bzik4 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Ja natomiast dziś otrzymałem zwrot pieniędzy za paczkę, która została wysłana 28.05.2014r i nie doszła. Dostałem całą kwotę w dolarach którą zapłaciłem, straciłem 15pln na różnicy kursów Nie zakładałem sporu na Paypalu dlatego że jest na to niestety tylko 45dni od daty zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 No, a mobius z banggood w ciągu 10 dni już jest w Polsce... mam nadzieję, że lada dzień będzie u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Niestety opinia o dostawach z HK jest słaba w przypadku zamówień pochodzących z azji - kupując w HK, należy uważnie sprawdzić miejsce pochodzenia przedmiotów. W moim przypadku (ostatnio) był zakup lipoli, które jak się okazało, zostały "zatrzymane" na lotnisku jako przedmioty niebezpieczne. Oczywiście HK wypiął się i absolutnie nie zgadzał się na dostarczenie zamówienia - twierdząc, że już wysłali. Interwencja w PayPal zakończyła się tak: (...) Szanowny Użytkowniku! (Adresatem tej wiadomości jest xxxxxx xxxxx).Zakończyliśmy badanie sprawy i zadecydowaliśmy o jej rozstrzygnięciu naTwoją korzyść.Udało nam się odzyskać $84,03 USD i kwota ta została dodana do Twojegokonta. Zaksięgowanie tej korekty powinno nastąpić w ciągu pięciu dniroboczych. (...) Polecam zakupy poprzez PayPal, przynajmniej jest gwarancja zwrotu pieniędzy w przypadku zakupów z HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Panowie, trochę patriotyzmu - nie wszytko z HK, bo za jakiś czas nie będziemy mieli alternatywy. Trochę .. owszem ale nie 100% - bo to solidne przegięcie pały. Frsky SBUS To PWM DecoderBanggood - $11.30 - free shipping - Na PLN 35,60 To samo w PL - 65 PL + koszty przesyłki ... Wszystko w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Za pierwszą paczkę dostałem zwro9t kasy a tu taka niespodzianka, Wszystkie ruchy paczki zniknęły, poza pre-dispatch alert, i pojawiło się nowe wysłanie 21 sierpnia. I niby jest teraz w Warszawie. http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RC005503044MY Ciekawe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 witam dołączę do zakupów w tym sklepie ja nie wiem jak jak by ktoś był chętny to proszę dać znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Odpukać mam zupełnie inne doświadczenia. Staram sie zamawiać w oddziale europejskim HK, ale równiez w Azji mi się zdarza, na 18 zamówień, w tym 3 mniejsze lub większe modele (2 z Azji, 1 największy z EU) a w tym roku chyba już z 6 zamówień, najdłużej szła paczka z Azji około 3 tygodni, przecietnie około tygodnia- 10 dni, z EU przeciętnie koło 4-5 dni, najdłużej koło tygodnia. I tak jak napisałem na wstępie odpukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Za pierwszą paczkę dostałem zwro9t kasy a tu taka niespodzianka, Wszystkie ruchy paczki zniknęły, poza pre-dispatch alert, i pojawiło się nowe wysłanie 21 sierpnia. I niby jest teraz w Warszawie. http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RC005503044MY Ciekawe... Twoja paczka jest w Gdańsku przygotowaan do doręczenia ,sprawdź na trackingu PP edit spojrzałem na daty :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Twoja paczka jest w Gdańsku przygotowaan do doręczenia ,sprawdź na trackingu PP edit spojrzałem na daty :D:DPierwsza doszła Twoja paczka jest w Gdańsku przygotowaan do doręczenia ,sprawdź na trackingu PP edit spojrzałem na daty :D:D Pierwsza doszła, druga nadal błądzi. Ale za 100 dni czekania nie mam ochoty oddawac kasy. Zwłaszcza, że kłamali i zwlekali z refundacją. VATu nie płąciłem, mimo ze celny zatrzymał paczkę na chwilę a wartość ponad 100 USD. Ciekawe czy druga tez w końcu doleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 mam pytanie są tam listewki balsowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Ostatnie zamówienie z globala szło dwa tygodnie. Dokładnie 14 dni. Wciąż jestem w szoku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Mam dwa pytania: 1, czy w HK istnieje konto Platinium+ 2, czy to prawda,że w ostatnich dniach zamówienia z globala nie są realizowane i zwracają kasę? chodzi o przesyłki przez Malezję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Do mnie zamówienie z global warehouse nie dotarło. Reklamacja przez paypala zwróciła kasę, i zamówiłem kilka innych rzeczy przez hk - z magazynu w Holandii. Z Holandii szło 5 dni i mam u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Do kolegi dotarło i to rekordowo szybko - w dwa tygodnie. Samolot B17 (wielke pudło) i do tego jakieś szpeje i drobnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 u mnie też szybko doszło choć to mała przesyłka była. Zamówienie zrobione 4/9 status o wysłaniu w HK pojawił sie 5/09. Singpost zaraportował informacje o przesyłce 10/09, wysłane 12/09. http://www.pocztex.pl/sledzenie-przesylek/?numer=RQ223377674SG Dziś odebrana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Panowie co sie dzieje w hobby Kingu ze najtańsza wysyłka lipola to 55 zielonych $ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Lipole jedyne z EU się opłaca 11$ dolarów za nie ważne jak ciężką przesyłkę, i moja właśnie dotarła w 3 dzień po wysłaniu . Z globalnego od jakiegoś czasu chińska poczta nie przewozi baterii więc muszą wysyłać droższymi alternatywami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebush Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Mam do was pytanie złożyłem swoje pierwsze zamówienie w HK. Wysyłkę wybrałem 'Air Parcel', od 13 dni jest ciągle taki sam status 'Notification of shipment confirmation' Link do trackingu: http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=CQ302880915SG W jakim czasie dochodziła do Was wysyłka przez Air Parcel ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Wg. http://track-chinapost.com/ przesyłka jest w drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Mam pytanie do tych co są na bieżąco z HK. Czy paczki wysyłane za pomocą Singapore Post idą krócej niż miesiąc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.