Skocz do zawartości

Agile z Art Hobby by Patryk Sokół :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszyscy mają szybowce, mam i ja :) 

Po latach czytania wątków szybowcowych i tych praktycznych i teoretycznych (dzięki Patryk za wykłady publikowane na forum, niewiele zrozumiałem, ale mocno mnie to zaintrygowało ;)  ) postanowiłem i ja w końcu spróbować.

Zwłaszcza iż moje inne hobby, czyli wingfoil zwłaszcza w warunkach śródlądowych polega często na szukaniu szkwałów i przeskakiwaniu między nimi, by nie wyjść z fazy lotu na desce i skoro może to być wspaniałą zabawą, to dlaczego szukanie termiki, albo wygłupy szybowcem mają być zabawą mniejszą? :) 

Dzięki uprzejmości Patryka, który perfekcyjnie mi szybowca zmontował, przygotował i oprogramował aparaturę (latanie samolotami to zupełnie inna bajka w programowaniu aparatury) od dziś mam i ja swój egzemplarz Agile od Art Hobby, którego projektantem był Patryk.

Cieszę się jak dziecko.

Kiedyś posiadałem jedyny w moim hangarze szybowiec, czyli Easy Glider Multiplexa i że był to szybowiec i szybował, to jedyne co mogę o nim powiedzieć, bo latanie nim było nudne jak flaki z olejem, więc szybko się go pozbyłem i na długie lata zapomniałem o szybowcach, ale jak już wspomniałem Patryk swoimi wykładami i filmikami potrafił na nowo rozbudzić moją ciekawość, a wingfoil zrobił resztę.

Dziś asystowałem pierwszym lotom testowym, Patryk dobierał i baterię i sprawdzał i cyzelował ustawienia.

I powiem tak, oczy mi się śmiały, banan nie schodził z twarzy, ten szybowiec nie dość że wygląda dobrze, to lata świetnie, doskonałość aerodynamiczna wielka, prawie bezszelestny, ładnie krąży, ładnie kręci wygłupy, potrafi szybko pomykać, a i próby wprowadzenia w korka pokazywały, ze chce latać i do ziemi mu nieśpieszno ;) 

Jutro zabieram się dekoracje, a co, będzie odlotowo i ćwiczę loty, szybowiec z pełną mechanizacją płatów to jednak trochę inne latanie niż samoloty.

Patryk jesteś WIELKI, bardzo dziękuję :) 

Dziękuję też Panu Wiesławowi Dzikiemu z Art Hobby za skompletowanie zestawu.

A tak wygląda moja nowa zabaweczka

Agile 1.jpg

• Lubię to 3
  • Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.