d9Jacek Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 17 minut temu, mr.jaro napisał: Jesli sie nie myle, za komuny takich filmow bylo wiecej. Ale zeby "nigdy"... Bede zgadywal: "5 i 1/2 Bladego Jozka". Ja az takim znawca polskiej kinematografii nie jestem, zeby takie rzeczy wiedziec. sam ten tytuł wymieniłeś ....w kontekscie muzyki K.Komedy....Rosemary's Baby...film znakomity, szczególnie do obejrzenia o pólnocy...moja zona nigdy nie chiała go oglądać, na pytanie dlaczego ?? odpowiadała " bo nie i już " ps. był tylko wydany na CD - Filmy Romana Polańskiego
d9Jacek Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) 23 minuty temu, mr.jaro napisał: Na to bym nie wpadl. Dawno juz bylo, wiec moge sie mylic. W najciemniejszych zakatkach mojej pamieci zachowalao sie cos w rodzaju wizji, ze ten film pierwszy raz widzialem w Polsce. Dlatego z ciekawosci zajrzalem do Wiki, a tam "stoi" cos takiego: "Według danych Zespołu Programowego Biura Komitetu Kinematografii do czerwca 1991 roku w polskich kinach odbyło się 19 059 seansów filmu, obejrzało go 1 831 587 widzów." Ale licze sie z tym, ze moja pamiec moze platac figle, wiec nie bede sie upieral. Mniejsza o to. Ja lubie wszystkie filmy Polanskiego, nie tylko ze wzgledu na muzyke. No, prawie wszystkie - "Piraci" mnie jakos nie przekonal, ale to zapewne berdziej w wyniku moich takich, czy innych (lepsza polowa mojego malzenstwa nazywa je "skrzywionymi" - niech i tak bedzie) upodoban. "ten film pierwszy raz widzialem w Polsce. "...mogłeś TVP...sledzę filmy Polańskiego bo też go lubię....co do Piratów - pełna zgoda a z "Rzeżnią ": to była taka ciekawa historia , kino w jednym z Multiplexów, seans pózny, sala kinowa nabita ( bo to tuż po premierze filmu w Polsce), w powietrzu unosi się zapach popcornu i coli....napięcie....kogo będą rżnąć...nikogo nie rżną tylko cały czas ten Kokoshka w tle.. po pół godzinie sala kinowa w połowie pusta... mina części widzów bezcenna Edytowane 24 Lipca 2020 przez d9Jacek poprawiłem
d9Jacek Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 6 godzin temu, Andrzej Klos napisał: za ciosem
Rob Mc Fly Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 Moje propozycje są w mocno odmiennych klimatach od zamieszczanych powyżej, ale nie ryzykuję niczym, bo tutaj nikt nie da rady przywalić mi pomidorem w palnik... Na początek mój ulubiony utwór z repertuaru nieodżałowanego Gary'ego Moore'a I coś z naszego, krajowego podwórka. W tym numerze brzmienie gitary wywołuje mi ciary na plecach ? Słuchanie tego też poprawia mi humor ? Ogólnie cały LP wart jest posłuchania I może jeszcze jeden utwór 1
tytan12 Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 To jeszcze z rozpędu mój ulubiony kawałek
d9Jacek Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 39 minut temu, Rob Mc Fly napisał: Moje propozycje są w mocno odmiennych klimatach od zamieszczanych powyżej, ale nie ryzykuję niczym, bo tutaj nikt nie da rady przywalić mi pomidorem w palnik... Na początek mój ulubiony utwór z repertuaru nieodżałowanego Gary'ego Moore'a I coś z naszego, krajowego podwórka. W tym numerze brzmienie gitary wywołuje mi ciary na plecach ? Słuchanie tego też poprawia mi humor ? Ogólnie cały LP wart jest posłuchania I może jeszcze jeden utwór Robercie, lejesz miód na serce me https://www.youtube.com/watch?v=vkUpfw4Hf3w 1
Rob Mc Fly Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 18 minut temu, d9Jacek napisał: Robercie, lejesz miód na serce me Bylebym nie przesłodził, albo żebym nie przesadził kiedyś z domieszką dziegciu...?
tytan12 Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 Niestety,odszedł dzisiaj od nas, mój ulubiony gitarzysta?. ?
Granacik Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Z teledysku od Jacka ciemnożółta spódniczka wygrywa. 1
d9Jacek Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 ech............. klimaty Grzegorza ( chyba ) poniżej 1
grzegor Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 W dniu 28.07.2020 o 07:15, d9Jacek napisał: ech..... Podobna trasa jak od NiuSącza do Krościenka. Trochę niższe górki, ale ogólnie wrażenia artystyczne podobne. 15 godzin temu, d9Jacek napisał: Odpowiedź na prowokacjon:
Rekomendowane odpowiedzi