Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy są tu (w Krakowie) modelarze, którzy latają FPV małymi QAV250 i chcieliby czasem wspólnie pośmigać?

Ostatnio bywam z kolegą na pasie startowym w Muzeum Lotnictwa (od strony akademików PK / Comarch) i latamy sobie wzdłuż linii, żeby nabrać wprawy, ale fajnie byłoby popróbować w więcej osób i nie mówię tu o wyścigach w tym miejscu - sami latamy bardzo asekuracyjnie z uwagą na wszystkich przechodniów - bardziej chodzi o wymianę doświadczeń i wspólną zabawę.

Jeśli ktoś miałby ochotę to proszę dać znać.

Opublikowano

Cześć,

Czy są tu (w Krakowie) modelarze, którzy latają FPV małymi QAV250 i chcieliby czasem wspólnie pośmigać?

Ostatnio bywam z kolegą na pasie startowym w Muzeum Lotnictwa (od strony akademików PK / Comarch) i latamy sobie wzdłuż linii, żeby nabrać wprawy, ale fajnie byłoby popróbować w więcej osób i nie mówię tu o wyścigach w tym miejscu - sami latamy bardzo asekuracyjnie z uwagą na wszystkich przechodniów - bardziej chodzi o wymianę doświadczeń i wspólną zabawę.

Jeśli ktoś miałby ochotę to proszę dać znać.

Ja mam jednego skubańca, ale i on i ja jesteśmy na tyle początkujący, że do śmigania jeszcze długa droga - ale z chęcią dołączę, żeby zdobyć trochę doświadczenia i połamać kilka śmigieł :)

A póki co, dziś na śmietniku latał Falcon 2.2, już spokojniej po czwartkowym oblocie w okolicach Myślenic:

Falcon_2_2_zps4vkwamx0.jpg

DSC03126_zpshxf9sq6c.jpg

https://vimeo.com/129802525

Opublikowano

Ja mam jednego skubańca, ale i on i ja jesteśmy na tyle początkujący, że do śmigania jeszcze długa droga - ale z chęcią dołączę, żeby zdobyć trochę doświadczenia i połamać kilka śmigieł :)

A póki co, dziś na śmietniku latał Falcon 2.2, już spokojniej po czwartkowym oblocie w okolicach Myślenic

Falcon piękny ;) Zatem jutro koło 15-16 na Czyżynach będziemy łamać śmigła w QAV250. Pozdrawiam!

Opublikowano

A, lipa - dopiero wróciłem od znajomych, ale gdyby były następne ustawki, to proszę o info - w wątku lub na priv. Mam nadzieję, że wszystkie quady całe i zdrowe ;)

Opublikowano

A, lipa - dopiero wróciłem od znajomych, ale gdyby były następne ustawki, to proszę o info - w wątku lub na priv. Mam nadzieję, że wszystkie quady całe i zdrowe ;)

Hej nic nie straciłeś jeśli o nas chodzi, był taki upał nawet o tej 15, że sobie darowaliśmy... ;)

Opublikowano

Wczoraj było faktycznie gorąco a wieczorem gdy zrobiło się przyjemniej, okropnie wiało.

Nie przeszkodziło to jednak w ulotnieniu Rafika.

Model znoszony wiatrem mało nie strącił rowerzysty ale taki urok latania na Czyżynach - nigdy nie wiadomo kto i kiedy pojawi się w polu lotu :huh: 

https://plus.google.com/photos/111364731422052630499/albums/5844115375011397073/6157766647440537858?banner=pwa&pid=6157766647440537858&oid=111364731422052630499

ms

Opublikowano

Wczoraj było faktycznie gorąco a wieczorem gdy zrobiło się przyjemniej, okropnie wiało.

Nie przeszkodziło to jednak w ulotnieniu Rafika.

Model znoszony wiatrem mało nie strącił rowerzysty ale taki urok latania na Czyżynach - nigdy nie wiadomo kto i kiedy pojawi się w polu lotu :huh:

https://plus.google.com/photos/111364731422052630499/albums/5844115375011397073/6157766647440537858?banner=pwa&pid=6157766647440537858&oid=111364731422052630499

ms

Mały, ale wariat ;) I trzeba przyznać, że jak na Czyżyny to niewiele osób było na pasie, zwykle jest większy slalom wieczorową porą.

Opublikowano

Model znoszony wiatrem mało nie strącił rowerzysty ..

Też miałem w weekend problemy z rowerzystami ale ... wodnymi :) Co prawda nie w Krakowie, tylko 500 km dalej, ale czułem się tam jak w domu.

Oto ja we własnej osobie i mój zwycięski model: piękna Panna Grandin

post-730-0-33284000-1433836979_thumb.jpg

Opublikowano

Gratulacje !!!!

Przez skromność zapomniałeś tylko dodać, że po raz drugi zdobyłeś "Wstęgę Narewki" czyli pierwsze miejsce na zawodach o Puchar Europy Centralnej Wodnosamolotów w Starym Dworze - Gmina Narewka.

ms

Opublikowano

Pierwsze miejsce w konkurencji "Wstęga Narewki - Klasyka Wodnosamolotów".

W wyścigach z zasady nie startuję więc nie mogłem zająć jakiegokolwiek miejsca, a w makietach po pierwszej kolejce byłem drugi, a potem miałem awarię i nie wystartowałem w drugiej kolejce, więc tylko czwarte miejsce.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pogoda dziś w kratkę ale poranek był słoneczny i całkiem przyjemny. Wybrałem się na lotnisko z modelem który w zeszłym sezonie nie latał a który ma dostatecznie duże koła by poradził sobie z wysoką trawą.

IMAG0008.JPG

IMAG0006.JPG

Skoszona trawa nie została zgrabiona a koła grzęzły w mokrym sianie i nierównościach terenu.

Wiele prób kończyło się kapotażem ale wreszcie model udało się poderwać i polatać.

Zmontowałem krótki filmik: https://picasaweb.google.com/111364731422052630499/Loty_2015#6162516080328890210

ms

Opublikowano

Raczej mnie wymęczyła walka z trawą :(

Zanim model wystartował, kosiłem jeszcze środek pasa aby wydłużyć rozbieg. Kilka słonecznych dni i będzie można wszystko zebrać a wtedy lotnisko będzie bardziej przyjazne dla modeli.

ms

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj Mirek!

Piknik ma swój wątek w "imprezach modelarskich". Było super, choć Krakowa zarówno modelarzy jak i modeli mogłoby być wielu i wiele więcej.

DareK

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.