Marcin Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dopiero fotka z człowiekiem pokazuje, jakie to wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Oszklenie do wymiany. W jednym z lotów kokpit mi odleciał i wpadł na śmigło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Niestety nie udało mi się znaleźć takiej wielkiej butli z jakiej była robiona poprzednia kabinka. Była to col 2.5 litrowa cała gładka. Przymierzam się do zrobienia oszklenia z płaskiej folii z okładki od ofertówki. Mniej więcej będzie wyglądać tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Postaraj się bardziej zaokrąglić szczyt na pierwszym załamaniu wiatrochronu i troszkę na drugim by nie było gwałtownego przejścia z płaskiego grzbietu z tyłu do zaokrąglenia na przodzie . Podział na grzbiecie troszkę uprościłeś -Bronco górną środkową ramkę nie miał w jednej linii z bocznymi zrób jak rysowałem ci kiedyś - zachowasz orginalny układ ram na kabinie nie tracąc możliwości wykonania oszklenia z rozwinięcia . Myślę że ta kabina nie będzie wiele ustępowała tłoczonej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Mam prośbę, czy ktoś pomoże zdiagnozować kolor oliwkowy na zdjęciu z palety pactry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Mam prośbę, czy ktoś pomoże zdiagnozować kolor oliwkowy na zdjęciu z palety pactry? A Sławek nie wie? Kojarzy mi się z polish khaki I lub II, ale Pactra ma spory wybór RLM-ów, może coś z tych. Na ramce nie powinno byc widac róznicy odcieni, jeśli nie uda sie dobrac idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Sęk w tym, że nie pamięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Sęk w tym, że nie pamięta. Jest jeszcze taka opcja: http://www.mojehobby.pl/products/Wzornik-kolorow-Pactra-12mm.html Jednak taniej byłoby na oko kupic 3-4 najbardziej zbliżone kolory (ok. 16-18 PLN + przesyłka). Jeśli, aż tak zależy Ci na idealnym dopasowaniu, myślę, że ryzykowne jest zdawanie się na czyjeś doradzanie. Każdy ma inaczej skalibrowany monitor, nie wiadomo, w jakich warunkach robiono zdjęcie i jak oddaje ono kolory - wizualny "głuchy telefon". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 To prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Zerknij jeszcze tu (może znasz wątek), od postu nr 66: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/41979-pzl-p-11c-wycinanka-jaroslawa-suchockiego/page__st__60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Sławek znalazł buteleczkę farby. Oczywiście, aby nie było za łatwo numer starł się całkowicie i nie wiadomo co to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Sławek znalazł buteleczkę farby. Oczywiście, aby nie było za łatwo numer starł się całkowicie i nie wiadomo co to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Skończyłem kabinkę. Wspólnie ze Sławkiem daliśmy radę. Kabina i ramki są robione w vaku. Teraz będę chciał trochę podwaloryzować model. Dodać drzwi luków podwozia, rury wydechowe i może coś jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Koledzy Porucznicy już za sterami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Na dzień dzisiejszy Bronek wygląda tak. Tyle jesli chodzi o grube prace. Skrzydełek pod kadłubem nie będę robił, czasem nim startuję z ręki, a skrzydełka przeszkadzałyby w trzymaniu modelu. Chciałbym jeszcze zrobić golenie podwozia, z rurki czy czegoś podobnego, elastycznego w każdym razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Zrobiłem ruchome mocowanie dla Mobiusa. Sterowane będzie chyba sterem kierunku lub pokrętełkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Fajne, ale jestem ciekaw czy w locie zachowa dobrą stabilność. Wydaje mi się, że trochę będzie trzęsło przy 'zderzeniu' z powietrzem ze sporą prędkością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Pewnie tak, nie oczekuję cudów. Zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Robert -szykuj się na porażkę z tą platformą dla kamerki. To samo zrobiłem dla lżejszej 808 mocowanej do mini serwa. Tak trzęsło, że zmieniłem serwo na standard. Niestety bez poprawy. Latałem skrzydłem 160cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Co radzisz? Chodzi mi po głowie jeszcze pomysł aby zrobić druga kabinę z kamerą, ale chciałbym też filmowa spod brzucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi