robertus Opublikowano 12 Marca Udostępnij Opublikowano 12 Marca Przyleciał do mnie taki samolocik Chengdu J10-C. Coś nietypowego jak na nasze warunki. Szczerze jestem bardzo mile zaskoczony jakością zestawu, jego rozwiązań technicznych i to co dostaję w zestawie jako kit. Rozpiętość 85cm, Długość 131cm, Dwie dysze w zależności czy chcę napęd EDF 70mm czy 80mm - szok Nawet pilocik jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Marca Udostępnij Opublikowano 12 Marca Gdzie kupiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca Aliexpress, https://pl.aliexpress.com/item/1005006290006911.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbapfmrc Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Wygląda super, włączam obserwację i będę sledził co dalej A spasowanie elementów ok? I jaki planujesz dać silnik 70 czy 80 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Ktoś szukał F-18? https://www.aliexpress.com/item/1005006333852141.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailBottomMoreThisSeller.1.57c8bU8qbU8qYx&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.291025.0&scm_id=1007.13339.291025.0&scm-url=1007.13339.291025.0&pvid=15923787-76de-451d-831f-d7616e4e0825&_t=gps-id%3ApcDetailBottomMoreThisSeller%2Cscm-url%3A1007.13339.291025.0%2Cpvid%3A15923787-76de-451d-831f-d7616e4e0825%2Ctpp_buckets%3A668%232846%238115%232000&pdp_npi=4%40dis!PLN!145.08!145.09!!!259.17!259.17!%402103835e17103420368743212e39b7!12000036796064340!rec!PL!!AB&utparam-url=scene%3ApcDetailBottomMoreThisSeller|query_from%3A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca Wygląda super, włączam obserwację i będę sledził co dalej A spasowanie elementów ok? I jaki planujesz dać silnik 70 czy 80 ?70mm, jeszcze nie wiem czy 4S czy 6S. Spasowanie jest rewelacyjne moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca W dniu 12.03.2024 o 16:45, robertus napisał: Nawet pilocik jest ? Skosne oczka? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 14 Marca Udostępnij Opublikowano 14 Marca ile zapłaciłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 500zł zprzesyłką. Link do produktu jest wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca Parę godzin pracy i model już zmontowany w 80%. To takie plusy i minusy kupowania kita. Wyliczyłem środek ciężkości i plus minus pokrywa się z wypustkami które zauważyłem na skrzydłach. Wyciąłem zbędną piankę związana z mocowaniem podwozia udrożniając wlot Taki zmontowany kit waży ok 650 gramów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca Wkleiłem serwa i od razu mała przymiarka do sterownia. Chyba w dobrą stronę się wychylają. Zakresy wychyleń jeszcze obmyślę. 20240319_191007.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.trzaskowski Opublikowano 20 Marca Udostępnij Opublikowano 20 Marca Faaajny ten model! Dodalem do obserwowanych. Moze kupie do skladania na nastepna zime. Ja bym jeszcze wstawil vektorowanie ciagu https://vi.aliexpress.com/item/1005002056103268.html i mamy mini wersje tego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca No i w sumie model jest gotowy do oblotu - na biało. Waga do lotu wyszła ok 1450g Ciąg dmuchając na wagę ok 1250g Zaślepiłem dziure po przednim podwoziu. Po głównym zostawiłem dziurki na palce, będzie do wyrzucania z ręki. Wyważa się pakietem mniej więcej w tym miejscu. Jak widać musiałem trochę powiększyć przedział na baterię w kierunku kabiny. Za EDF wstawiłem jeszcze tubę z cienkiego depronu. Wylot mam ok 100% FSA, czyli 63mm. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 4 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Miałem malować go dopiero po oblocie, ale że wiało cały czas, padało albo po prostu nie mogłem iść latać to w tym czasie żeby coś robić to go pomalowałem. Oblot będzie zatem na gotowo. j10c.pdf 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Mega fajny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbapfmrc Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Fajnie wyszedł, czym malowałeś? Kojarzysz ile doszło wagi dzieki malowaniu? I widze ze chyba nie ma podwozia? Przewidujesz lądowania na trawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Tak, nie ma podwozia, będę lądował w trawę. To są farbki, które użyłem. Malowanie dodało około 60gram. Dzisiaj miał miejsce też oblot. Niezły z niego młynek. Zrobiłem dzisiaj trzy loty, pierwszy to była masakra, ale potem każdy kolejny lepszy. W każdym kolejnym zmniejszałem endpointy i było lepiej. Jeszcze trzeba go podtuningować, ale oblot zaliczam do sukcesów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 8 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Oficjalnie ogłaszam, że na dzisiaj J10C jest moim ulubionym samolotem, którym mogę pofisiować na maksa. Wściekły smok ale jednocześnie łatwy w prowadzeniu. Szybkie przeloty, wolne, przeloty, szybuje super, lot odwrócony bez korekcji(albo niezauważalna), uwielbia wysokie kąty natarcia, ciasne zakręty, szybkie beczki, nie przepada, wyraźnie ostrzega a potem pochyla nos. Prowadzi się za rączkę Uwielbiam! Tutaj połączyłem dwa loty. Są prawie całe bo nie wiedziałem co usunąć. Polecam obejrzeć od deski do deski. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Super! Moj FMS Rafale tez lata przyjemnie, podobnie jak Viggen. Cos jest w tych kaczkach ?. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktoreksz Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Robertus, świetnie latający model, zwłaszcza na dużych kątach natarcia. Tym bardziej śwetnie że nie ma żadnej stabilizacji, jak inne a podobnie latające modele z renomowanych firm. Czy możesz podzielić się wychyleniami powierzchni sterowych? Pisałeś że zmniejszałeś je po pierwszym locie... Z góry dziekuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi