Skocz do zawartości

Jakiej muzyki teraz słuchasz ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazłem taką perełkę

Jeden z najlepszych gitarzystów w nieco zabawnym utworze, kojarzonym pewnie przez miłośników Benny Hilla :) 

• Lubię to 4
Opublikowano

Moją pasją przed modelarstwem była gra na akordeonie , czy mi sie to podobało czy nie  musiałem zrezygnować z tej formy spędzania czasu, od 5 lat nie posiadam już nawet instrumentu.

Mimo że nie gram to posłuchać lubię,  mam też ulubionych wykonawców.

Być może kiedyś w odległej przyszłości jeszcze kupie cyfrowy akordeon.

Opublikowano

To jest utwór na czasie      

Nie sposób przejść obok muzyki zespołu KRZAK obojętnie. Chyba, że należy się do grupy nierozumnych, przeżartych plastikową muzą królującą w III RP

• Lubię to 2
Opublikowano
W dniu 9.07.2022 o 16:32, enter1978 napisał:

Moją pasją przed modelarstwem była gra na akordeonie , czy mi sie to podobało czy nie  musiałem zrezygnować z tej formy spędzania czasu, od 5 lat nie posiadam już nawet instrumentu.

Mimo że nie gram to posłuchać lubię,  mam też ulubionych wykonawców.

Być może kiedyś w odległej przyszłości jeszcze kupie cyfrowy akordeon.

Mam kolege , ktory byl ZMUSZANY ( jako dzieciak ) do gry na akordeonie . Gdy o tym opowiada ( a jest bardzo wesoly i potrafi to robic w niesamowity sposob  ) , to placzemy regularnie ze smiechu.  Jak on NIE chcial grac na tym akordeonie !!! 

Ogolnie wspanialy instrument !  Francuski film i muzyka nie istnialyby bez akordeonu !!!

U nas czesto pod sklepami graja Cyganie i musze przyznac , ze ta nacja ma w sobie "zapisany" talent do muzyki !

Opublikowano
23 minuty temu, jarek996 napisał:

Mam kolege , ktory byl ZMUSZANY ( jako dzieciak ) do gry na akordeonie .

Skądś to znam;).

Moja żona tak miała jako dzieciak, bardzo chciała się uczyc gry na gitarze , niestety została na siłę obdarowana nauką gry na akordeonie.

Instrumentu nienawidzi do dziś, a rykoszetem i mi się oberwało.

Przeważnie wyglądało to tak że nawet nie musiałem grać , wystarczyło że się popatrzyłem na stojący instrument to natychmiast słyszałem "NAWET O TYM NIE MYŚL"

W końcu mówi ja ci znajdę inne hobby , i w skrócie tym sposobem zostałem modelarzem , ale czasami słyszę jak mówi że kurcze nie wiedziała że modelarstwo tyle kosztuje:D

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czytam książkę o Rolling Stonesach.

"Zawsze było słońce, księżyc i Rolling Stones", coś w tym cytacie jest, odkąd jako berbeć zacząłem jeszcze nie do końca świadomie słuchać muzyki, byli Stonesi, niestety epoka się kończy, tym bardziej warto sobie przypomnieć piękny bluesik, chyba ostatni z Brianem Jonesem w pełnej formie na slyde`dzie.

Opublikowano
W dniu 31.08.2022 o 20:09, Viper napisał:

odkąd jako berbeć zacząłem jeszcze nie do końca świadomie słuchać muzyki, byli Stonesi, niestety epoka się kończy

Ojciec moich kolezanek z bloku ( mieszkaly pode mna ) pracowal na TZW eksporcie w Algierii , jako tlumacz francuskiego ( byl PRAWDZIWYM Francuzem , ktory trafil po wojnie do Polski ).

45 lat temu przywiozl im ( a moze bardziej sobie , bo bylismy jeszcze dzieciakami )  plyty Stonesow i pamietam jak sie nasmiewalismy ( JUZ WTEDY ) z siwizny Wattsa ? . Tyle ze  on pozniej te 44 lata wygladal caly czas tak samo , a ja sie zestarzalem ?

Opublikowano

Świetne spostrzeżenie, na twarzy Jaggera i Richardsa widać jak czas je rzeźbił, a Watts jakby ominął młodość i od razu zaczął od wieku średniego, prawie się nie zmieniał ;)

Trochę szkoda, kończy się epoka, no cóż pozostały płyty, właśnie kurier dostarczył płytkę Stonesów której jeszcze nie miałem i z dużą przyjemnością słucham.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja polecam Jackie Wilsona - Your Love Keeps Lifting me higher and higher

Staroć, ale bardzo go lubię, dodatkowo świetnie się przy tym jedzie na rowerze :) 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.