Skocz do zawartości

Układ konwersji metanol - benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapłon i świecę iskrową na mały gwint kupisz bez problemu na Ali. Z dobraniem gaźnika do małych pojemności może być problem bo są drogie ale na zwykłym też pójdzie. 

Opublikowano
5 godzin temu, Granacik napisał:

Zapłon i świecę iskrową na mały gwint kupisz bez problemu na Ali. Z dobraniem gaźnika do małych pojemności może być problem bo są drogie ale na zwykłym też pójdzie. 

A mozesz coś podlinkować?Tylko to do 4 sówa.

Opublikowano
4 godziny temu, Grzesiek napisał:

A mozesz coś podlinkować?Tylko to do 4 sówa.

Każdy zapłon pasuje. Nic nie będzie przeszkadzać jak druga iskra jest w suwie wydechu. W prawdziwej motoryzacji powszechne zjawisko. Także jeśli ktoś sprzedawał modelarski zapłon dedykowany do 4T to na 90% była ściema. :)

• Dzięki 1
  • Tytuł został zmieniony na Układ konwersji metanol - benzyna
Opublikowano
Godzinę temu, paweln7 napisał:

Ani finansowo ani praktycznie to będzie walka przy każdej próbie latania .

Finansowo to moze nie ale dla czego walka ?

Opublikowano
22 minuty temu, Grzesiek napisał:

Finansowo to moze nie ale dla czego walka ?

Miałem styczność z przerobionym OS Max 200  ASP 120 i jakimś dwusuwem 15cm3 wszystkie się przegrzewały  a czterosuwom dodatkowo nie można było wyregulować przejścia minimum -  maximum -minimum jak ogarniałeś przejście to silnik się gotował ja wzbogaciłeś to kaprysiły ,dwusuw chodził nawet przyzwoicie ale po locie kopcił się z niego olej co nie wróżyło długowieczność silnika . OS Max 200 został zastąpiony NGH 38 i nietykany lata od kliku lat

To był silniki znajomych z lotniska Nie wiem jakie gaźniki tam były  świece małe  w dwusuwie SAITO

• Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.