Atomizer Opublikowano wczoraj o 16:44 Autor Opublikowano wczoraj o 16:44 1 godzinę temu, latacz napisał: to u mnie lepiej komórka z normalnym abonamentem zbiera puszczona z aktywnym trybem router.... no i bez limitu danych. W mieście albo niedaleko anteny to i mój telefon też śmiga , ale jak spojrzałem w salonie PLAY na zasięgi w mojej miejscowości to bardzo słabe. A co do oferty to jest czas się zastanowić... ja więcej danych na tą chwile nie potrzebuje jak 1-3GB dziennie a mam 300GB/mc.
Atomizer Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu Przybywa metod na oszukiwanie butelkomatów. Kombinatorzy zgarniają dziesiątki tysięcy złotych Daje do myślenia kto tu jest kombinatorem i kto w ogóle wpadł na ten system kaucyjny ha ha ha 🤣
jarek996 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu W dniu 24.02.2026 o 19:16, dariuszj napisał: No jak to czym? Plastikowymi butelkami Butelkami, to moze nie, ale juz powietrzem ktore MUSIMY w nich przechowywac, to jak najbardziej! Przeciez powietrze, to ponoc najlepszy "izolator" 😉 8 godzin temu, Atomizer napisał: Ja mu mówię wprost chcesz to montuj , sfinansuj a ja będę korzystać. Gdybym mial bar i bys do niego przyszedl mowiac: "chcesz to mi nalej, sfinansuj a ja będę korzystać", to bys dostal kopa w dupe!😂 1
RomanJ4 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 1 godzinę temu, jarek996 napisał: Gdybym mial bar i bys do niego przyszedl mowiac: "chcesz to mi nalej, sfinansuj a ja będę korzystać", to bys dostal kopa w dupe!😂 Uważaj, bo jeszcze trafisz na masochistę..
Marek_Spy Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 5 stron o niczym idę się napic bo nie moge odczytać 2 1
witold_pi Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu to 5 stron o cwaniactwie , jedni kradna miliardy a drudzy grosze, przy czym w żadnym z tych przypadków nie widać potepienia przez społeczeństwo 3
pietrku Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Potępienie, jakie potępienie ? Ja tu miejscami widziałem wręcz zachwyt.
Atomizer Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu 44 minuty temu, witold_pi napisał: to 5 stron o cwaniactwie , jedni kradna miliardy a drudzy grosze, przy czym w żadnym z tych przypadków nie widać potepienia przez społeczeństwo Dokładnie ! Ci przestępcy dobrze wiedza co robią To są cwaniaki i oszuści a niby wszystko zgodnie z prawem bo prawo piszą właśnie pod te oszustwa ! Przykładem jest etykieta z ceną produktu ! Przykładowo woda 0,5 l cena dużymi cyframi podana jest 1,19 zł ! A w dolnym rogu maczkiem jest napisane że za tą wodę przy kazie zapłacisz 1,69 zł ! I to jest ich kryjdupa ! A to , ze nie wziąłeś ze sobą mikroskopu aby to odczytać to już twój problem. Do dziś są ludzie co nie wiedzą, że jest taki wał jak system kaucyjny ! Do dziś są też automaty , które nie działają ! Bądź ich nie ma a mafie zabierają dla siebie pieniążki! Ja też dopiero kilka dni temu się połapałem na paragonie i dowiedziałem , że od dłuższego czasu ktoś mi zabiera 50 gr bez mojej wiedzy ! i to za butelkę która tak naprawdę kosztuje nie więcej jak 10 gr ! 7 godzin temu, Marek_Spy napisał: 5 stron o niczym idę się napic bo nie moge odczytać To zabłysnąłeś inteligencją w tym momencie... rzeczywiście o niczym ! Rozumiem, że idziesz się napić. U nas jak ktoś mówi, że idzie się napić to znaczy że idzie się napić alkoholu! Nie wody , nie mleka czy herbaty. A czy wiesz , że alkohol to trucizna w każdej nawet najmniejszej ilości ? Dużo ludzi w społeczeństwie tego nie wie a mafie , które produkują i rozpowszechniają ich po prostu trują !
Shock Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Godzinę temu, Atomizer napisał: alkohol to trucizna w każdej nawet najmniejszej ilości ? A ja lubię czasem jak zaszumi w głowie. Wtedy nawet łatwiej czyta się takie posty jak Twoje....😃 A Ty co myślisz że żyjesz bez trucizn w życiu ? A nie jesz, nie pijesz, nie oddychasz ? Myślisz że wszystkio teraz jest eko ? 1
a74BACK Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Rozmowa napawa optymizmem, bo jeżeli dla kogoś problemem są automaty do butelek to oznacza, że w kraju którym żyjemy nie ma większych problemów i można zajmować sie pierdołami 👍 Od połowy lat 90 XXw minęło 30 lat i naprawdę bardzo wiele zmieniło sie na + 👍 Kto by kiedyś myślał o takich rzeczach?
latacz Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 16 godzin temu, young napisał: odwiedziłem stoisko firmy pompy którą zamontowałem . Dowodziłem się mnóstwo ciekawych technicznych rzeczy oraz typowe usterki w moim modelu. Ustereki jest u nich niesamowicie mało co do rodzaju i skali występowania. każdy producent bajki opowiada. każdy ma naj naj najlepszy produkt. i oczywiście jego pc nigdy się nie psuje... zwłaszcza na wszelkich stoiskach targowych. a przez ciekawość -jaka to marka pc ? 1
pietrku Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ja się na tym kompletnie nie orientuję, ale chodził po wsiach w okolicy facet i zakładał panele. A u siebie na domu nie miał. Jak się go znajomy zapytał, czemu nie ma to powiedział, że dłuższej perspektywie to jest bez sensu i się nie opłaca. Taka anegdotka bo nie zakładałem i się nie znam 😃 1
Atomizer Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu 20 minut temu, Shock napisał: A ja lubię czasem jak zaszumi w głowie. Wtedy nawet łatwiej czyta się takie posty jak Twoje....😃 A Ty co myślisz że żyjesz bez trucizn w życiu ? A nie jesz, nie pijesz, nie oddychasz ? Myślisz że wszystkio teraz jest eko ? Wiadomo, że i jak przedawkujesz nawet wodę to zaszkodzi. Można też zaliczyć zgona z przedawkowania wody. Ale woda nie jest trucizną ! A świadome dodawanie typowej trucizny (trucizna wg moich myśli to trucizna w każdej ilości nawet najmniejszej, składnik zbędny żywności typu polepszacze, barwniki, konserwanty) do żywności lub jej handel to przestępstwo!
witold_pi Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Prawdziwym problemem jest LENISTWO. Ludzie dostali to co chcieli czyli lekkie jednorazowe opakowania. Pamietam jako dziecko zapychało się do punktu usługowego gdzie nabijali syfon wodą gazowaną. Woda była z kranu. Kolega kupował zaś mineralną w szklanych butelkach. W tych czasach pod blokiem stał JEDEN samochód, czyli ludzie chodzili kilometrami po te zakupy. Dziś są awantury przed kasą bo parę minut trzeba postać, a do bagażnika auta wrzuca się zgrzewki śmieci (przyszłych). Sklepy nie musiały tego szkła skupować, firmy dostarczające napojów czyścić , dezynfefować i przechowywać. A elity i tak mają wszystko w dupie bo piją ze szkła (nie tylko wodę czy sok) i latają odrzutowcami póki żyją a po ich zejściu ...... to nie jest istotne
Paweł Prauss Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Atomizer napisał: Wiadomo, że i jak przedawkujesz nawet wodę to zaszkodzi. Można też zaliczyć zgona z przedawkowania wody. Ale woda nie jest trucizną ! A świadome dodawanie typowej trucizny (trucizna wg moich myśli to trucizna w każdej ilości nawet najmniejszej, składnik zbędny żywności typu polepszacze, barwniki, konserwanty) do żywności lub jej handel to przestępstwo! Otóż nie masz racji, woda też jest trucizną - udowodnili to hitlerowcy podczas zbrodniczych pseudonaukowych badań na więźniach obozów koncentracyjnych, jednorazowe podanie ponad 37 litrów wody prowadzi do zaburzenia gospodarki elektrolitowej organizmu i w efekcie do śmierci... A takie np. uznawane za silnie toksyczne cyjanki w odpowiednio (małej) dawce stymulują pracę mózgu. Phillippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim Potoczne znany jako Paracelsus badał wiele substancji chemicznych pod kątem wykorzystania ich jako leki. Badał też ich właściwości trujące, można go więc uznawać także za ojca toksykologii. Jest autorem słynnej wypowiedzi: Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja jest trucizną (łac. Omnia sunt venena, nihil est sine veneno. Sola dosis facit venenum)
Henio Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu A na zlotach modelarzy jak żyć bez tej trucizny%🙂 3
witold_pi Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 26 minut temu, Paweł Prauss napisał: Otóż nie masz racji, woda też jest trucizną - udowodnili to hitlerowcy podczas zbrodniczych pseudonaukowych badań na więźniach obozów koncentracyjnych, jednorazowe podanie ponad 37 litrów wody prowadzi do zaburzenia gospodarki elektrolitowej organizmu i w efekcie do śmierci... A takie np. uznawane za silnie toksyczne cyjanki w odpowiednio (małej) dawce stymulują pracę mózgu. Phillippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim Potoczne znany jako Paracelsus badał wiele substancji chemicznych pod kątem wykorzystania ich jako leki. Badał też ich właściwości trujące, można go więc uznawać także za ojca toksykologii. Jest autorem słynnej wypowiedzi: Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja jest trucizną (łac. Omnia sunt venena, nihil est sine veneno. Sola dosis facit venenum) mnie wystarczyłoby 1-3 litry gdybym był mordercą, zresztą w ten sposób doktory o mały włos mnie nie uśmierciły
latacz Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu często też jedna trucizna jest odtrutką na inną truciznę i odwrotnie... albo "klin klinem"
witold_pi Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu biedna Twoja wątroba, do przeszczepu się nie nada
RomanJ4 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Godzinę temu, Paweł Prauss napisał: udowodnili to hitlerowcy podczas zbrodniczych pseudonaukowych badań na więźniach obozów koncentracyjnych, jednorazowe podanie ponad 37 litrów wody prowadzi do zaburzenia gospodarki elektrolitowej organizmu i w efekcie do śmierci... W latach 50-tych US Army prowadziła badania na ochotnikach z wodą odminerallizowaną. Skończyło się to hipomatremią i śmiercią żołnierza po wypiciu w krótkim czasie ok 5 litrów. Cytat Przypadki w wojsku W środowisku wojskowym (szczególnie podczas intensywnych ćwiczeń lub testów) odnotowano przypadki śmiertelnego zatrucia wodą z powodu nadmiernego nawodnienia (hiperhydratacji), często w wyniku błędnej interpretacji objawów jako odwodnienie i kontynuacji podawania wody. W jednym z raportów PubMed opisano śmierć rekruta wojskowego z powodu ostrego zatrucia wodnego, a w innym PubMed przypadek śmiertelny podczas nadzorowanego, nadmiernego picia wody w celu oddania próbki moczu do badań na obecność narkotyków. Dla dorosłego człowieka ważącego 70 kg, dawkę śmiertelną szacuje się na około 6-7 litrów wody wypitych w bardzo krótkim czasie, niezależnie od tego, czy jest to woda destylowana(szacuje się, że wypicie już około 1-1,5L wody destylowanej w ciągu godziny może okazać się śmiertelne dla człowieka), czy zwykła woda z kranu. Kluczowym czynnikiem jest ilość wody i tempo jej spożycia, które przekracza zdolność nerek do jej wydalania i utrzymania równowagi elektrolitowej. A, że to prawda, to mam przykład na moim byłym wspólniku, który za namową swojego znajomego pił dziennie duże ilości wody tzw "źródlanej"(bo taka mu podchodziła). Po około 1,5 miesiąca takiej kuracji będąc z towarzystwem w domu zrobiło mu się słabo, zemdlał, i zatrzymała mu się akcja serca. Dobrze, że goście byli przytomni i natychmiast przystąpili do resuscytacji, wzywając jednocześnie pogotowie. To zabrało go do szpitala gdzie okazało się, że kompletnie wypłukał sobie z organizmu ważne dla elektrolitów mikroelementy. Na szczęście po kuracji wyzdrowiał. Wniosek - jak pić dużo(ale z głową), to tylko mineralną w której ilość składników mineralnych wynosi przynajmniej 1000 mg/l (źródlana zazwyczaj poniżej 500mg/l).
Rekomendowane odpowiedzi