Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, robas69 napisał:

Patryk, a silnik jak jest mocowany?

Do wręgi.

Wręga jest okrągła, z otworami na ośkę i na wkręty.

Przyklejona w samym nosku.

W razie potrzeby - silnik się odkręca od frontu, przez otwór w kadłubie na ośkę (i to działa. Jeden silnik spaliliśmy, wymiana zajęła 15min)

Opublikowano

Patryk, a jakaś relacja z budowy zestawu będzie? Nie ma przy Zefirze, to może tutaj? Na pewno model ciekawszy i wielu by chciało by go mieć.

Opublikowano
1 minutę temu, robas69 napisał:

Patryk, a jakaś relacja z budowy zestawu będzie? Nie ma przy Zefirze, to może tutaj? Na pewno model ciekawszy i wielu by chciało by go mieć.

Być może.

Będę miał swój egzemplarz, ale relacja to sporo czasu, którego za bardzo nie mam.

Opublikowano
1 godzinę temu, Patryk Sokol napisał:

Być może.

Będę miał swój egzemplarz, ale relacja to sporo czasu, którego za bardzo nie mam.

Patryk , na filmie widać jak Smyk startuje z ręki.

Pytanie moje jest takie czy taki start jest pewny i bezpieczny tzn. czy w terenie płaskim bez wiatru można samemu wyrzucić bez problemu z ręki model?

Opublikowano
31 minut temu, Ares napisał:

Patryk , na filmie widać jak Smyk startuje z ręki.

Pytanie moje jest takie czy taki start jest pewny i bezpieczny tzn. czy w terenie płaskim bez wiatru można samemu wyrzucić bez problemu z ręki model?

Tak, absolutnie.

Kiedy pierwszy raz miałem lecieć i zapytałem pana Wiesława o start z ręki (bo oblot prototypu był w Jeżowie Sudeckim, gdzie mi się dotrzeć nie udało z powodu COVIDa), to podsumował to tylko "Nawet ja nie miałem żadnego problemu" :D

To znaczy żadnej siły to nie wymaga, dać gazu wystarcvzy i sam leci (a i ciekawostka - na filmach startuję z wiatrem, żeby nie startować na ludzi)

• Dzięki 1
Opublikowano
3 godziny temu, Patryk Sokol napisał:

Tak, absolutnie.

Kiedy pierwszy raz miałem lecieć i zapytałem pana Wiesława o start z ręki (bo oblot prototypu był w Jeżowie Sudeckim, gdzie mi się dotrzeć nie udało z powodu COVIDa), to podsumował to tylko "Nawet ja nie miałem żadnego problemu" :D

To znaczy żadnej siły to nie wymaga, dać gazu wystarcvzy i sam leci (a i ciekawostka - na filmach startuję z wiatrem, żeby nie startować na ludzi)

No to bardzo dla mnie dobra wiadomość. Nie dysponuję utwardzonym pasem umożliwiającym start z wózka lub za holówką. 

A nie ukrywam ,że model mi się podoba i przydałby się do polatania w termice i czasem na zboczu ( właśnie do Jeżowa Sudeckiego jeżdżę raz lub dwa razy do roku na cały dzień aby pocieszyć się lotami w górach)

1 godzinę temu, CrazyTomas napisał:

Tylko pamiętać że to nie oszczep i wypuszczać (wyrzucać akurat może być mylące) poziomo a nawet lekko w dół.

No tak , to akurat oczywista oczywistość.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
1 minutę temu, robas69 napisał:

Model dalej nieosiągalny.

No raczej nawet jeśli model się pojawi to przyjdzie jeszcze bardzo długo poczekać. W tym sezonie coś czuję ,że nie będzie w sprzedaży.

Opublikowano

Dziwna sytuacja. Przecież ten model to nie odrzutowiec Carf'a i producent też nie zaczął działalności przed tygodniem. Nie można zatem podać wiarygodnego terminu wejścia do sprzedaży? W tym czasie Olgliders wprowadziło chyba trzy modele od 1,5 do 5 m. W tym ostatnim rozmiarze jest Jaskółka.

Opublikowano

Może problemy ze znalezieniem pracowników. Za taką pracę dużo zapłacić się nie da, jeżeli chce się na tym cokolwiek zarobić.

Nawet pretensji mieć nie można bo producent o modelu nie pisał a Patryk napisał bardziej w ramach ciekawostki, że taki model będzie.

Ja sobie odpuściłem oczekiwanie. Może kiedyś.

Opublikowano
19 minut temu, samolocik napisał:

Ja sobie odpuściłem oczekiwanie. Może kiedyś.

Ja podobnie. Nie ma sensu jakoś szczególnie czekać i planować zakup bo to raczej może być za rok.

Fakt ,że AH nie podało informacji o nowym modelu .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.