d9Jacek Opublikowano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 letnio...z przestrogą? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 22 godziny temu, d9Jacek napisał: letnio...z przestrogą? Tak cosik mi się zdawało że to też Lana śpiewała: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Coś dla roczników 1960- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 4 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Swierzy narybek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Na szczescie nie WSZYSTKIE dzieci siedza tylko przed komputerem....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Tak,zgadza się ,tyle że teraz mają lepszy start (sprzęt),w latach 70 sam sobie musiałem wystrugać gitarę,na nową mnie nie było stać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 2 godziny temu, tytan12 napisał: Tak,zgadza się ,tyle że teraz mają lepszy start (sprzęt),w latach 70 sam sobie musiałem wystrugać gitarę,na nową mnie nie było stać? Ale obok nazwiska jest napisane HAGSTROM ( blednie ) . Wzorowales sie na ich wioslach ? Masz jakies nagranie z "tamtych" lat ? Co graliscie ? ZIBI Giermek ? Przypomnial mi sie stary kawal . Polski zespol mial jechac na turne zagraniczne. Menago mowi ; chlopaki , na zachodzie NIKT nie wystepuje pod wlasnym nazwiskiem , tylko kazdy ma jakis pseudonim. Dlatego ty Mirek bedziesz sie nazywal MUJ , ty Wladek WUJ , Stefan SUJ , a ty Hubert .... W tym momencie Hubert przerywa i mowi ; ja nie jade !!!! 2 godziny temu, tytan12 napisał: Tak,zgadza się ,tyle że teraz mają lepszy start (sprzęt),w latach 70 sam sobie musiałem wystrugać gitarę,na nową mnie nie było stać? Gdyby dzisiaj byly TAMTEJSZE checi i DZISIEJSZE mozliwosci sprzetowe , to wszyscy bylibysmy muzykami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekC Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Takie były czasy. To zdjęcie pochodzi z 1966 roku. Najpierw zrobiłem sobie gitarę, a później uczyłem się na niej grać. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Ale obok nazwiska jest napisane HAGSTROM ( blednie ) . Wzorowales sie na ich wioslach ? Masz jakies nagranie z "tamtych" lat ? Co graliscie ? Tak,żeczywiście to była była moja ksywa ''hangstrom'',Kolegi brat grał wtedy w Szwecji i przywiózł taką gitarkę i skopiowałem,nagrań,niestety nie mam?.Poczowszy od Hendriksa,Black Sabbath itd.A,teraz na stare lata coś tam sobie pobrzdętkam?. Sambuśka.wmv Sambuśka.wmv Sambuśka.wmv Sambuśka.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotter Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Do tej pory myślałem że z Finlandii to tylko death metal, a tu coś zupelnie innego. Swoja drogą język fiński dość przyjemnie brzmi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Nie ma to jak wstac ODPOWIEDNIA noga ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 (edytowane) za ciosem.....bo to w tej chwili najwybitniejszy polski kompozytor muzyki filmowej pozwolę sobie dołączyć do tej muzyki komentarz jednego z internautów, jakże trafny..... " Tyle lat słucham już tego utworu; wracam do niego cały czas. Tyle się zmieniło w moim życiu, tyle wiatrów wywiało mnie do pracy w różnych krajach. I gdy już miałem dość, wieczorem w hotelu włączałem YT, słuchałem tego i odpływałem w niebyt. Jak falami powracały wspomnienia przeszłości. Czasów lepszych, łatwiejszych, bardziej przejrzystych, dróg pokonanych, nocy nieprzespanych i ludzi, których już nie ma. Ten utwór to definicja życia ze wszystkimi jego tęsknotami, pragnieniami, radościami i smutkami." Edytowane 14 Lipca 2020 przez d9Jacek uzupełnienie wiadomości 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 W dniu 14.07.2020 o 06:44, d9Jacek napisał: za ciosem.....bo to w tej chwili najwybitniejszy polski kompozytor muzyki filmowej pozwolę sobie dołączyć do tej muzyki komentarz jednego z internautów, jakże trafny..... " Tyle lat słucham już tego utworu; wracam do niego cały czas. Tyle się zmieniło w moim życiu, tyle wiatrów wywiało mnie do pracy w różnych krajach. I gdy już miałem dość, wieczorem w hotelu włączałem YT, słuchałem tego i odpływałem w niebyt. Jak falami powracały wspomnienia przeszłości. Czasów lepszych, łatwiejszych, bardziej przejrzystych, dróg pokonanych, nocy nieprzespanych i ludzi, których już nie ma. Ten utwór to definicja życia ze wszystkimi jego tęsknotami, pragnieniami, radościami i smutkami." Świetna muzyka. Tam gdzie jest akcja strawberry wine czasem łażę i polecam te zarośla. Jest sentyment do melodii Mistrza: W dniu 14.07.2020 o 06:37, jarek996 napisał: Nie ma to jak wstac ODPOWIEDNIA noga ! On to osobiście napitala tym trawersem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 29 minut temu, grzegor napisał: czasem łażę i polecam te zarośla. zazdroszczę i miejsca i kontaktów z ludzmi tam mieszkającymi widzę że Ci bliskie te klimaty https://www.youtube.com/watch?v=Y9nlSoN4X3Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Zawsze można przyjechać. Wiem że ludzie przyjeżdżają tam zimą żeby się skontaktować z naturą ? do schroniska: https://www.google.pl/maps/place/Hajstra.+Gospodarstwo+agroturystyczne/@49.4548268,21.531623,3457m/data=!3m1!1e3!4m8!3m7!1s0x473c2e3534594455:0xbb70f51c8a99501d!5m2!4m1!1i2!8m2!3d49.4547379!4d21.5375268 Rozchodzi się tam kilka szlaków na ciekawe historycznie tereny po polskiej i słowackiej stronie. Przełęcz Dukielska. T-34, Li-2 i Iły w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi