flyszman Opublikowano 30 Maja Opublikowano 30 Maja Witam Was, chciałem podpytać czy ktoś z Was zna lub spotkał elektroszybowiec składalny do przyzwoitych wymiarów. Chodzi mi o latadło o rozpiętości od 3 do max 4 m, które mógłbym zgrabnie spakować na motocykl. Znalazłem na necie praktycznie to o co mi chodzi, ale to jedyna opcja którą wyszukałem i o której jest bardzo mało: http://www.aer-o-tec.de/de/index.php/Tak/ Czy znacie inne takie elektroszybowce na rynku ? Z góry dziękuję z odzew i życzę "pogody na latanie". Roland
Marcin Opublikowano 30 Maja Opublikowano 30 Maja 95cm to i taka prawie metr. Na moto będzie ciężko. Wiem, bo sam w kufrze (Maxia 5) wożę na latanie modele ale to są takie popierdółki max 120cm rozpiętości bo maxia bierze 60cm max element. Jest torba SW Motech Travelbag PRO i ona chyba z 75cm pomiesci ale to nadal mało.
flyszman Opublikowano 30 Maja Autor Opublikowano 30 Maja ...już przymierzałem jak będę wozić model jeśli będzie składalny. Moto z sissy bar'em więc da się to ogarnąć nawet przy wysokości 95 cm kufra. Dziękuję za wpis. R
Artur Lis Opublikowano 30 Maja Opublikowano 30 Maja Myślałem ostatnio o takim rozwiążaniu do transportu modelu , u mnie ten temat aktualny. Rower i tak i nie, ale zła pozycja do transportu . Motor nie mam . Jedynie co to hulajnoga elektryczna do tego by się nadawałaby . Jest się w pozycji cały czas stojącej , nie przeszkadzałoby mieć na plecach zawieszony kufer jak plecak . Ale znów przepisy , nie pozwalają na jazde po ulicy ewentualnie śćieszki rowerowe .
merlin71 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Jakiś czas temu trafiłem przypadkiem coś takiego: https://www.lidl.pl/p/crivit-torba-wedkarska/p100388607#fromRecommendation=true&scenario=last_seen&list=reco_pdp_last_seen i skojarzyło mi się z transportem modeli. Nie wiem jak w praktyce by się sprawdziło...
flyszman Opublikowano 2 Czerwca Autor Opublikowano 2 Czerwca ...no cóż, tak jak pisałem nie będzie problemu z załadowaniem modelu na moto Szuakm konkretnego modelu szybowca a nie moto ani też nie przyczepki ale dziękuję za starania. Może jeszcze ktoś podpowie jaki model mi trzeba. R
RMa Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Pierwsze co mi przyszło na myśl: Więcej na jego temat: https://jivaro-models.org/tykei/page_tykei.htm#gsc.tab=0 Oczywiście to tylko 1/2 rozpiętości, która cię interesuje i do tego czysty szybowiec. Jednak w oparciu o tą koncepcję mógłbyś samodzielnie zrealizować bądź zlecić rozrysowanie i wykonanie. Ewentualnie przeróbka czegoś z arthobby bądź jakiejkolwiek F5J jest jakimś rozwiązaniem. Niestety nie spotkałem się z modelem oferowanym komercyjnie, który spełniałby Twoje wymagania. Jeszcze na myśl przyszedł mi Taborca lub Flash z LetModel. Wg mojej wiedzy robią je też w pełni gotowe do lotu, więc nie widzę przeciwności by wysłać email z zapytaniem, czy w drodze customowego zamówienia wykonali by dla Ciebie lekką modyfikację.
Jerzy Markiton Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Jest pełnokompozytowy, Były reklamy na RC-Network.de. Ale nie potrafię go teraz namierzyć. Mieścił się do 1m aluminiowej walizeczki. Kadłub był też dzielony za skrzydłem na 2 części ... Pozdrawiam - Jurek
RMa Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca @Jerzy Markiton Nie był to przypadkiem ten: https://adventure-rc.com/en/ ?
flyszman Opublikowano 2 Czerwca Autor Opublikowano 2 Czerwca Dziękuję Wam bardzo za wszelkie wpisy. Z pewnością coś postanowię i wybiorę. Grunt że są możliwości... R
Jerzy Markiton Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Nie, to nie było to.....Tak mi się przynajmniej wydaje ? Możliwości zawsze są ? Można wystrugać samemu ? Bierzesz Jantara Themisto, przenosisz serwa do ogona, ucinasz kadłub - gdzie Tobie potrzeba, robisz łącznik - i, po sprawie ??? - Jurek
kielonnn Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Challenger NAN, Explorer Q4 NAN, Prestige 3pk nie pamiętam jakie wymiary do transportu daje nowe Vertigo. Tanie nie są, ale rozwiązania oraz sama budowa dają dość małe gabaryty do transportu. 1
flyszman Opublikowano Poniedziałek o 08:23 Autor Opublikowano Poniedziałek o 08:23 ...może się komuś przyda info/foto/video jak przewozić motocyklem model rc w opakowaniu: 1
Ryszard_I Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Vertigo 2 mieści się w plastikowym kufrze na broń długą. Kufer o długości zewn. 136cm można kupić na A...o.
Ares Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Kiedyś myślałem o budowie przyczepki rowerowej do przewozu modeli ale wiecie co? Najprostrzym i najbardziej oczywistym rozwiązaniem jest jednak auto. Wszelkiego rodzaju inne wynalazki nie sprawdzają się w praktyce: jak zabezpieczyć siebie i sprzęt przed nagłym deszczem? Jak zabrać inne rzeczy tzn. ciuchy jakieś narzędzia itd.? Jednak autem na loty najwygodniej , sam jeżdzę motocyklem ale nie wyobrażam sobie abym miał jeździć nim na loty: za dużo z tym zachodu a i tak nie da się zabrać wszystkich potrzebnych rzeczy.
Rekomendowane odpowiedzi