napisał: Tu jest za grosze https://nastik.pl/produkt/przedluzacz-zabezpieczenie-polaczen-msp/ Jak drukujesz samemu i wersję pionową , która jest lepsza. To koszt ok. 05-1PLN /szt.i to licząc na maksa 12 szt. drukuje się 20-30 minut (powolny system drukowania, można szybciej) U skośnych braci cena też ok 0,5-1PLN/szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 20 minut temu, robas69 napisał: Tu jest za grosze https://nastik.pl/produkt/przedluzacz-zabezpieczenie-polaczen-msp/ Tak, nie jest to drogi wydatek, ale jeśli potrzebuję się na szybko, albo nie potrzeba ze sklepu modelarskiego nic więcej (to rzadko się zdarza) to można sobie samemu w domu takie wyprodukować. Projektowałeś sam, czy gotowy stl? Również byłbym wdzięczny za link do pobrania projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 No to oklejanie skrzydła na gotowo, się zaczęło Na razie idzie dół, góra jak zawsze na końcu 20 godzin temu, Amadeusz_Modelarz napisał: Tak, nie jest to drogi wydatek, ale jeśli potrzebuję się na szybko, albo nie potrzeba ze sklepu modelarskiego nic więcej (to rzadko się zdarza) to można sobie samemu w domu takie wyprodukować. Projektowałeś sam, czy gotowy stl? Również byłbym wdzięczny za link do pobrania projektu. Ten akurat mam z netu lock_servo_2.stl 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Kabelki puszczone. Gniazdo zrobione. No to oklejamy górę Po całości, na gotowo...No nie, jeszcze lotki, ale potem... Powrót do kadłuba, bo skrzydło będzie gotowe. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 24 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2023 Niektórzy lepią pierogi, a ja "lepię" Spitiego Zawiasy wklejone, zaczeła się pora drobnych kroków, której nie lubię :). Kolejne wyzwania czekają więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kulfon250 Opublikowano 4 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Była chwila ciszy w oczekiwaniu na kabinkę, która nigdy nie została zrobiona. Dlatego zrobiłem swoja maszynkę i nowe kopyto. Kopyto druk 3D, szpachla lekka do balsy, lakier Eze-Kote. Na dole płytka na cjak, z jednej strony karton na cjak, do środka ok 30-40 dkg gipsu. Szlifowane papierem 80, 120 i 230. Kopyto na razie bez problemu wytrzymało 3 tłoczenia. Efekt na fotkach poniżej. Koszty: - Maszynka z odpadów także zero. - 10 srubek M4 i nakrętek kłowych (miałem) - PET G 0,75 mm 2,05x1,25 m - płyta bezbarwna VIVAK - 119 zł - gaz nie wiem Zrobiłem trzy podejścia bo musiałem poprawić błędy w maszynce i w stojaku do piekarnika, oraz w poziomie grzania. Prace wstrzymane, przez pewną firmę ruszają od nowa Kabinka wygląda tak 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Gdzie kupiłeś vivak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 4 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 6 minut temu, FockeWulf napisał: Gdzie kupiłeś vivak? Na Allegro jest tam jeden sprzedawca co ma prawdziwy Vivak. Znalazł go Robertus ( wielkie dzięki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kulfon250 Opublikowano 5 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Mogłobyć miesiąc wcześniej, ale jest jak jest Kabinka wytłoczona to i kadłub oklejony. Teraz tylko wygięcie i wklejenie kawałka VACU, na tył kabiny, przyklejenie owiewki centralnej i części przedniej do której zostaną wklejone szybki. A jak to zrobię to już z górki tylko elektryka silnika i mocowanie elektryki i elektroniki Uff I kolejny model zacznie się budować Jeszcze jedna przymiarka 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 8 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Pierwszy raz oklejony, na ziemi na własnych nogach. Teraz już tylko niewidoczne robótki z elektryką No i wycięcie kołpaka pod śmigło. Ponieważ to nie makieta to będzie zwykłe modelarskie dwułopatowe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Wygląda ciekawie ? Kołpak poza wycięciem będziesz malował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 8 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Jeśli oblot się uda, to wtedy bede go upiększał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi