miros18 Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 A czy ktoś testował już moduły telemetrii?
ZET Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 Z tego co widzę, to jeszcze nikt ich nie ma.
Norman Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 nadal nie wysłane , zamówione 2.04.2010 . Wszędzie w sklepach tylko na zapisy , już kolejny raz przesunęli dostępność i wysyłkę podzespołów .
miros18 Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Doczytałem się że podłączając zasilanie z pakietu do gniazda SPC mamy podgląd na wyświetlaczu napięcia akumulatora, testował ktoś już może?. Chciałem również zapytać czy ktoś aktualizował oprogramowanie w Aurorze za pomocą tego programatora?.
smootny Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Doczytałem się że podłączając zasilanie z pakietu do gniazda SPC mamy podgląd na wyświetlaczu napięcia akumulatora, testował ktoś już może?. Chciałem również zapytać czy ktoś aktualizował oprogramowanie w Aurorze za pomocą tego programatora?. 1. Tak 2. Tak działa wszystko ok.
miros18 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Koledzy jeszcze jedno pytanie. Warto zmienić mx-16s na aurore ??, wiadomo ze to dwie rożne technologie. Ale czy znajdę w aurorze to co miałem w graupnerze i więcej ?. Prosiłbym o opinie.
Pit Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Informacyjnie. Riku ma przetłumaczoną instrukcję na język polski ale bez ilustracji. Na życzenie wysyłają.
smootny Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Koledzy jeszcze jedno pytanie. Warto zmienić mx-16s na aurore ??, wiadomo ze to dwie rożne technologie. Ale czy znajdę w aurorze to co miałem w graupnerze i więcej ?. Prosiłbym o opinie. Sądzę, że tak.
Norman Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 warto i znajdziesz wiele rzeczy których nie miałeś w mx-16 . W zasadzie to ona tylko nie pierze i nie prasuje koszul bo reszta jest dodawana w kolejnych wydaniach softu który za pomocą pc-22 można wgrywać do nadajnika i odbiorników. Ale też zastanów się czy masz za dużo gotówki żeby zmieniać nadajnik który pewnie nie wykorzystujesz na maxa .
smootny Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 warto i znajdziesz wiele rzeczy których nie miałeś w mx-16 . W zasadzie to ona tylko nie pierze i nie prasuje koszul bo reszta jest dodawana w kolejnych wydaniach softu który za pomocą pc-22 można wgrywać do nadajnika i odbiorników. Ale też zastanów się czy masz za dużo gotówki żeby zmieniać nadajnik który pewnie nie wykorzystujesz na maxa . Z drugiej strony nawet jeżeli nie wykożysta teraz, przyda mu się na wiele lat...
Norman Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Z drugiej strony nawet jeżeli nie wykożysta teraz, przyda mu się na wiele lat... hehe ,też tak myślałem kupując pierwszy komputerowy nadajnik mx-12 . Niestety "chciejstwo" zwyciężyło :ble: i kupiłem aurorkę. Myślę że starczy na kilka lat a już na pewno do czasu kiedy następny nadajnik wpadnie mi w "oko " . Teraz czekam na "mówiące" nadajniki , głównie chodzi o telemetrie :faja: Edit : ma ktoś już tą przetłumaczoną instrukcję , gdzie pobrać
smootny Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Z drugiej strony nawet jeżeli nie wykożysta teraz, przyda mu się na wiele lat... hehe ,też tak myślałem kupując pierwszy komputerowy nadajnik mx-12 . Niestety "chciejstwo" zwyciężyło :ble: i kupiłem aurorkę. Myślę że starczy na kilka lat a już na pewno do czasu kiedy następny nadajnik wpadnie mi w "oko " . Teraz czekam na "mówiące" nadajniki , głównie chodzi o telemetrie :faja: Edit : ma ktoś już tą przetłumaczoną instrukcję , gdzie pobrać Osobiście telemetrię w Aurorze sobie darowałem choć naprawdę był to decydujący czynnik przy zakupie tego sprzętu.. Po zamontowaniu modułu na 35Mhz, sprzedałem MX-12 i mając "Aurora 9 DUO Version" nie oddam jej za nic. Telemetrię mam w OSD Remzibi i monitor pakietów (w modelu) w nadajniku więc co mi do szczęscia potrzebne więcej - czywiście poza możliwosciami samej Aurory.
mikon Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Osobiście telemetrię w Aurorze sobie darowałem choć naprawdę był to decydujący czynnik przy zakupie tego sprzętu.. Sorry że trochę OT, ale czy A9 ze swoim dwukierunkowym 2.4 ma tą funkcję która obecna jest w FRSKY, mianowicie sygnalizacja (zwrotna) utraty ramek przez odbiornik? W FRSKY z chwilą kiedy odbiornik dostaje błędne ramki (zakłócenia, granica zasięgu) moduł NADAJNIKA zaczyna to sygnalizować akustycznie. Uważam że jest to super funkcja. Pozdr., Michał
specyfick Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Tak ma to moduł nadajnika A9. Pika jak traci zasięg i daje ciągły dźwięk jak już jest tuż przed całkowitą stratą. Fajna funkcja ...
Pit Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Dzisiaj otrzymałem z riku instrukcję w języku polskim. Jest to nadal wersja robocza (brak ilustracji) ale w całości przetłumaczona. Można ją zamówić nieodpłatnie w riku. Nie wysyłają formy elektronicznej, jest tylko papierowa.
Norman Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 no to panowie do dzieła , telemetria już w naszym sklepie , rozchodzi się jak ciepłe bułeczki
miros18 Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Koledzy moja aurora dzisiaj dotarła , no ale niestety nadal angielska instrukcja, może kolega Pit byłby taki dobry i wrzucił tą instrukcje do OCR-a albo skan do PDF?
Pit Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Proponuję odezwać się bezpośrednio do riku. Wysyłają bez najmniejszego problemu.
miros18 Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Zmieniłem sobie z MODE 1 na MODE 2, po całej operacji jak wejdę w monitor kanałów pokazuje minimalne wychylenie prawego drążka w jednym i drugim kanale, wystarczy że go delikatnie dotknę i pokazuje idealne neutrum, jak można to skorygować ?
Norman Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 wyreguluj pokrętłami od siły naciągu drążka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.