Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No rewelacyjnie brzydki- super! Do tego ma coś w kształcie, co mówi, że będzie dobrze latał. Kończ szybko i filmuj oblot. Będzie dobrze.

• Haha 1
Opublikowano

Jest dość brzydki aby dobrze latać 😃

W innym wątku pokazałeś plany tego modelu i od razu mi sie spodobał, przy zabijaniu kreta.... od razu dwie dziury w ziemi 👍

ms

• Lubię to 1
Opublikowano
4 godziny temu, robertus napisał:

Kojarzy mi się z jakimś szybkości owym samolotem z lat 30 ubieglego wieku. Tylko jeszcze pływaki dorobić i żeby był czerwony. emoji16.png

Po prostu Grumman Skyrocket tylko bez kabiny

Grumman-XF5F-Skyrocket-Title.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Model będzie srebrno czerwony, szkoda, że plany Victora 800 nie wpadły mi wcześniej w ręce bo bym zrobił właśnie Victora.

Opublikowano
W dniu 13.11.2024 o 11:21, Grifon napisał:

Miał być sylwetkowy łoś na uwięzi, ale nie miałem dwóch silników i powstał Hurrican na uwięzi, relacja niebawem.
Ale wreszcie zakupiłem silnik i powstał ON,  jest banalnie prosty w produkcji, co było na plus, ale trochę sobie utrudniłem bo pomyślałem, że szkoda nie zrobić

klapy w tak prostym skrzydle i zmieniłem mocowanie skrzydła ze śrub na gumy, pilot ze mnie raczej kiepski wiec to się przyda.

Skrzydła zrobiłem konstrukcyjne nie miałem warunków, aby wycinać rdzenie i trochę się z tym zeszło.

Model to Ogli Twin https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=9481 co go Jarek zaraz skończy 🤨 bo też buduje.

Rozpiętość 1250mm

Silnik 2X OS MAX 15LA

Serwa Tawer Pro MG 90S

No powiedzcie sami czyż nie jest brzydki? 😍

IMG_9450[1].JPG

IMG_9452[1].JPG

IMG_9447[1].JPG

To "MOJ" LA (jeden z dwoch) ?

Opublikowano

Ten drugi os max 25LA to ten ode mnie?  Jeśli tak to.ciesze się że silnik dostanie drugie życie i będzie mógł napędzać tak piękny model :D z ciekawości i sentymentu na pewno będę śledził wątek i czekał na filmik z oblotu.

Opublikowano
W dniu 28.11.2024 o 18:51, Grzesiek napisał:

Napisz w tytule bo jest ochydny i paskudny!

Grzesiek, ale on coraz bardziej ładniejszy się robi, trochę zmieniłem mu kilka rzeczy i pięknieje, sam zobaczysz!!! 

W dniu 28.11.2024 o 22:58, dawid.1234 napisał:

Ten drugi os max 25LA to ten ode mnie?  Jeśli tak to.ciesze się że silnik dostanie drugie życie i będzie mógł napędzać tak piękny model :D z ciekawości i sentymentu na pewno będę śledził wątek i czekał na filmik z oblotu.

Dawid odpisze na pw bo mi głupio będzie tu pisać 😅

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ale co tam słychać w temacie?

Wszystko bez zmian, Grzesiek buduje model którego chce budować a ja buduje model którego Grzesiek nie chciał budować🥹

Skrzydło już prawie prawie gotowe w ostatniej chwili przeniosłem napęd klap ze środka na zewnątrz. Wyszło trochę dziwnie ale będzie bardziej pragmatycznie, czas pokaże.

IMG_9809.thumb.jpeg.7f1c89ebbb60c28e347591cce1fb00db.jpeg  

IMG_9814.thumb.jpeg.3fe4a8d5aefffa8b95b3fb617b0a198e.jpeg

IMG_9813.thumb.jpeg.5a8b0a85733410e5e0990e106d9891a0.jpeg

IMG_9812.thumb.jpeg.0b17cf2b47d8ea18ecb11785d5e21d79.jpeg

• Lubię to 3
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.