Skocz do zawartości

Aurora 9 - pojawiła się instrukcja po angielsku

Jakub_RC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 538
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nadal nie wysłane , zamówione 2.04.2010 . Wszędzie w sklepach tylko na zapisy , już kolejny raz przesunęli dostępność i wysyłkę podzespołów .

Opublikowano

Doczytałem się że podłączając zasilanie z pakietu do gniazda SPC mamy podgląd na wyświetlaczu napięcia akumulatora, testował ktoś już może?. Chciałem również zapytać czy ktoś aktualizował oprogramowanie w Aurorze za pomocą tego programatora?.

Opublikowano

Doczytałem się że podłączając zasilanie z pakietu do gniazda SPC mamy podgląd na wyświetlaczu napięcia akumulatora, testował ktoś już może?. Chciałem również zapytać czy ktoś aktualizował oprogramowanie w Aurorze za pomocą tego programatora?.

1. Tak

2. Tak

działa wszystko ok.

Opublikowano

Koledzy jeszcze jedno pytanie. Warto zmienić mx-16s na aurore ??, wiadomo ze to dwie rożne technologie. Ale czy znajdę w aurorze to co miałem w graupnerze i więcej ?. Prosiłbym o opinie.

Opublikowano

Informacyjnie. Riku ma przetłumaczoną instrukcję na język polski ale bez ilustracji. Na życzenie wysyłają.

Opublikowano

Koledzy jeszcze jedno pytanie. Warto zmienić mx-16s na aurore ??, wiadomo ze to dwie rożne technologie. Ale czy znajdę w aurorze to co miałem w graupnerze i więcej ?. Prosiłbym o opinie.

Sądzę, że tak.

Opublikowano

warto i znajdziesz wiele rzeczy których nie miałeś w mx-16 . W zasadzie to ona tylko nie pierze i nie prasuje koszul bo reszta jest dodawana w kolejnych wydaniach softu który za pomocą pc-22 można wgrywać do nadajnika i odbiorników.

Ale też zastanów się czy masz za dużo gotówki żeby zmieniać nadajnik który pewnie nie wykorzystujesz na maxa .

Opublikowano

warto i znajdziesz wiele rzeczy których nie miałeś w mx-16 . W zasadzie to ona tylko nie pierze i nie prasuje koszul bo reszta jest dodawana w kolejnych wydaniach softu który za pomocą pc-22 można wgrywać do nadajnika i odbiorników.

Ale też zastanów się czy masz za dużo gotówki żeby zmieniać nadajnik który pewnie nie wykorzystujesz na maxa .

Z drugiej strony nawet jeżeli nie wykożysta teraz, przyda mu się na wiele lat...

Opublikowano

Z drugiej strony nawet jeżeli nie wykożysta teraz, przyda mu się na wiele lat...

hehe ,też tak myślałem kupując pierwszy komputerowy nadajnik mx-12 . Niestety "chciejstwo" zwyciężyło :ble: i kupiłem aurorkę. Myślę że starczy na kilka lat a już na pewno do czasu kiedy następny nadajnik wpadnie mi w "oko " . Teraz czekam na "mówiące" nadajniki , głównie chodzi o telemetrie :faja:

Edit : ma ktoś już tą przetłumaczoną instrukcję , gdzie pobrać :P

Opublikowano

hehe ,też tak myślałem kupując pierwszy komputerowy nadajnik mx-12 . Niestety "chciejstwo" zwyciężyło :ble: i kupiłem aurorkę. Myślę że starczy na kilka lat a już na pewno do czasu kiedy następny nadajnik wpadnie mi w "oko " . Teraz czekam na "mówiące" nadajniki , głównie chodzi o telemetrie :faja:

Edit : ma ktoś już tą przetłumaczoną instrukcję , gdzie pobrać :P

Osobiście telemetrię w Aurorze sobie darowałem choć naprawdę był to decydujący czynnik przy zakupie tego sprzętu..

Po zamontowaniu modułu na 35Mhz, sprzedałem MX-12 i mając "Aurora 9 DUO Version" nie oddam jej za nic.

Telemetrię mam w OSD Remzibi i monitor pakietów (w modelu) w nadajniku więc co mi do szczęscia potrzebne więcej - czywiście poza możliwosciami samej Aurory.

Opublikowano

Osobiście telemetrię w Aurorze sobie darowałem choć naprawdę był to decydujący czynnik przy zakupie tego sprzętu..

Sorry że trochę OT, ale czy A9 ze swoim dwukierunkowym 2.4 ma tą funkcję która obecna jest w FRSKY, mianowicie sygnalizacja (zwrotna) utraty ramek przez odbiornik? W FRSKY z chwilą kiedy odbiornik dostaje błędne ramki (zakłócenia, granica zasięgu) moduł NADAJNIKA zaczyna to sygnalizować akustycznie. Uważam że jest to super funkcja.

Pozdr.,

Michał

Opublikowano

Dzisiaj otrzymałem z riku instrukcję w języku polskim. Jest to nadal wersja robocza (brak ilustracji) ale w całości przetłumaczona. Można ją zamówić nieodpłatnie w riku. Nie wysyłają formy elektronicznej, jest tylko papierowa.

Opublikowano

Koledzy moja aurora dzisiaj dotarła :D, no ale niestety nadal angielska instrukcja, może kolega Pit byłby taki dobry i wrzucił tą instrukcje do OCR-a albo skan do PDF?

Opublikowano

Zmieniłem sobie z MODE 1 na MODE 2, po całej operacji jak wejdę w monitor kanałów pokazuje minimalne wychylenie prawego drążka w jednym i drugim kanale, wystarczy że go delikatnie dotknę i pokazuje idealne neutrum, jak można to skorygować ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.