diem Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Andree zrezygnuj wiec z zakupu a ja dam nastepna wskazowke -------------- Tani zestaw 700mW - Na podstawie testow Old Man Mike'a z rcgroups (bardzo wiarygodna osoba) jest to najlepiej pracujacy chinski zestaw video. Link do sklepu: http://www.bestofferbuy.com/av-wireless-transmission-combo-p-15758.html -------------- Chcialbym rowniez poinformowac iz jeden z polskich sklepow wkrotce zacznie handlować osprzętem FPV. Maja byc na stanie miedzy innymi tanie zestawy video, kamerek itd. Ktokolwiek boi zamawiać sie zza granicy wkrotce bedzie mial rownie tania alternatywe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Michał, to samo sprzedawali w Betatroniku Dobry sprzęt za małą kasę ! Sam używam i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 W instrukcji do graberka zupełnie co innego zapisali A system to Windows 7 Pro. Niemniej jednak urządzenie wykrywane jest właśnie jako STK cośtam Jakim napięciem zasilać kamerkę? Zakładam, że będzie to 5V, ale wolę się upewnić - domyślam się także że będzie trzeba zastosować jakiś stabilizator żeby zbić napięcie z LiPola 3s, którym będę zasilał nadajnik av. Ponadto jeszcze jedno pytanie. W tego typu urządzeniach + zasilania jest w środku wtyczki czy na zewnątrz?Widnows vista jak i 7 nie lubi graberów mam to już tyle razy przećwiczone najlepiej sprawuje się xp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Ja juz odpuscilem sobie wiste i 7 po kilku godzinach prob nie udalo mi sie odpalic grabera i jestem zmuszony do innych pomyslow z podgladem i nagrywaniem Niby jest opisane na rc groups ale komputery nie sa moja najmo9cniejsza strona :oops: ps . moze ktos by napisal jakis teurtorial instalacji Easy caba? Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Jak mi tylko przyjdzie zestaw AV, to odpalę easyCapa pod win 7 i zamieszczę jakiegoś tutka. Musi się dać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Andree zrezygnuj wiec z zakupu a ja dam nastepna wskazowke -------------- Tani zestaw 700mW - Na podstawie testow Old Man Mike'a z rcgroups (bardzo wiarygodna osoba) jest to najlepiej pracujacy chinski zestaw video. Link do sklepu: http://www.bestofferbuy.com/av-wireless-transmission-combo-p-15758.html -------------- Chcialbym rowniez poinformowac iz jeden z polskich sklepow wkrotce zacznie handlować osprzętem FPV. Maja byc na stanie miedzy innymi tanie zestawy video, kamerek itd. Ktokolwiek boi zamawiać sie zza granicy wkrotce bedzie mial rownie tania alternatywe. To skoro jesteśmy przy tym sklepie, to z uwagi na praktyczność zakupów w jednym miejscu, co powiecie na te kamerki? http://www.bestofferbuy.com/wired-mini-spy-camera-color-cmos-sensor-pal-p-15772.html http://www.bestofferbuy.com/dome-cmos-color-surveillance-security-camera-with-12ir-led-nightvision-ntsc-12v-dc-p-16200.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Andree zrezygnuj wiec z zakupu a ja dam nastepna wskazowke -------------- Tani zestaw 700mW - Na podstawie testow Old Man Mike'a z rcgroups (bardzo wiarygodna osoba) jest to najlepiej pracujacy chinski zestaw video. Link do sklepu: http://www.bestofferbuy.c...bo-p-15758.html Dzięki za radę, już poprosiłem o zwrot pieniędzy - mam nadzieję, że nie będę musiał długo czekać. Przy okazji: Kamerę zamówiłem również na eBayu, to ta Sony 540 TVL, eBay pokazuje miejsce przedmiotu jako Hongkong, a wyszło na to, że wysyłka jest z Ontario, Kanada. Jaja sobie robią? Zastanawiam się teraz, jak będzie z cłem... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekxxd Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 I ja spróbuje sobie skompletować pierwsze fpv. Odbiornik i nadajnik wybiorę ten: http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260574172770#rpdId i zastanawiam się nad kamerką (oczywiście koszty). A samolot, w którym użyje to rwd. Myślę, że się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 To skoro jesteśmy przy tym sklepie, to z uwagi na praktyczność zakupów w jednym miejscu, co powiecie na te kamerki? http://www.bestofferbuy.com/wired-mini-spy-camera-color-cmos-sensor-pal-p-15772.html http://www.bestofferbuy.com/dome-cmos-color-surveillance-security-camera-with-12ir-led-nightvision-ntsc-12v-dc-p-16200.html Nie kupilbym żadnej z nich. Pierwsza ma mało linii, jej metalowa obudowa wazy chyba ze 100 gram. Druga to CMOS (CCD jest duzo lepsze do fpv). Biorac pod uwage darmowa przesylke to praktycznosc zakupow w jednym miejscu jakos nie ma znaczenia Jedrek: Meteor lata/latał rwd5 depron FPV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Widnows vista jak i 7 nie lubi graberów mam to już tyle razy przećwiczone najlepiej sprawuje się xp A ja mam XP i nie dalem sobie rady z graberem :oops: . Ale chyba czegos nie rozumiem. Niektore urzadzenia po zainstalowaniu dzialaja od razu a z innymi (np:graberem) mam problem? Poza tym Windows nie chcial tego drivera i "krzyczal" ze sie popsuje teraz albo pozniej. Za to odbiornik po podlaczeniu do telewizora dziala bez problemu. Ponizej moja instalacja. Idea bylo zeby byl to zestaw dajacy sie latwo instalowac w modelu i w razie potrzeby rownie latwo odczepic i latac bez. Calosc zamknalem w pudelku po serwie. W srodku nadajnik, kamera i akumulator 3S 850. Calosc wazy 150g. Chyba kupie Easy Glidera, bo przyda mi sie do innych celow. Zrobie loze nad platem, nad srodkiem ciezkosci. Wymysle jakis sposob mocowania pozwalajacy na szybkie zdejmowanie urzadzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Latałem, ale moje RWD miało 1,7m rozpiętości i 1,2kg do lotu z osprzętem FPV. Latało to to całkiem fajnie, było jednak trochę wrażliwe na boczne podmuchy - duża powierzchnia boczna kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Moze nie przeinstalowaliscie dawno systemu? Na czystym systemie nie ma zadnych problemow z grabberem. Trzeba pamietac jeszcze ze w VideoStudio nalezy wejsc w "options" oraz wybrac źródło sygnalu, w naszym przypadku jest to AV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Ok, otwieram video studio. Pojawiaja mi sie trzy opcje: - edytor video studio - asystent film - asystent DV DVD Co mam otwozyc, zeby zlapac sygnal z grabbera? Gdzie te opcje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Ok, otwieram video studio. Pojawiaja mi sie trzy opcje: - edytor video studio - asystent film - asystent DV DVD Co mam otwozyc, zeby zlapac sygnal z grabbera? Gdzie te opcje? edytor video studio, później capture video i tam masz opcje o których mówi diem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Wchodzisz w edytora a nastepnie zakladka CAPTURE. Wybierasz urządzenie STK(cyferki), czyli nasz grabber. Nastepnie, gdy nic nie pojawi sie na ekranie, wchodzisz w opcje i szukasz mozliwosci wyboru wejscia na AV. Nie mam grabbera podlaczonego, wiec dokladnie nie moge teraz powiedziec gdzie ten wybor AV byl. Opcji nie ma duzo wiec znajdziesz edit. (zostalem uprzedzony ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Dzieki! Mi trzeba tlumaczyc jak chlopu na miedzy , wtedy jest szansa, ze pojme o co biega. Jak znajde czas to pokombinuje. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 No to dałem się wciągnąć. Wczoraj zamówiłem sprzęt - Jak mnie żona zabije to będzie to Twoja wina Diem Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Testowałem EasyCapa i kamerkę na Windows 7 - śmiga aż miło. Na razie mam jeszcze problem z zapisem obrazu na dysk, bo albo zajmuje dużo, albo jest 0,5 fps, ale nie bawiłem się tym za dużo - mam nadzieję że po dogłębnym przyjrzeniu się temu będzie ok. Lada dzień przyjdzie tor a/v Model już jest, serwa już są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Jak mnie żona zabije to będzie to Twoja wina Diem Pozdrow Żone! Z pewnoscia bedzie cieszyc sie Twoim szczęściem Stejla najwiecej mozliwosci daje program Virtual Dub, choc jest duzo bardziej zaawansowany od Video Studio. Mozesz nagrywac do DV za pomocą Video Studio a pozniej przed wyslaniem w siec kompresowac. Wazne by podczas lotu komputer wyrabiał i nie przycinał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komar Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam szanownych kolegów widzę że bardzo ciekawą dyskusję tu prowadzicie i z chęcią dołączę się do niej. Dawno, dawno temu a dokładnie 2 tygodnie temu przeszukując neta oczywiście w poszukiwaniu najwydajniejszego zestawu A/V znalazłem to: Specyfikacja techniczna Zasięg 1500 m Częstotliwość 1.36GH Zasilanie DC~12V Cena: http://www.ctr.pl/produkty/kamery-bezprzewodowe/zestaw-14-ghz.htm Jak zrozumiałem z opisu na stronie zasięg na zwykłej antenie to 1.5km w co nie za bardzo chce mi się wierzyć, ale jestem skłonny zakupić ten sprzęt niebawem i przetestować, zasięg kusi choć wiem że prawdopodobnie i tak go w pełni nie wykorzystam. Ps. W zależności od sprzętu komputerowego jaki posiadacie, rozwiązaniem problemu instalacji grabera na Win7 czy Viście, może być zainstalowanie drugiego systemu operacyjnego i butowanie go od razu na starcie laptopa a jak ktoś nie chce instalować bezpośrednio na dysku to może zrobić bootowalnego pendrive z okrojonym WinXP czy Win2000 a nawet Win98SE, okrojenie go z niepotrzebnych rzeczy aby zajmował jak najmniej i szybko się odpalał, wraz z niezbędnymi sterownikami. Jedynie potrzeba sporo pamięci operacyjnej. Jest to wykonalne bo sam posiadam przenośny taki system na swoim penie, gdzie mam XP i Linuxa. System działa stabilnie i nie tnie, ale jak wspomniałem wszystko zależy od sprzętu jakim się posługujecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.