Lucjan Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Witam Kolegów ! Przyszła pora na skrzydła. Przygotowuję je do formowania- nudna robota : szpachlowanie, szlifowanie , poprawki i tak kilka razy do skutku.... A potem podkłady i detale , a to już przyjemna robota . Na koniec coś milszego , napisy eksploatacyjne na modelu będą wykonane natryskowo przy pomocy szablonów , które w skali 1:5 wykonał i podarował mi mój kolega Aleksander pasjonat i właściciel prawdziwej Iskry . Oto próbka napisu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Ja "pitolę"! ale masakra! tyle nitów do zrobienia, te wszystkie panele i otwory inspekcyjne. Kurczę, mnie też to czeka. Jestem z Tobą Lucek! Czy przewidujesz opcję funkcjonalnych hamulców aerodynamicznych w skrzydłach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Witam Poraveru jeszcze nie stosowalem, więc rownież jestem ciekawy, gdzie go można kupić. Koledzy w dziale warsztat również zadali to pytanie. Może współnym wysilkiem uda nam się znaleźć jakiś sklep. Pozdrawiam Krzysztof Poraver można dostać u polskiego przedstawiciela, we wrocławskiej firmie Solvadis. Minimalna ilość zamówienia to jeden worek 55L. Prawie rok temu cena wynosiła 15 Euro plus 25zł za kuriera. Tylko nie jestem pewny, czy to najlepsze rozwiązanie w przypadku takich form... PS. Imponujący nakład pracy i efekty. Podziwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Cześć Koledzy! No i pierwsza warstwa wywoławcza podkładu jest gotowa. Po wyschnięciu szlifowanie na mokro, poprawki szpachlówką, szlifowanie i t.d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Jakieś plamy ,trochę szary, kiepsko to wygląda, musisz popracować nad tym Lucjan :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Jakieś plamy ,trochę szary, kiepsko to wygląda, musisz popracować nad tym Lucjan :) Witaj Tomku! . Z bliska widać rysy i niedoróbki ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 No to musisz wstawiać zdjęcia w rozdzielczości 20Mpx, bo tak igła,nie ma się człowiek czego czepić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Na wyschnięte powierzchnie nałożyłem czynnik wywoławczy i co nieco się pokazało : I zaszpachlowałem te paskudne rysy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Pięć godzin roboty --- lotki i klapy ponitowane 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Pięć godzin roboty Kurcze, mnie też to czeka. Chyba urlop będę musiał sobie na taką robotę . Lucek, Piotrek, chyba konkurencja wam rośnie http://www.glattcad.de/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 25 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Kurcze, mnie też to czeka. Chyba urlop będę musiał sobie na taką robotę . Lucek, Piotrek, chyba konkurencja wam rośnie http://www.glattcad.de/ Witaj Wojtku! Obserwuję tę stronkę już z 4 lata..Żeby nie wyglądało źle,Bardzo cenię pracę Autora Strony.. Ale sam wiesz jaka ONA (ISKRA) jest .Z pozoru Łatwa! ale później....................................... Glattcad robi fajne zestawy ale roboty będzie przy nich co nie miara!!! A nawiązując do konkurencji to widzę 1" zawodnika" Paritech . Foremniki dla Niego robione były gdzieś w Polsce, plus dla mnie to będzie cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Ostatnie przygotowania do wykonania form skrzydeł. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 o ja pierdziele ale to zarąbiście wygląda !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Czapki z głów. Masz niezłą cierpliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Sporo pracy. Robi wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam Kolegów! Miło mi mi bardzo. Dzięki ! Praca przy tym modelu wymaga czasu i cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Cześć! Tak powstaje statecznik poziomy A tak wygląda po sklejeniu gotowy wyrób . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Lucjanie - mniodzio! . Lżejszy, czy cięższy od tego stereopianowego? . Teraz specjalnie nitów nie widać, ale jak się pociągnie wash'em....... to będzie "cud malina"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Lucjanie - mniodzio! . Lżejszy, czy cięższy od tego stereopianowego? . Teraz specjalnie nitów nie widać, ale jak się pociągnie wash'em....... to będzie "cud malina"! Witaj Wojtku ! Kompozytowy statecznik jest minimalnie lżejszy , ale jaka sztywność! Prawda słabo na zdjęciu widać nity zwłaszcza na białym błyszczącym lakierze , wash zrobi co trzeba . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Cześć Lucjan. Mógłbyś napisać coś o konstrukcji statecznika. Zgaduję, że zastosowałeś przekładkę z herexu i tkaninę węglową skośnie tkaną zapewne 180g. Jaką tkaninę szklaną użyłeś na zewnątrz, a jaką w środku (48g.?) Oczywiście wszystko w worku próżniowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi