Skocz do zawartości

System kaucyjny mechanizm promujący recykling czy okradanie obywateli !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, latacz napisał:

to u mnie lepiej komórka z normalnym abonamentem  zbiera puszczona z aktywnym trybem router.... no i bez limitu danych. 

W mieście albo niedaleko anteny to i mój telefon też śmiga , ale jak spojrzałem w salonie PLAY na zasięgi w mojej miejscowości to bardzo słabe.

A co do oferty to jest czas się zastanowić... ja więcej danych na tą chwile nie potrzebuje jak 1-3GB dziennie a mam 300GB/mc.

Opublikowano
W dniu 24.02.2026 o 19:16, dariuszj napisał:

No jak to czym? Plastikowymi butelkami ;)

Butelkami, to moze nie, ale juz powietrzem ktore MUSIMY w nich przechowywac, to jak najbardziej! Przeciez powietrze, to ponoc najlepszy "izolator" 😉

8 godzin temu, Atomizer napisał:

Ja mu mówię wprost chcesz to montuj , sfinansuj  a ja będę korzystać.

Gdybym mial bar i bys do niego przyszedl mowiac: "chcesz to mi nalej, sfinansuj  a ja będę korzystać", to bys dostal kopa w dupe!😂

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarek996 napisał:

Gdybym mial bar i bys do niego przyszedl mowiac: "chcesz to mi nalej, sfinansuj  a ja będę korzystać", to bys dostal kopa w dupe!😂

Uważaj, bo jeszcze trafisz na masochistę.. :mrgreen:

Opublikowano
44 minuty temu, witold_pi napisał:

to 5 stron o cwaniactwie , jedni kradna miliardy a drudzy grosze, przy czym w żadnym z tych przypadków nie widać potepienia przez społeczeństwo

Dokładnie ! Ci przestępcy dobrze wiedza co robią To są cwaniaki i oszuści a niby wszystko zgodnie z prawem bo prawo piszą właśnie pod te oszustwa ! 

Przykładem jest etykieta z ceną produktu ! Przykładowo woda 0,5 l cena dużymi cyframi podana jest 1,19 zł ! A w dolnym rogu maczkiem jest napisane że za tą wodę przy kazie zapłacisz 1,69 zł ! I to jest ich kryjdupa ! A to , ze nie wziąłeś ze sobą mikroskopu aby to odczytać to już twój problem.

Do dziś są ludzie co nie wiedzą, że jest taki wał jak system kaucyjny !

Do dziś są też automaty , które nie działają ! Bądź ich nie ma a mafie zabierają dla siebie pieniążki!

Ja też dopiero kilka dni temu się połapałem na paragonie i dowiedziałem , że od dłuższego czasu ktoś mi zabiera 50 gr bez mojej wiedzy ! i to za butelkę która tak naprawdę kosztuje nie więcej jak 10 gr !

7 godzin temu, Marek_Spy napisał:

5 stron o niczym idę się napic bo nie moge odczytać 

To zabłysnąłeś inteligencją w tym momencie... rzeczywiście o niczym !

Rozumiem, że idziesz się napić.

U nas jak ktoś mówi, że idzie się napić to znaczy że idzie się napić alkoholu! Nie wody , nie mleka czy herbaty.

A czy wiesz , że alkohol to trucizna w każdej nawet najmniejszej ilości ?

Dużo ludzi w społeczeństwie tego nie wie a mafie , które produkują i rozpowszechniają ich po prostu trują !

Opublikowano
Godzinę temu, Atomizer napisał:

alkohol to trucizna w każdej nawet najmniejszej ilości ?

A ja lubię czasem jak zaszumi w głowie.

Wtedy nawet łatwiej czyta się takie posty jak Twoje....😃

A Ty co myślisz że żyjesz bez trucizn w życiu ? A nie jesz, nie pijesz, nie oddychasz ?

Myślisz że wszystkio teraz jest eko ?

• Haha 1
Opublikowano

Rozmowa napawa optymizmem, bo jeżeli dla kogoś problemem są automaty do butelek to oznacza, że w kraju którym żyjemy nie ma większych problemów i można zajmować sie pierdołami 👍

Od połowy lat 90 XXw minęło 30 lat i naprawdę bardzo wiele zmieniło sie na + 👍

Kto by kiedyś myślał o takich rzeczach?

Opublikowano
16 godzin temu, young napisał:

odwiedziłem stoisko firmy pompy którą zamontowałem . Dowodziłem się mnóstwo ciekawych technicznych rzeczy oraz typowe usterki w moim modelu. Ustereki jest u nich niesamowicie mało co do rodzaju i skali występowania.

każdy producent bajki opowiada. każdy ma naj naj najlepszy produkt. i oczywiście jego pc nigdy się nie psuje...  zwłaszcza na wszelkich stoiskach targowych. a przez ciekawość -jaka to marka pc ?

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja się na tym kompletnie nie orientuję, ale chodził po wsiach w okolicy facet i zakładał panele. A u siebie na domu nie miał. Jak się go znajomy zapytał, czemu nie ma to powiedział, że dłuższej perspektywie to jest bez sensu i się nie opłaca. Taka anegdotka bo nie zakładałem i się nie znam 😃

• Lubię to 1
Opublikowano
20 minut temu, Shock napisał:

A ja lubię czasem jak zaszumi w głowie.

Wtedy nawet łatwiej czyta się takie posty jak Twoje....😃

A Ty co myślisz że żyjesz bez trucizn w życiu ? A nie jesz, nie pijesz, nie oddychasz ?

Myślisz że wszystkio teraz jest eko ?

Wiadomo, że i jak przedawkujesz nawet wodę to zaszkodzi. Można też zaliczyć zgona z przedawkowania wody.

Ale woda nie jest trucizną ! A świadome dodawanie typowej trucizny (trucizna wg moich myśli to trucizna w każdej ilości nawet najmniejszej, składnik zbędny żywności typu polepszacze, barwniki, konserwanty) do żywności lub jej handel to przestępstwo!

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.