Atomizer Opublikowano Piątek o 17:48 Autor Opublikowano Piątek o 17:48 10 godzin temu, Shock napisał: Myślę Michał że informacja o szkodliwości (jeśli faktycznie istnieje na 100%) jest dość istotna. Mam kolegę co stosował taki specyfik, ba sam go kupiłem i mu go dostarczyłem bo on nie mógł go dostać u siebie w okolicy. Z tego co wiem użytkował, chwalił efekty i nie skarżył się na jakiekolwiek efekty uboczne.... Niemniej zorientuję się i dam mu cynk by zachował ostrożność o ile jeszcze to stosuje. W całym temacie problemem jest dla mnie sposób Twojego, pełnego patosu przekaz, który poza istotną informacją powoduje że odbiór tematu jest wyolbrzymiony, irytujący i powodujący reakcje nie takie jakich oczekujesz. Kolega moderator może już zamknąć temat bo jakie śmiecie internetowe co mają tu konta zaczynają mi ubliżać i nie chcę im jechać czy odgrywać się na otwartym forum.
a74BACK Opublikowano Piątek o 17:55 Opublikowano Piątek o 17:55 Który to ten śmieć, pokaż mi go! Dam mu nauczkę👍
Atomizer Opublikowano Piątek o 17:58 Autor Opublikowano Piątek o 17:58 20 godzin temu, mike217 napisał: A skąd ma powstać chlorowodór ? Czy ja coś przegapiłem na chemii na studiach ? Przegląd od AI Chlorowodór (HCl) w preparacie Spalsadz powstaje w wyniku reakcji chemicznych zachodzących w wysokiej temperaturze paleniska (powyżej 600°C). [1] Oto kluczowe informacje: Składniki aktywne: Spalsadz jest mieszaniną soli nieorganicznych, w tym głównie chlorków (np. chlorku miedzi, chlorku amonu), które działają jako katalizatory. Proces chemiczny: Pod wpływem wysokiej temperatury spalania, te sole ulegają rozkładowi, w wyniku którego uwalniany jest chlorowodór. Cel powstawania: Chlorowodór w tym procesie pełni funkcję katalityczną – wchodzi w reakcję z sadzą i osadami smołowymi, rozbijając ich strukturę, co prowadzi do ich utlenienia (spalenia) do dwutlenku węgla i par To co można przeczytać na AI się praktycznie zgadza z tym co tam jest napisane . Dziś po prawie 9 tygodniach od ostatniego użycia tej substancji umyłem w pomieszczeniu 2 okna bo były zabrudzone przez owady i kurz . Chwilę po spryskaniu okna jednego jak i drugiego wodą zaczęła się wydzielać lotna gryząca substancja bezzapachowa słonego posmaku co mi podrażniła całe drogi oddechowe. Prawdopodobnie jest to kwas solny lub siarczan miedzi który wchodzi w skład preparatu. I na AI można wyczytać że te opary parują znacznie jak jest większa wilgoć. Co się zgadza z opisem. Podczas jednego deszczowego dnia kiedy wzrosła wilgotność powietrza w pomieszczeniu dosłownie zrobiła się gryząco szczypiąca solanka ! Musiałem kilka godzin wietrzyć i włączyłem na pół godziny ozonator. Ale czy ozonator jest dobry na te opary chemiczne ? Nie wydaje mi się.
Ares Opublikowano Piątek o 18:35 Opublikowano Piątek o 18:35 Nie da się ukryć ,że współczesna cywilizacja produkuje mnóstwo substancji szkodliwych: to cena jaką płacimy za rozwój. Z jednaj strony szkodzi ale też daje chleb w postaci miejsc pracy. Jak to w życiu kij ma dwa końce.
maxiiii Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Takie spalanie w piecu to jeszcze nic. Samoloty nam nad głową puszczają hemistry. A czasami nawet szczepionki. To dopiero afera i nikt nawet na to nie reaguje. 1
Patryk Sokol Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 2 godziny temu, maxiiii napisał: Takie spalanie w piecu to jeszcze nic. Samoloty nam nad głową puszczają hemistry. A czasami nawet szczepionki. To dopiero afera i nikt nawet na to nie reaguje. Ty na poważnie? 1
Patryk Sokol Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 19 minut temu, maxiiii napisał: No a jak? Nie wiem, to internet. Ludzie w różne bzdury wierzą, a rozsiewanie szczepionek z samolotu jest tak durne, że chcę wierzyć, że to żart.
witold_pi Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 18 minut temu, Patryk Sokol napisał: Nie wiem, to internet. Ludzie w różne bzdury wierzą, a rozsiewanie szczepionek z samolotu jest tak durne, że chcę wierzyć, że to żart. szczepionki na wściekliznę dla lisów jak najbardziej Doustne szczepionki dla lisów (np. Fuchsoral, Lysvulpen, Rabadrop)
Patryk Sokol Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 15 minut temu, witold_pi napisał: szczepionki na wściekliznę dla lisów jak najbardziej Doustne szczepionki dla lisów (np. Fuchsoral, Lysvulpen, Rabadrop) A to tak. Ale to się zrzuca nad lasem, a nie "rozpyla nam nad głową". Więc myślę, że kolega ma co innego na myśli.
Andrzej Klos Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 8 godzin temu, maxiiii napisał: Takie spalanie w piecu to jeszcze nic. Samoloty nam nad głową puszczają hemistry. A czasami nawet szczepionki. To dopiero afera i nikt nawet na to nie reaguje. Tak, tak, wielu ludzi uwaza, ze smugi kondensacyjne z samolotow to chemia, trucie albo nawet szczepionki 🤣
pietrku Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Wiara w te trujące smugi 😄 to jest jeszcze nic, ludzie wierzą nie w takie odjechane rzeczy. Są nawet tacy co wierzą, że automaty na butelki uratują planetę 😀 przed samozjaraniem. I tylko moda się zmienia, raz jest za mało ozonu, temperatura za niska w zimie, za wysoka w lecie ( tak jakby w lecie miała być niska 🙃) i tak w kółko.. To co dzisiaj jest szkodliwe jutro ogłoszą, że jest dobre i że naukowcy to potwierdzają 😀
witold_pi Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu mod zamknij temat pls bo niedobrze mi się robi 1 1
Rekomendowane odpowiedzi