cZyNo Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 MX12 i inne HOTT fizycznie sa robione w fabryce w Korei lub Chinach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzdam Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Dzięki za odpowiedź. To jeszcze jedno i kończę offtop Czy odbija się to na jakości? Trafiają się buble? Planuję zakup 12stki za jakiś czas i stąd ten research. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 A nowe wersje firmware były przez kilka dni dostępne w kwietniu-i od wtedy na nich latam. Główna zmiana jest taka, że nadajnik sam wyszukuje moduły podłączone do odbiornika - już sie ich nie zaznacza w menu. No i druga zmiana to modyfikacja protokołu komunikacji ESC. Dzięki za odpowiedź. To jeszcze jedno i kończę offtop Czy odbija się to na jakości? Trafiają się buble? Planuję zakup 12stki za jakiś czas i stąd ten research. Kup 16tke. 12tka jest mocno uboga i dość szybko okazuje sie że czegoś brakuje. Ja latam grubo ponad rok, kilkaset godzin wylatane i brak problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Przepraszam pominąłem Koreańczyków oczywiście tych lepszych z południa . Nie zmienia to faktu że 95% elektroniki jest produkowama na dalekim wschodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzdam Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Kup 16tke. 12tka jest mocno uboga i dość szybko okazuje sie że czegoś brakuje. Ja latam grubo ponad rok, kilkaset godzin wylatane i brak problemów. Jeszcze mam trochę czasu, więc rozważę. A tymczasem - dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Jest nowa wersja oprogramowania dostepna 1.031 Widze ze glowna strona aktualizacji jest zaniedbywana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 sprawdzaj np. pod MX20. Tak jakoś to dziwnie działa Przy okazji - pojawiło sie nowe firmware do wszystkich nadajników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Jurek ogolnie to ta strona jest zaniedbana. Jak sie chce nowy soft to trzeba sprawdzac strone regulatorow (dobrze ze w ogole gdzies to umieszczaja ) Dotyczy to nie tylko MC ale i MX'ka Mam wczesniejszy plik TX_updates i MX-20 tam byl w 132 wersji a glowna stronka caly czas wskazuje na 126 a ostatnia wersja to 141 Rozumiem juz o co tobie chodzilo. Strona produktu MX-20 jest lepiej aktualizowana. Widac nie panuja troche nad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert 78 Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Witam, może mi ktoś podpowiedzieć gdzie znajde nowy soft do mx-20? Aktualnie mam 1,26 a z tego co czytam są już nowsze. Szukałem w regulatorach ale nic nie znalazłem. Jeszcze jedno jakie zmiany są w stosunku do 1,26. Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Troche offtopa Poprzez stronke produktu i softu dla niego, wchodzisz w ten link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Jurek ogolnie to ta strona jest zaniedbana. Jak sie chce nowy soft to trzeba sprawdzac strone regulatorow (dobrze ze w ogole gdzies to umieszczaja ) Dotyczy to nie tylko MC ale i MX'ka Mam wczesniejszy plik TX_updates i MX-20 tam byl w 132 wersji a glowna stronka caly czas wskazuje na 126 a ostatnia wersja to 141 Rozumiem juz o co tobie chodzilo. Strona produktu MX-20 jest lepiej aktualizowana. Widac nie panuja troche nad tym Niezupełnie jest tak jak piszesz. Ja zawsze (od ponad 1.5 roku) znajduje swoje aktualizacje (i inne dane) tam gdzie miały być. Z regulatorami była inna bajka, bo wprowadzając je na rynek zmieniono protokół komunikacyjny. Dlatego aktualizacje firmware pojawiły sie na stronie od regulatorów. Teraz (czyli niedługo po pojawieniu sie ich w zakładce z regulatorami) oficjalnie pojawiły się aktualizacje z wyższymi numerami, dokładnie tam gdzie powinny być. Skoro we wcześniejszym firmware zmiany uwzględniały tylko zmianę protokołu do regulatorów, a planowano wprowadzić nowe zmiany, pewnie dlatego nie zaśmiecano nimi głównych stron. Możliwe że teraz na to wszystko nałożyła sie reorganizacja w firmie po zmianie właściciela. A na ta stronę informacyjna nie wchodzę - zawsze ide do strony z produktami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARZU Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 A to, co za nowość? http://rc.runryder.com/fastphoto/27996/z1-42.