GEX999 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Timer mam pod drążkiem. Zawsze najpierw wyłączam timer (daje gaz na 0), a dopiero później naciskam ESC. Jeśli wcześniej wyłączyłbym timera, nie mógłbym w ogóle zatrzymać czasu lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Timer mam pod drążkiem. Zawsze najpierw wyłączam timer (dajr gaz na 0), a dopiero później naciskam ESC. Jeśli wcześniej wyłąłczyłbym timera, nie mógłbym w ogóle zatrzymać czasu lotu. Ok,czyli jest tak :gaz na zero,zatrzymujesz zegar,ikonka SD nadal mruga(zapis trwa) naciskasz ESC,karta przestaje mrugac,czyli koniec zapisu.Tak powinno byc,gdzie tu problem?ESC nie wylacza zapisu,czy karta przestaje mrugac a zapis nadal leci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Problemy są różne, ale z tych pojawiających się wygląda tak: podnoszę drążek gazu, opuszczam, naciskam ESC 2 razy z rzędu, ale karta nadal miga. Dokładnie wtedy, kiedy naciskam ESC tworzy się kolejny plik, w którym są same 0-a mimo tego, że odbiornik jest włączony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Czy w MC 20 ustawionej w mode 2, mając gaz na 1 kanale, można ustawić podniesienie lotek do góry ze zmiksowaną w dół wysokością bez ustawiana faz lotu? Chcę zachować gaz tam gdzie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Problemy są różne, ale z tych pojawiających się wygląda tak: podnoszę drążek gazu, opuszczam, naciskam ESC 2 razy z rzędu, ale karta nadal miga. Dokładnie wtedy, kiedy naciskam ESC tworzy się kolejny plik, w którym są same 0-a mimo tego, że odbiornik jest włączony. Najlepiej sprawdzic jak to dziala w innym identycznym nadajniku,napewno znajdziesz kogos w poblizu z Mx-16HoTT. Czy w MC 20 ustawionej w mode 2, mając gaz na 1 kanale, można ustawić podniesienie lotek do góry ze zmiksowaną w dół wysokością bez ustawiana faz lotu? Chcę zachować gaz tam gdzie jest. Mozna i bez ustawiania faz lotu,pewnie menu masz po angielsku?To sie troche pomeczysz Wejdz w menu do Flächenmischer nastepnie H->Q (wys,lotki) dalej ustawiasz wartosci od -150% do + 150%(tutaj ograniczeniem sa tylko wychylenia serw) dalej przypisujesz przelacznik i gotowe.To tak w duzym skrocie i rozumiem ze chodzi o model wstepnie ustawiony,jezeli nie to jest jeszcze pare rzeczy do zrobienia w nadajniku zanim dojdziesz do tej funkcji ktora Ci podalem.Teraz to juz tylko zostalo Ci znalezc w nadajniku ten "Flächenmischer" .Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Przetlumacze Wieska i dodam cos od siebie Ja bym zrobil to tak (menu eng.) Sprawdzil cz w menu Model Type jest ustawiona poprawnie opcja Motor at C1 (back lub front w zaleznosci od upodoban) Teraz wchodzisz w Wing Mixers i przy zalozeniu ze masz szkrzydlo 2AIL powinna sie pojawic linnia EL->AI i teraz ustawiasz oddzielnie do wychylenia w gore i w dol. Jezeli nie chcesz tak to mozesz to rownie dobrze zrobic wlasznym mikserem w menu Free Mixers Opis tego miksera znajduje sie na 177str instrukcji Jezeli nie przypiszesz hamulca do innego kanalu niz 1 (1 jest domyslny ale mozesz wybrac tez 7,8,lub 9) to wtedy w takiej konfiguracji wchodzac w opcje Brake setting bedzie wyswietlony komunikat ze jest nie aktywny (pisze to z glowy wiec moge sie troche mylic) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Wiesiu i Paweł, dziękuję Wam bardzo. Narazie jest to dla mnie wiedza teroretyczna bo mój nadajnik idzie do mnie na krótkich koreańskich nóżkach, zachaczając po drodze o sklep Radka Oleksego . Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 To fajnie W miedzy czasie polecam lekture instrukcji, szybciej bedziesz mogl zaczac sie nia bawic na powaznie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Wiesiu, dziękuję. Ciekawe czy kiedyś doczekamy się czasów gdy polski sprzedawca, przestrzegając obowiązujących go przepisów, dołączy instrukcję obsługi w bardziej przyjaznym języku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Na poczatek mozesz spokojnie uzywac polskiej instrukcji do MX-20 jezeli nie chcesz sie opierac na 'oryginalnej'. Nie jest to idealne rozwiazanie bo rozmiar instrukcji zakres i jakosc tlumaczenia pozostawiaja wiele do zyczenia ale lepszy rydz niz nic. Ja mam nadzieje ze w koncu GR nas dostrzeze (miedzy innymi poprzez rejestracje etc) i dostarczy komunikaty glosowe przynajmniej w naszym jezyku i nie chodzi mi o to ze nie rozumiem etc, ale byl by to jakis uklon w nasz strone. Bo to wstyd zeby kraj ponad dwukrotnie mniejszy mial swoje pliki a my nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Już jej używam , tyle że do obsługi Mx-24s uzbrojonej w moduł Hott (nadajnik ma wymienny istniejący moduł 35 Mhz). Całą resztę popieram obiema ręcami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Wyszla juz nowa poprawka o numerze 71, miejmy nadzieje ze tym razem bedzie lepiej Robert doszla juz twoja zabawka? W jakim jezyku masz papierowa instrukcje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Paweł, nadajnik mam. Wirtualny . Ostatnio dostałem informację, że to wina Graupnera bo nie aktualizuje stanów magazynowych . Wczoraj miał zostać wysłany z Niemiec. Czy został wysłany? Kiedy do mnie? Nie wiem nic . Przykro mówić bo to sklep naszego forumowego Kolegi i znanego modelarza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Wyszla juz nowa poprawka o numerze 71, miejmy nadzieje ze tym razem bedzie lepiej Wielkie dzięki za info, jutro spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ostatnio pojawily sie problemy z Mc-20 Hott.Zdarzalo sie ze nadajnik sam sie wylaczal,Gr (sklepy)wymieniaja nadajnik na nowy a uszkodzone wysylaja do sprawdzenia(Korea).Rozmawialem z serwisem Gr i na dzis przyczyna nie jest znana.Czekaja na odpowiedz z Korei.Znaja tylko kilka przypadkow i twierdza ze nie ma powodu do paniki.Trzeba poczekac co stwierdza Koreanczycy.I najwazniejsze:koniecznie uzywac logerow(karta SD) tego wymaga GR.Przyznam ze nie zawsze mam zapis z lotu ale od teraz bez logera nie latam,nigdy nie wiadomo.U mnie po wielu godzinach lotu wszystko bez problemowo. Problem z Mc-20 HoTT :http://www.rc-networ...-MC-20-Hott-tot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Robert doszla juz twoja zabawka? W jakim jezyku masz papierowa instrukcje? Doszła już dziś. Instrukcja jest niestety niemieckojęzyczna. Ale za to mam w zestawie aż dwa odbiorniki - GR 24 + GR 12. Nadajnik ma aż dwa super przełączniki SW 1 i SW 10 jeśli dobrze pamiętam, blokowane przed przypadkową zmianą w czasie lotu - najlepsze rozwiązanie dla kill switch'a w modelach benzynowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Gratuluje, Poza przełącznikami z blokada fajna sprawa sa "wihajstry" po bokach, jeden z tych przelacznikow SW1 tez uzywam do silnika Aktualnie przymierzam sie do zamontowania przelacznika na drazku, 'boje' sie tylko robic to samodzielnie a koszty wysylki przewyzszaja koszt drazka. Przerabial to ktos z forumowiczow? Chodzi mi o moment wyciagniecia drazka, z tego co sie zorientowalem jest on montowany na wcisk?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Chłopaki ładujecie akumulator ładowarką z zestawu? Cóż to jest Li-lo? Są ładowarki, które obsługują takie akumulatory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Ze dwa razy ladowarka uniwersalna a reszta dolaczona do zestawu. Baterie to typ standardowy w dzisiejszych czasach w telefonach i komputerach czyli Litowo-Ionowe. Laduje sie je tak samo jak Lipole z tym ze w zaleznosci od "polityki" odciecie jest napoziomie 4,1 lub 4,2V. Ja ladowalem uniwersalna w sytuacji kiedy musialem wiedziec ze ladowanie sie zakonczylo a mialem malo czasu - ferelny brak diody w firmowej ladowarce Wydaje mi sie ze domylny prog odciecia jest ustawiony za wysoko ale nie mialem wystarczajaco duzo czasu zeby rozladowywac w sposob kontrolowany ten plakiet i sprawdzic na ile mozna zejsc wiec obnizylem poziom o chyba 0,2V bo przy domyslnym ustawieniu ladowalem w ten pakiet polowe pojemnosci tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Zostawić z podłączoną ładowarką na 15 godzin, o których mowa w instrukcji? Czy można zmienić język wyświetlacza? Choć może nie jest to dobry pomysł skoro drukowana instrukcja jest po niemiecku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi