d9Jacek Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 17 minut temu, mr.jaro napisał: Jesli sie nie myle, za komuny takich filmow bylo wiecej. Ale zeby "nigdy"... Bede zgadywal: "5 i 1/2 Bladego Jozka". Ja az takim znawca polskiej kinematografii nie jestem, zeby takie rzeczy wiedziec. sam ten tytuł wymieniłeś ....w kontekscie muzyki K.Komedy....Rosemary's Baby...film znakomity, szczególnie do obejrzenia o pólnocy...moja zona nigdy nie chiała go oglądać, na pytanie dlaczego ?? odpowiadała " bo nie i już " ps. był tylko wydany na CD - Filmy Romana Polańskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) 23 minuty temu, mr.jaro napisał: Na to bym nie wpadl. Dawno juz bylo, wiec moge sie mylic. W najciemniejszych zakatkach mojej pamieci zachowalao sie cos w rodzaju wizji, ze ten film pierwszy raz widzialem w Polsce. Dlatego z ciekawosci zajrzalem do Wiki, a tam "stoi" cos takiego: "Według danych Zespołu Programowego Biura Komitetu Kinematografii do czerwca 1991 roku w polskich kinach odbyło się 19 059 seansów filmu, obejrzało go 1 831 587 widzów." Ale licze sie z tym, ze moja pamiec moze platac figle, wiec nie bede sie upieral. Mniejsza o to. Ja lubie wszystkie filmy Polanskiego, nie tylko ze wzgledu na muzyke. No, prawie wszystkie - "Piraci" mnie jakos nie przekonal, ale to zapewne berdziej w wyniku moich takich, czy innych (lepsza polowa mojego malzenstwa nazywa je "skrzywionymi" - niech i tak bedzie) upodoban. "ten film pierwszy raz widzialem w Polsce. "...mogłeś TVP...sledzę filmy Polańskiego bo też go lubię....co do Piratów - pełna zgoda a z "Rzeżnią ": to była taka ciekawa historia , kino w jednym z Multiplexów, seans pózny, sala kinowa nabita ( bo to tuż po premierze filmu w Polsce), w powietrzu unosi się zapach popcornu i coli....napięcie....kogo będą rżnąć...nikogo nie rżną tylko cały czas ten Kokoshka w tle.. po pół godzinie sala kinowa w połowie pusta... mina części widzów bezcenna Edytowane 24 Lipca 2020 przez d9Jacek poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 6 godzin temu, Andrzej Klos napisał: za ciosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Moje propozycje są w mocno odmiennych klimatach od zamieszczanych powyżej, ale nie ryzykuję niczym, bo tutaj nikt nie da rady przywalić mi pomidorem w palnik... Na początek mój ulubiony utwór z repertuaru nieodżałowanego Gary'ego Moore'a I coś z naszego, krajowego podwórka. W tym numerze brzmienie gitary wywołuje mi ciary na plecach ? Słuchanie tego też poprawia mi humor ? Ogólnie cały LP wart jest posłuchania I może jeszcze jeden utwór 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 To jeszcze z rozpędu mój ulubiony kawałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 39 minut temu, Rob Mc Fly napisał: Moje propozycje są w mocno odmiennych klimatach od zamieszczanych powyżej, ale nie ryzykuję niczym, bo tutaj nikt nie da rady przywalić mi pomidorem w palnik... Na początek mój ulubiony utwór z repertuaru nieodżałowanego Gary'ego Moore'a I coś z naszego, krajowego podwórka. W tym numerze brzmienie gitary wywołuje mi ciary na plecach ? Słuchanie tego też poprawia mi humor ? Ogólnie cały LP wart jest posłuchania I może jeszcze jeden utwór Robercie, lejesz miód na serce me https://www.youtube.com/watch?v=vkUpfw4Hf3w 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 18 minut temu, d9Jacek napisał: Robercie, lejesz miód na serce me Bylebym nie przesłodził, albo żebym nie przesadził kiedyś z domieszką dziegciu...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Niestety,odszedł dzisiaj od nas, mój ulubiony gitarzysta?. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 28 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 ech..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Teledysk torpeda ?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Z teledysku od Jacka ciemnożółta spódniczka wygrywa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 BRAThANKI w najwyższej formie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 ech............. klimaty Grzegorza ( chyba ) poniżej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Nie pogardzę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 W dniu 28.07.2020 o 07:15, d9Jacek napisał: ech..... Podobna trasa jak od NiuSącza do Krościenka. Trochę niższe górki, ale ogólnie wrażenia artystyczne podobne. 15 godzin temu, d9Jacek napisał: Odpowiedź na prowokacjon: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi