CrazyTomas Opublikowano Poniedziałek o 13:00 Opublikowano Poniedziałek o 13:00 Ja mam tu inną koncepcję. Wicherek do powiedzmy w wersji 25 czy inne trenerki górnopłaty był projektowany, żeby go można było spakować na rower, może nawet przytroczyć do siodła. Wtedy samochody, i to służbowe mieli głównie "odpowiedzialni towarzysze". Do tego serwo do lotek jedno, bo było wielkie, ciężkie i kosztowało pół pensji. Dzisiaj widzę skrzydło tej wielkości jako jednoczęściowe, po serwie na lotkę. Na dachu kadłuba półka ze sklejki powiedzmy 3mm wyażurowana. Mocowanie skrzydła: gumki, język ze sklejki plus nylonowe śruby. Zastrzały można zostawić "dla lansu".
mirolek Opublikowano Poniedziałek o 13:11 Opublikowano Poniedziałek o 13:11 Cytat Jak rozumiem, model MUSI być spalinowy? ... przeczytaj cały watek, albo chociaż początek Cytat Zastanawiam czy nie dało by się wsuwać skrzydła na rurę węglową. Dokładnie to miałem na myśli, dwie rurki alu lub wegiel i skrzydła skręcone od środka kadłuba na plastikowe śruby a całość podparta na sztywno mocowanym zastrzale. Montaż na kołki i gumki jest dobry dla Wicherka 10 czy 15 ale jak rośnie model a wraz z nim umiejętność latania .. to lepiej montować układ płatowca na sztywno. ms 1
CrazyTomas Opublikowano Poniedziałek o 14:30 Opublikowano Poniedziałek o 14:30 Kolego z Krakowa. Mam taki głupi zwyczaj, że wątki w których się wypowiadam czytam od początku, na wszelki wypadek. Rada której udzieliłem była na zasadzie "czy wiesz że tego chcesz, czy robisz to dla idei napędu spalinowego". Druga część nie odnosiła się do mnie.
Crosswind Opublikowano Poniedziałek o 18:41 Opublikowano Poniedziałek o 18:41 22 godziny temu, Konrad. napisał: O OS 15LA do 25-ki zapomnij, to już nie te czasy i co innego model swobodnie latający z dużym wzniosem a co innego RC. Minimum silnik klasy .25 a ze względu że jest to model 1700mm który chcesz wyposażyć w lotki, klapy, a później pewnie jakoś sprawnie startować z ziemii, patrz na silnik klasy .40 co da jakiś zapas mocy, a Os 40 LA jest niewiele cięższy od 25ki-akurat się fajnie model wyważy, bo bywa że i spalinowego Wicherka trzeba doważać przy lekkim silniku i tylnej kratownicy z sosny A czy za tymi wskazówkami są jakieś liczby? Dlaczego nie OS 15LA tylko .25 lub .40? W. Schier w książce "Miniaturowe Lotnictwo" podaje takie wskaźniki dla modeli swobodnie latających Zaznacza jednocześnie, że takie zalecenia są po to, by ograniczyć wpływ momentu obrotowego od silnika i śmigła na stabilność lotu modelu. Jakie wskażniki powinny mieć modele RC? Jak kompensowany jest moment od silnika? Podchodząc teoretycznie, moc silnika jest/powinna być pochodną oporu i prędkości lotu poziomego, a prędkość powinna być taka by siła nośna umożliwiła lot poziomy i wznoszenie. Jak powinna być prędkość ustalonego lotu poziomego dla modelu typu trenerek by trenujący był w stanie zapanować nad modelem?
Konrad. Opublikowano Poniedziałek o 19:35 Opublikowano Poniedziałek o 19:35 Nie dysponuje takimi wskaźnikami dla modelu RC, aczkolwiek bazuję na doświadczeniu z budowy wielu egzemplarzy Wicherków. Silnik 2.5cm3 nie ma szansy zapewnić wystarczającej prędkości dla lotu postępowego szczególnie pod wiatr, zobacz jak lata swobodnie latający oryginał - silnik bez gaźnika RC pracujący ciągle na max obrotach , a model napotykając minimalny wiatr niemalże staje i chwieje się na skrzydłach i ratuje go tylko ogromny wznios bo może sobie dowolnie przepadać na jedno i drugie skrzydło sam się stabilizując. Ciąg statyczny dla górnopłata RC powinien wynosić minimum 0.5-0.6 masy modelu, a teraz porównaj sobie jakie osiągi zapewniają powyższe silniki- i skonfrontuj to z masą modelu na poziomie 2kg
mirolek Opublikowano wczoraj o 07:12 Opublikowano wczoraj o 07:12 Cytat Jak powinna być prędkość ustalonego lotu poziomego dla modelu typu trenerek by trenujący był w stanie zapanować nad modelem? W temacie "polecenia modelu do samodzielnej budowy modelu spalinowego" mamy znów akademickie rozważania podparte literaturą lat 60-ych 🥴 Fizyka i aerodynamika się nie zmienia ale mamy inne czasy, inne silniki, inne sterowanie i zasadniczo inne podejście do budowanych modeli - warto brać to pod uwagę. Zwłaszcza, że kontrolując zdalnie model intuicyjnie kontrolujesz jego prędkość a nie opierasz się na odczytach telemetrii i analitycznie obliczonej prędkości minimalnej. Konrad doskonale wyjaśnił problem 👍 dodam jeszcze, że planowany do budowy model ma mieć znacznie mniejszy wznios i lotki zatem model nie będzie samostateczny a pojawią się daleko od kadłuba rozłożone serwa co zwiększa problem chwilowego braku prędkości. ms 1
RobRoy Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 2 godziny temu, mirolek napisał: a pojawią się daleko od kadłuba rozłożone serwa co zwiększa problem chwilowego braku prędkości. ms Możesz wyjaśnić co miałeś na myśli ?
Patryk Sokol Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 14 godzin temu, Konrad. napisał: a model napotykając minimalny wiatr niemalże staje i chwieje się na skrzydłach i ratuje go tylko ogromny wznios bo może sobie dowolnie przepadać na jedno i drugie skrzydło sam się stabilizując Wiatr zdecydowanie tak nie działa. Nigdy czołowy wiatr nie doprowadzi do przeciągnięcia, czy utracenia stabilności. Wiatr czołowy zmniejsza jedynie prędkość względem ziemi. Generalnie - podchodzicie tutaj od tyłka strony do całego konceptu. Nie można dawać początkującemu jakiejś konstrukcji i mówić "zmień to, zmień tamto". Model dla początkującego ma być zbudowany dokładnie według planów, bo jak początkujący zacznie kombinować, to zawsze kończy się to źle. Dlatego należy znaleźć gotowe plany, które można wykonać bez modyfikacji. Np. takie pudło: https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=6657 Albo takie, jeśli nie chce się symetrycznego profilu: https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=11168 Które, zrobione według planów, poleci jak należy. A Wicherka to już całkiem należy walnąć szpadlem przez łeb i zakopać zanim się ocknie (bo ewidentnie jest jakimś nieumarłym i po prostu umrzeć nie chce). Wicherek to fatalny model, jeśli nie chce się budować oldtimera. Konstrukcyjnie jest trudny (kratownica z listew sosnowych jest upierdliwa), aerodynamicznie upośledzony (a jakby nie był, to byście nie polecali go przerabiać) i przystosowany do RC, jak moja Dacia do spoilerów (tzn. doczepić to można, ale efekt da to nędzny). A jeśli chcecie mieć Wicherka, to sobie po prostu budujcie Wicherka, nic mi do tego. Ale przestańcie to polecać na początek. 1
mirolek Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Cytat A Wicherka to już całkiem należy walnąć szpadlem przez łeb i zakopać zanim się ocknie W pełni podzielam to stanowisko ale jak ktoś chce budować to nie zabronisz, można sugerować lepsze konstrukcje (polecałem Telemastera) lub finalnie podpowiedzieć co zmienić w Wicherku aby było nieco lepiej. Cytat Możesz wyjaśnić co miałeś na myśli ? Miałem na myśli serwo standard czyli ok. 45g ułożone około 1m od osi kadłuba, finalnie dwie zrównoważone masy które w sytuacji gwałtownego przechylenia na skrzydło utrudnią powrót do stateczności poprzecznej. Samostateczny układ V działa najlepiej w modelu górnopłata o nisko ustawionym środku masy. Gdy rośnie masa w skrzydłach środek masy układu przesuwa się do góry, zatem stateczność układu spada. Reasumując, zwiększona waga skrzydła utrudnia powrót układu do równowagi. ms 1