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 A to, co za nowość? http://rc.runryder.c...27996/z1-42.jpg Na koreanskiej stronie SJ tego nadajnika nie ma http://www.graupner-...transmitter_air . Pewnie zapomnieli o aktualizacji swojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 http://pfmrc.eu/inde...pnersj-hott-t9/ jak ja nie lubię takich wyświetlaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Aj tam aj tam jk to mówi nasz wspólny kolega . Co to za różnica czy kolorowy czy mono . Dla mnie liczy się niezawodność i szybkość działania a na to jak na tą chwilę nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa . Kolorowe wyświetlacze to efekt bardzo szybkiego rozwoju tych elementów elektroniki stają się tańsze , konkurencyjne pod względem poboru prądu i bardziej czytelne w słońcu dlaczego więc upierać się przy mono ? Do tego mikrokontrolery sterujące naszym sprzętem stają się coraz wydajniejsze i bardziej energooszczędne rynek rozwija się ze względu na smartfony tablety i inne podobne wynalazki . W kolejnym SJ-cie będzie pewnie jeszcze więcej bonusów więc nie ma co płakać trzeba korzystać i cieszyć się tym obrotem rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Do zbindowania modulu z odbiornikiem smart-box nie jest ci potrzebny,mozna "ohne" No i nadszedł ten czas. Wyciągnąłem z Mx-24s moduł 35 MHz i po zainstalowaniu nowej anteny zamontowałem moduł 2,4 GHz. Po jednoczesnym naciśnięciu przycisków w module nadajnika i w odbiorniku, po ok 10 s. pojawia się zielony kolor diody na odbiorniku (czyli teoretycznie dobrze). W nadajniku czerwony. Niestety serwo szaleje i nie reaguje na polecenia z nadajnika. Po wyciągnięciu zasilania z odbiornika na module pojawia się zielona kolor diody i wydaje pulsujące dźwięki jakby odliczał czas . Mam dwa odbiorniki Gr 24 i Gr 16 - na obu tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 No i nadszedł ten czas. Wyciągnąłem z Mx-24s moduł 35 MHz i po zainstalowaniu nowej anteny zamontowałem moduł 2,4 GHz. Po jednoczesnym naciśnięciu przycisków w module nadajnika i w odbiorniku, po ok 10 s. pojawia się zielony kolor diody na odbiorniku (czyli teoretycznie dobrze). W nadajniku czerwony. Niestety serwo szaleje i nie reaguje na polecenia z nadajnika. Po wyciągnięciu zasilania z odbiornika na module pojawia się zielona kolor diody i wydaje pulsujące dźwięki jakby odliczał czas . Mam dwa odbiorniki Gr 24 i Gr 16 - na obu tak samo. 1.Modulacja w nadajniku:PPM-18 lub PPM-24. 2.Nadajnik jest za blisko odbiornika.Stad te pulsujace dzwieki,nadajnik jest w trybie Fail-Safe-Modus". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Wiesiu, to jaką modulację ustawić? Myślałem, że ona nie ma znaczenia bo jest przecież inny moduł - 2,4. Dźwięki były również w odległości ponad metr, ale wtedy gdy odbiornik był odłączony od prądu. Takiego trybu nigdy nie ustawiałem, chyba że został po poprzednim właścicielu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 PPM-18 dla 9-ciu serw,PPM-24 dla 12-tu,twoj wybor.Co do reszty to nic mi do glowy nie przychodzi,moze kontakt z poprzednim wlascicielem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Wiesiu, czy to oznacza, że pomimo tego, że jest moduł 2,4 GHz to mam ustawiać w menu modulację? Nadajnik z modułem 35 prawcował bez zarzutu. Może ma jakieś znaczenie, że w domu mam pracujący router? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi