piotr28 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Czy to MAR-3 2,5cm? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Nie, to nie jest МАРЗ 2,5 Д Dla porownania zdjęcie tego ostatniego silniczka zamieszczam poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 to je Pane Havranek...napewno Pfeffer ( Josef)....2,5 ccm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 to je Pane Havranek...napewno Pfeffer ( Josef)....2,5 ccm Tak, przed Jackiem nie ma żadnych tajemnic :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Tak, przed Jackiem nie ma żadnych tajemnic :-)) oj tam ,oj tam Pawle są....i zapewniam Cię że jest ich wiele...chociazby to co robi Mariusz , to czyste misterium mimo że On zaprzecza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Kolejny motorek trafił do mnie przy wydatnej pomocy Marcina - MASK - dzieki???? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 twórca Cox-ów projektował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz76 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Witam szanownych kolegów. Czy mogę prosić o weryfikację - czy to Jaskółka 2 z rocznika 54-56? Silniczek został przypadkowo odnaleziony w piwnicy dziadka - niestety nie posiada tłoka...Jednak gorączka jego przywrócenia do życia ruszyła Orientujecie się może jaki byłby koszt renowacji tłoczka? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 To jest Jaskółka J-0, okres produkcji mniej więcej się zgadza :-)) Brakuje Ci jeszcze iglicy... Poza tym całkiem ładny egzemplarz :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz76 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 To jest Jaskółka J-0, okres produkcji mniej więcej się zgadza :-)) Brakuje Ci jeszcze iglicy... Poza tym całkiem ładny egzemplarz :-)) Dziękuję za potwierdzenie Rzeczywiście brakuje również iglicy...ehhh. Przeszukamy jeszcze pudełka może uda się odnaleźć brakujące części. A czy są takowe jeszcze dostępne w razie niepowodzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f2cmariusz Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Nowa wersja KMD, produkowana obecnie na Ukrainie. Dostępne są wersje AAC oraz ABC. Przywieziony wczoraj z Vilniusa. Ten egzemplarz na foto jest AAC, ale zestaw ABC również przywiozłem, widoczny jest na załączonej ponizej fotografii. Co ciekawe współczesne zestawy cylindrowo-tłokowe pasują do starszych wersji tych motorków. wszystko na ten temat jest na stronie https://f2abcd-store.ru/products/category/3065044 tutaj zastosowanie tych silników: Do walki powietrznej w kategorii F2D. Jak widać na śniegu także... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Żaden antyk - połowa lat 90, ale mnie urzekł. Dziś przyniósł listonosz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Fajowy !! Jakieś bliższe informacje, narodowość osobnika, pojemność, moc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 To Amerykanin, o pojemności .199, czyli ok. 3,2 cc, numer seryjny 042. To silnik do napędu modeli klasy SAM Dla odmiany mały (.099 - 1,6cc) Japończyk. Ktoś rozpoznaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 13 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 To Amerykanin, o pojemności .199, czyli ok. 3,2 cc, numer seryjny 042. To silnik do napędu modeli klasy SAM Dla odmiany mały (.099 - 1,6cc) Japończyk. Ktoś rozpoznaje? DSC_1049.JPG konstrukcyjnie to dla mnie ENYA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 konstrukcyjnie to dla mnie ENYA No to wrzucę jeszcze jedno zdjęcie z większym braciszkiem, co prawda nieco niekompletnym, ale jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Świeca tego japończyka była rozbieralna i miała izolację z płatka miki . Miałem takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Świeca tego japończyka była rozbieralna i miała izolację z płatka miki . Miałem takie. To dość popularne rozwiązanie w pierwszych latach zapłonu żarowego. Enya ma rozkręcane świece do tej pory A silnik? Podpowiem, że firma jest znana przede wszystkim ze sprzętu fotograficznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 To dość popularne rozwiązanie w pierwszych latach zapłonu żarowego. Enya ma rozkręcane świece do tej pory A silnik? Podpowiem, że firma jest znana przede wszystkim ze sprzętu fotograficznego Fuji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Jacku, to Mamiya. W Europie ich chyba nie było, podobnie jak innych wczesnych Japończyków. Tu w US były importowane w niewielkich seriach albo przywiezione przez żołnierzy amerykańskich, stacjonujących na japońskich wyspach podczas konfliktu koreańskiego.Fuji też mam na składzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi