diabolo Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 panowie czy ktos z Was reklamowal uszkodzony pakiet ? przyszedł mi turnigy 4000mah 5s 30c i po otwarciu pudełka odrazu sprawdzilem cele na jednej było 2.61v zgłosilem reklamacje razem z filmikiem i czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 To super, tylko człowiek musi sie naczekać, nie Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale na modelarskie rzeczy nie ma cła w ogóle. Zapłaciłem cło i vat za monitor do FPV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Monitor to nie artykuł modelarski. Równie dobrze ktoś będzie chciał zrobić zdalnie sterowaną lodówkę i powie, że to na model xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 To super, tylko człowiek musi sie naczekać, nie Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale na modelarskie rzeczy nie ma cła w ogóle. Zależy skąd sprowadzasz. Akurat na artykuły modelarskie z Chin jest stawka 4,7% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Jak już poszło na Urząd Celny to musza policzyć Vat, nawet jakby to kosztowało 10$. Nie naliczają zawsze jak zatrzymają. Moja z wartością ponad 100 usd zatrzymana i doszła bez VATu. Zależy skąd sprowadzasz. Akurat na artykuły modelarskie z Chin jest stawka 4,7% A to ciekawe. Po pierwsze stawka jest 0% a po drugie stawka 4.7% nie wstępuje wcale w taryfikatorze celnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kry Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Ciekawe, czyli powinna być gdzieś baza danych przesyłek.Wszystkie przesyłki wchodzące do UE są rejestrowane w wykazie. Taki obowiązek mają poczty i firmy przewozowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Nie naliczają zawsze jak zatrzymają. Moja z wartością ponad 100 usd zatrzymana i doszła bez VATu. A to ciekawe. Po pierwsze stawka jest 0% a po drugie stawka 4.7% nie wstępuje wcale w taryfikatorze celnym. To popatrz dokładnie w taryfikator .Poza tym w taryfikatorze jest taka pozycja jak np.modele zdalnie sterowane i stawka jest j.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebush Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Zamówiłem swoją pierwszą paczkę z HK i dostałem właśnie pismo z Urzędu Celnego :/. Czy ja mam do nich odesłać tylko fakturę i kserokopie dowodu osobistego ? Czy faktura musi być przetłumaczona ? Czy mam jeszcze coś opisywać ? Zamówiłem Radio turnigy 9x, 2 regulatory turnigy 20A brushed esc, podświetlenie do radia - czy to należy do artykułów modelarskich ? Z góry dzięki za pomoc i odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Tak jak w piśmie. Wyślij pdf faktury, wyciąg z paypala, printscreen z twojego zamówienia w sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Nie naliczają zawsze jak zatrzymają. Moja z wartością ponad 100 usd zatrzymana i doszła bez VATu. A to ciekawe. Po pierwsze stawka jest 0% a po drugie stawka 4.7% nie wstępuje wcale w taryfikatorze celnym. Jak nie ma jak jest. Informacja taryfowa Służby Celnej Rzeczpospolitej Polskiej. Data ważności danych 02.11.2014 Sekcja XX - Wyroby różne Dział 95 - ZABAWKI, GRY I ARTYKUŁY SPORTOWE; ICH CZĘŚCI I AKCESORIA 9503 - Rowery trzykołowe, skutery, samochodziki poruszane pedałami i podobne zabawki na kołach; wózki dla lalek; lalki; pozostałe zabawki; modele redukcyjne (w skali) i podobne modele rekreacyjne, z napędem lub bez; układanki dowolnego rodzaju 9503 00 70 - Pozostałe zabawki i modele, z silnikiem 9503 00 75- - Z tworzyw sztucznych 9503 00 75 90 - Pozostałe Kraj pochodzenia/przeznaczenia: ERGA OMNES (obejmuje Chiny) Stawka dla krajów trzecich: 4.7 % Z resztą cokolwiek nie wybierzesz z zabawek to w większości przypadków jest 4,7% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryha25 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam. Proszę o pomoc. Pierwszy raz robiłem zamówienie na Hobbyking. Wszystko poszło ok. 12.11.2014 wysłano towar, ale do tej pory nie ma go na żadnym trackingu. Nr.przesyłki RP400504582SG.Pisałem na czacie ale podali mi tylko stronę poczty Singapur. Możliwe, że przesyłka jeszcze nie wyszła ze sklepu choć jest napisane że. 12.11 wysłano. Dodam, że wysłano air mailem czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Standard, ja bym poczekał jeszcze tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryha25 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Nie mam narazie innego wyjścia, chyba że skontaktuje się z Singapurpost ale nie widzę żadnego adresu meilowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychoo Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Ciekawe - wybierając scs Express rzeczywista wysyłka odbywała się jeszcze tego samego dnia lub następnego roboczego. Dla przykladu przy ostatnim zamówieniu tak to wyglądało: - zamówienie czwartek 13 tego wieczorem - w nocy z czw na piątek mail ze zapakowane - w piątek 14tego mail z informacją z nr trackingu - poniedziałek 17 tego informacja o przybyciu do eu - w nocy z wt/śr mail z informacją o zapłacie vatu (zapłacone tej samej nocy) i obecnie jest już pomiędzy Anglią a Niemcami... Więc niecałe 2 tygodnie Ale jeżeli dobrze pamiętam to wysyłka air mailem trwała zawsze jakieś 4-6tygodni... I faktycznie na początku bardzo długo było pusto na trackingu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryha25 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Niektórzy piszą, że przesyłka air mailem szła 8-10 dni. Aż tak mocno mi się nie pali, obawiam się tylko, że paczka gdzieś zagineła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryha25 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Właśnie dzisiaj na trackingu Singpost pojawiła się moja paczka z dopiskiem: "Otrzymano od klienta", więc chyba wszystko jest na dobrej drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Dla odmiany pochwalę ich oddział europejski. W niedzielę złożyłem zamówienie, w poniedziałek wysłali, we wtorek dojechało z Holandii do Niemiec, w środę do Polski, w czwartek kurier pukał do drzwi. Wciąż nie mogę się otrząsnąć, szok prawdziwy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedaco Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Panowie! Czy ktoś się orientuje jak długo musiałbym czekać na przesyłkę z International Warehouse? Planuję zakup aparatury Turnigy 9X. Oczywiście gdyby była dostępna w oddziale europejskim to tam bym kupował bo czas dostawy jednak jest inny - towar dociera szybciej do klienta. Macie jakieś doświadczenia w tym względzie? Jest ktoś w stanie określić jak długo to może trwać i ewentualnie jaki rodzaj przesyłki wybrać ( niespecjalnie drogi...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Nie ma reguły. Czasem się czeka kilka tygodni, czasem kilka miesięcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zamawiałem kilka dni temu paczkę nie całe 2,5 kg, zapłaciłem chyba ~32 lub 36 $. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.