Konrad. Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 2 godziny temu, Patryk Sokol napisał: A Wicherka to już całkiem należy walnąć szpadlem przez łeb i zakopać zanim się ocknie (bo ewidentnie jest jakimś nieumarłym i po prostu umrzeć nie chce). Wicherek to fatalny model, jeśli nie chce się budować oldtimera. Konstrukcyjnie jest trudny (kratownica z listew sosnowych jest upierdliwa), aerodynamicznie upośledzony (a jakby nie był, to byście nie polecali go przerabiać) i przystosowany do RC, jak moja Dacia do spoilerów (tzn. doczepić to można, ale efekt da to nędzny). A jeśli chcecie mieć Wicherka, to sobie po prostu budujcie Wicherka, nic mi do tego. Ale przestańcie to polecać na początek. Patryk jak tak można...sztylet w moje serce...przecież Wicherek jest świetny...no dobra może i nie przystaje bez przeróbek do dzisiejszych czasów ale do nauki świetnie daje radę...sam się na nim nauczyłem latać ...i to częściowo też na poligonie w Nysie
Patryk Sokol Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 12 minut temu, Konrad. napisał: Patryk jak tak można...sztylet w moje serce...przecież Wicherek jest świetny...no dobra może i nie przystaje bez przeróbek do dzisiejszych czasów ale do nauki świetnie daje radę...sam się na nim nauczyłem latać ...i to częściowo też na poligonie w Nysie Wiesz, ja się uczyłem latać na Delcie MJ z Speedem 400tką z przekładnią i pakietami Ni-Cd To nie znaczy, że dziś to jest dobra opcja 1
Konrad. Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Sama delta ze współczesnym napędem by nie była taka zła...ale przyznasz że sentyment i tak zostaje
Patryk Sokol Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 12 minut temu, Konrad. napisał: Sama delta ze współczesnym napędem by nie była taka zła...ale przyznasz że sentyment i tak zostaje Współczesnym napędem, innymi proporcjami (bo inne płyty mamy teraz), na innej grubości depronu (znów inne płyty), z mniejszą powierzchnią nośną (bo lżejszy sprzęt mamy) itp. Czyli mamy nowy model, zostaje niewiele z tego. A sentymentu jakoś bardzo nie czuję, może najwyżej za tym, że miałem całe wakacje na siedzenie na zboczu. To samo z Wicherkiem - tyle zmian, że weźmy coś nowego.
RobRoy Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Godzinę temu, Patryk Sokol napisał: To samo z Wicherkiem - tyle zmian, że weźmy coś nowego. Patryk - serca nie masz ... i na wagary chodziłeś często , bo byś wiedział że ... TRADYCJA JEST NAJWAŻNIEJSZA ! ... 😉 Popraw Wicherka żeby dobrze latał , zostaw rzut z boku , charakterystyczny pochylony do tyłu stat pionowy, prostokątne skrzydła...reszta- dowolność , opisz W - 2026 i jeszcze nasze prawnuki będą go budować, kiedy o Twoich latających brzytwach wszyscy zapomną .... 😉 . Zbudują pierwszego Wicherka , apotem będą szukać innych modeli Twojego pomysłu , bo będą pewni że ..."Patrykowe " latają . Tak długo będę jeździł do Raciborza aż cię tam zobaczę z ....Wicherkiem . 😀
Konrad. Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Co fajnego odbywa się w Raciborzu bo w sumie mam stosunkowo blisko?
RobRoy Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 41 minut temu, Konrad. napisał: Co fajnego odbywa się w Raciborzu bo w sumie mam stosunkowo blisko? Na południu ... to chyba najlepszy piknik na jakim byłem - od pianek samoróbek po makiety 1:2....no i nocne loty, super atmosfera.
Patryk Sokol Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Godzinę temu, RobRoy napisał: Patryk - serca nie masz ... i na wagary chodziłeś często , bo byś wiedział że ... TRADYCJA JEST NAJWAŻNIEJSZA ! ... 😉 Popraw Wicherka żeby dobrze latał , zostaw rzut z boku , charakterystyczny pochylony do tyłu stat pionowy, prostokątne skrzydła...reszta- dowolność , opisz W - 2026 i jeszcze nasze prawnuki będą go budować, kiedy o Twoich latających brzytwach wszyscy zapomną .... 😉 . Zbudują pierwszego Wicherka , apotem będą szukać innych modeli Twojego pomysłu , bo będą pewni że ..."Patrykowe " latają . Tak długo będę jeździł do Raciborza aż cię tam zobaczę z ....Wicherkiem . 😀 Cóż, to sobie długo pojeździsz 54 minuty temu, Konrad. napisał: Co fajnego odbywa się w Raciborzu bo w sumie mam stosunkowo blisko? Dobra impreza, dla mnie obowiązkowy punkt sezonu 1
RobRoy Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Cóż, to sobie długo pojeździsz Patryk - wierze w Ciebie. Wicherek będzie ci się śnił po nocach dopóki go nie zbudujesz .... 😁
Rekomendowane odpowiedzi