MASK Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 HP 61 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 2 minuty temu, MASK napisał: HP 61 OK Jest jeszcze BUGL za 150 EUR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 przed wschodem słońca upolowałem jednym strzałem taką to zwierzynę? niestety tylny wydech, ale..........?? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Ładny. Do klasy F1C? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Wygląda nieźle ten Nelson, a jak kompresja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 odpowiedzi: Błażej-> tak Paweł->> tak, O.K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 No i odpalony . Strasznie mi się podoba jak wygląda na hamowni, te dwa cylindry i te wydechy ?. Pracuje też bardzo fajnie, z mniejszym śmigłem 7x3 wkręca się naprawdę szybko na maksymalne obroty - 14 500 RPM. Schodzi też całkiem nisko, bo z tym śmigłem będzie to około 5000 RPM. Przetestowałem też ze śmigłem 8x4, tutaj już osiąga niecałe 10 000 RPM, ale schodzi ciut poniżej 4000. Generalnie jak dla mnie super motorek (ehh, ale ja to zawsze piszę ). PS: Tak wiem, że przewody do paliwa ciut za długie i zbiornik za nisko (dlatego do opalenia przechylałem wszystko lekko ). Bardzo dziękuję też Przemkowi @PK999 za wykonanie dla mnie piasty do tego silnika która jak widać się sprawdziła i wygląda super, dziękuję też Pawłowi @Paweł Praus za zwymiarowanie mi tej piasty. Dzięki też dla Grześka @Grzesiek który również proponował mi zrobienie piasty w takiej samej cenie jak Przemek - czyli gratis . A bliższe zdjęcia wykonanej piasty tutaj: Zdjęcia motorka wrzucałem wcześniej w tym poście: A teraz pora na filmik z odpalenia : 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 28 minut temu, czarobest napisał: No i odpalony . Strasznie mi się podoba jak wygląda na hamowni, te dwa cylindry i te wydechy ?. Pracuje też bardzo fajnie, z mniejszym śmigłem 7x3 wkręca się naprawdę szybko na maksymalne obroty - 14 500 RPM. Schodzi też całkiem nisko, bo z tym śmigłem będzie to około 5000 RPM. Przetestowałem też ze śmigłem 8x4, tutaj już osiąga niecałe 10 000 RPM, ale schodzi ciut poniżej 4000. Generalnie jak dla mnie super motorek (ehh, ale ja to zawsze piszę ). PS: Tak wiem, że przewody do paliwa ciut za długie i zbiornik za nisko (dlatego do opalenia przechylałem wszystko lekko ). Bardzo dziękuję też Przemkowi @PK999 za wykonanie dla mnie piasty do tego silnika która jak widać się sprawdziła i wygląda super, dziękuję też Pawłowi @Paweł Praus za zwymiarowanie mi tej piasty. Dzięki też dla Grześka @Grzesiek który również proponował mi zrobienie piasty w takiej samej cenie jak Przemek - czyli gratis . A bliższe zdjęcia wykonanej piasty tutaj: Pokaż ukrytą zawartość Zdjęcia motorka wrzucałem wcześniej w tym poście: A teraz pora na filmik z odpalenia : Fajnie pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 No to Czarek jestes pelnoprawnym " BOXEREM" ! Mozesz jeszcze zostac "GWIAZDA" jak sie postarasz ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 5 godzin temu, Erwin napisał: Fajnie pracuje Zgadzam się . 5 godzin temu, jarek996 napisał: Mozesz jeszcze zostac "GWIAZDA" jak sie postarasz ? No to muszę się bardzo postarać, bo widziałem chyba gdzieś ostatnio za coś około 950 Euro ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 9 godzin temu, czarobest napisał: Zgadzam się . No to muszę się bardzo postarać, bo widziałem chyba gdzieś ostatnio za coś około 950 Euro ?. Uderz Czarek z TZW grubej rury i kup ten : https://www.tradera.com/item/302065/391365624/technopower-ii-b7b-155-7-cylinders-stjarnmotor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Czarku, tu masz trochę tańszy https://www.tradera.com/item/302065/392133589/asp-fs400ar-5-cylindrig-modellmotor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Hehe, dzięki za linki, ale na razie pozostanę przy bardziej przyziemnych motorkach (czytaj: tańszych ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Bardzo ciekawe zestawienie. Wiedziałem, że HB PDP, to dobre silniki, ale nie wiedziałem, że aż tak!http://sceptreflight.com/Model Engine Tests/40 Engine Shootout Pt1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 36 minut temu, MASK napisał: Bardzo ciekawe zestawienie. Wiedziałem, że HB PDP, to dobre silniki, ale nie wiedziałem, że aż tak!http://sceptreflight.com/Model Engine Tests/40 Engine Shootout Pt1.html Dlaczego OPSa w tym zestawieniu nie dali ? Czyzby on byl robiony troszke pozniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 To był przypadek, Ops;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 18 minut temu, Marcin K. napisał: To był przypadek, Ops;) Ty sobie z OPSa nie zartuj , bo OPS ma taki power , ze potrafi sie z loza urwac i odleciec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 zasługa mojego psa, czyli kolejne polowanie przed świtem ....no i taki dzisiejszy efekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Następny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 dokładnie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi