marek rokowski Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 tak Spad poleciał hehehe - ciekawe ile modeli było oblatywanych jako "konstrukcja" bezpośrednio na zawodach )) tutaj podziękowania dla Grzegorza za ołów i sugestie w zmianie wyważenia modelu (wyliczony s.c. okazał się do d..kitu model skończyłem na czas- ale niestety deszcze nie pozwoliły wystartować i oblatać go i wyregulować :/ z lotu na lot, po korektach ustawień i sc latał coraz lepiej - będzie z niego pociecha choć będę miał dylemat czy następca dostanie kostkę ołowiu czy wystający trochę aku usytuowany w poprzek -tuż za silnikiem lub coś w tym stylu zemścił się na mnie za to błąd czyli brak węgla w dolnym płacie oraz zbyt delikatny kiosk górnego płata -ale to się poprawi w trymiga Paru osobom Spad chyba się spodobał... Myślę że uruchomię jakąś krótką seryjkę miło było też popatrzeć na kilka innych moich modeli które śmigały po niebie swoimi wynikami nie przejmuję się -bo trochę się na nei poskładało next time będzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 next time będzie lepiej Pewnie że tak Zazwyczaj z zawodów na zawody idzie coraz lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Wojtas - chłopaki zastosujcie się do próśb kolegów z grupy i odpuśćcie Z całym szacunkiem do Ciebie Marku ale odpuściłem już na 7mej stronie... (czyli 2 strony temu, przynajmniej zanim moderator nie wywalił) edit: eeee :ass: blada, teraz to mój post nie trzyma się kupy :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Posprzątałem. Wątek poboczny jest w Hyde Parku. Jak ktoś się znów zacznie kłócić w tym wątku to dostanie krawat w prezencie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 dzieki Marcin za reakcję Wojtas - mój post/prośba/ była uprzedzająca a wracając do sedna zawody były fajowe i jeśli wymyślisz swoją edycję imprezki w N.Targu - na mnie/nas też możesz liczyć jako uczestnika-ale i pomocnika no i jakiś modle na nagrodę też się znajdzie ps. nie ma ktoś zdjęć mojej foczki i spada w powietrzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Trochę się dzisiaj pozastanawiałem i myślę nad lokalizacją. Mamy 2 stadiony ale 1 jest zbyt zadrzewiony a drugi będzie za niedługo otoczony placem budowy- przebudowa parku miejskiego. Może jednak roboty nie będą miały tak wielkiego rozmachu i nie zablokują dojazdu do stadionu i lodowiska przy którym się on znajduje. Poczekam z podjęciem decyzji do 17tego października bo słyszałem, że mamy mieć wtedy zakończenie sezonu modelarskiego w aeroklubie. Popytam kolegów czy by nie chcieli mi pomóc. Z góry dzięki za dobre chęci. Jak będę wiedział, że sporo Was może przyjechać to i zapału do organizacji będzie więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Mam nagraną komórką jedną walkę WWI, gdzie latał Mirek i Ty Marku swoim Spaadem. Modele są na filmie małe, więc nie wiem czy rozpoznasz swojego. Jeżeli chcesz to wrzuć na PW adres to podeślę Ci płytkę z filmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 a są gdzieś oficjalne wyniki? I pytanie do Marka, poleciał Spad :?: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=EcSH3ZsMZpQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 miła niespodzianka z rana.. ! może trochę los się dzisiaj do mnei uśmiechnie bo odkąd otworzyłem oczy... szkoda gadac... :/ DJ dzięki stokrotne! Grzes (narrator hehehe) jeszce raz dzięki za uwagi i niezastapiony ołów dzięki któremu Spad w dalszych lotach okazał sisę być zdecydowanie bardziej sterowny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 widać było że na początku było ciężko :mrgreen: chociaż za lekko :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Panowie to już wszystkie zdjęcia z tej imprezy? Filmów niet? :cry: edit: co to za model ma kolega po lewej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Sądzę, ze to jest P-47. Obrys skrzydeł i stateczników ma podobny ale to przecież ESA ;D nic nie jest identyczne :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alansiu123 Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Zgadza się, to ja z moim P-47. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Panowie to już wszystkie zdjęcia z tej imprezy? Zdjęcia jeszcze będą . Mam na komputerze parę naprawdę nieżłych zdjęć. Ale niestety muszę się chwilę ogarnąć po przymusowo przedłużonym pobycie w Krakowie. Fotki przebiorę i wrzucę na serwer najwcześniej jutro wieczorem. Ja również chciałbym podziękować organizator za wyśmienicie przeprowadzoną imprezę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aimeiz Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Bardzo piękne zawody. Sympatyczna atmosfera, bardzo dobra i sprawna organizacja, świetne miejsce. Tutaj nieco zdjęć Bardzo dziękujemy organizatorom, uczetnikom oraz publiczności za wspaniałą zabawę. Przy okazji zwiedziliśmy Kraków - wspaniałe królewskie miasto, piękne miejsca, zabytki, niepowtarzalny klimat. Również Muzeum Polskiego Lotnictwa. Naprawdę warto tam spędzić kilka godzin. Mieliśmy sympatyczną rozmowę z sympatycznym Panem o imieniu Jan, który dba o te eksponaty i wie o nich wszystko. To muzeum jest właśnie tak wspaniałe bo tworzą je ludzie z pasją. Tutaj trochę zdjęć ze zwiedzania. Pojawiająsię też filmy: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=5i-gVNv2aQA Pozdrawiamy. Basia i Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aimeiz Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 I wreszcie się przesłał film z finału WWII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Tak jak obiecałem, wrzuciłem kilka najlepszych zdjęć na serwer. Zdjęcia do obejrzenia po kliknięciu na poniższe zdjęcie: I jeszcze dołączam się do prośby skierowanej do organizatora: Mirku, jesli to możliwe, to prosimy o udostępnienie pełnych wyników z podziałem na rundy i za co są punkty, z dodatkową informacją o modelu. Dodano 07.10.2010: Pisząc "za co są punkty" miałem na myśli wyszczególnienie cząstkowych punktów z każdej walki wszystkich zawodników. Za co są przyznawane punkty oczywiście wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 6 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Świetne zdjęcia, zwłaszcza uciekający P-47 Marcina i kolizje w WWI :lol2: Oglądałem juz chyba z 500 zdjęć i nie mogę zlokalizować w powietrzu swojego Hellcata (z pasami inwazyjnymi) - jeżeli ktoś ma to proszę o przesłanie na adres na który były zgłoszenia do zawodów .... chciałem wzbogacić swoją prywatną stronę www Za co są przyznawane punkty w walce to jest określone w regulaminie - możesz sprawdzić na stronie www zawodów. Niestety na forum lub stronę www mogę załadować tylko formaty .jpg - wyniki mam w tabelkach .xls lub .pdf a po zmianie formatu ...... nic nie widać :? Jak uda mi się to zrobić czytelnie to wrzucę na stronę www. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobiecki Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Jeszcze parę zdjęć będzie zamieszczonych na stronie www.odlot.com.pl i tam jest też Twój Hellcat ale na stojąco, może jest też w locie ale nie mogę tego twierdzić na 100 % Zawody były super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Trochę spózniona relacja filmowa, Mirolek - przepraszam :oops: :oops: :oops: http://www.youtube.com/watch?v=wthwscZzG3o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.