robertus Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Dzięki Jarkowi (DJ.) zrobilismy film w Full HD porządną kamerą. Miłego oglądania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Dzisiaj oblot. Malina Lata pięknie. I bardzo wolno i szybko. Wyrzuty "z półobrotu" bezproblemowe. Wylatałem pakiet do dna, ok 15minut w tym kilka startów i lądowań. http-~~-//youtu.be/PaCjDK9eqlo Wyposażenie silnik emax cf2812 śmigło APC 7x4 accu 850mAh Waga do lotu 350gram Powierzchnia nośna 28dm2 czyli wychodzi 12,5gram/dm2 Jest jeszcze sporo zapasu wagi na światełka. Teraz, gdy wiem gdzie zrobić klapkę na akumulator, poprawę plany. Czas poszukać światełek w HK. Przygotowuje się do tego projektu powoli... ten pakiet to 3S czy 2S? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 3S, się poprawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 porządną kamerą. http-~~-//youtu.be/CmE8eREmdbU Eee, daleko jej(kamerze ) do porządnej. Ten film musimy jeszcze raz nakręcić, bo rusza sie jakbym miał delirkę po paru głębszych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Robercie zdradź no tajemnicę i powiedz co to masz za diody na statecznikach pionowych co tak ładnie mrugają na niebiesko ? Strasznie oczojebne a co za tym idzie bardzo fajne i nie ukrywam że z miłą chęcią bym takie zaadoptował do swojego Gripen'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Szukaj na allegro Dioda dyfuzyjna LD3018 3mm niebieska migająca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zrobiłem mały upgrade. Dodałem białe diody na skrzydłach oświetlające stateczniki. Widać go teraz w całej okazałości na niebie. Dla zobrazowania zmiany zapodaję zdjęcie przed po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Świetnie wygląda, gdyby jeszcze potrafił stanąć w miejscu, narobiłbyś ludziom prawdziwego stracha wybacz moje lenistwo, że się nie cofnę do początku, ale jakie wymiary ma Twoje "UFO" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 No faktycznie jesteś leniem. Nie ułatwię Ci nic a nic. No może trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 To mi dopiekłeś, że aż wróciłem do początku nie z lenistwa, ale zajęcia nie skupiłem się na całym wątku tak mnie pochłonęła nowa konstrukcja, że zaglądam tu z doskoku. Ostatnia noc spotkała się ze świtem, widzę że dziś czeka mnie to samo. Kupiłem dziś lustrzankę cyfrową i planuję zrobić bardzo szczegółową relację z budowy. Szczegółową i krok po kroku, gdyż zostałem poproszony przez kogoś o zrobienie instrukcji, więc zrobię dwa w jednym. Twój modelik rewelacyjnie się prezentuje, ja się uparłem na stroboskopy, ale paczka z HK utknęła. Dziś miałem czat z HK i się potwierdziło, muszę czekać na list ze wskazówkami, zapłacić haracz i może za kilka tygodni dotrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Grunt to dobra motywacja Stroboskopy powiadasz... i u mnie też by się nadały "Low pass" nad śniegiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Odebrałem tą nieszczęsną paczkę... okazało się, że niby nieprawidłowy adres i wstrzymana. Jak się zapytałem co jest nieprawidłowego (bo był jak najbardziej OK) gość nie potrafił się wypowiedzieć. Podatku nie musiałem płacić. Stroboskopy są, ale strasznie tandetnie wykonane.. Na obrazku były piękne okrągłe palniki, tutaj są szklane rureczki może na 2 cm długości i średnicy około 4 mm. Całość wygląda tak jakby się miało wszystko pourywać już przy samym montażu, nie mówiąc o krecie... najpierw zacznę od lutowania. Więc może się skupię i ja na diodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki28 Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Witam również jestem pod wielkim wrażeniem. Świetny model. Chciałbym zbudować coś takiego i tu moja wielka prośba o pomoc. Jako, że to będzie mój pierwszy model ale chyba wybór nie jest zły Wcześniej kolega zapytał o przeskalowanie modelu do ok 100cm, ale nie pociągnął tematu dla mnie wystarczająco jasno, więc ponowie pytanie. Czy jest szansa zbudować model pod takie wyposażenie( źle dobrane do katany ) Silnik turnigy C3530/1400 ok 80g Reg 40A ok 40g Pakiet 3s 2200mAh ok 190g ewentualnie 3s 1800mAh ok 165g 2x serwo 10g Razem ok 310 - 340g Jak duży musiałby być żeby to udźwignąć no i najgorsze dla mnie póki co to jak przeskalować plany do odpowiedniej wielkości? Problemem chyba są też wymiary płyt depronowych bo część kadluba to jeden element. Chciałbym też na bieżąco relacjonować budowę i prosić o rady i wskazówki Najgorszy początek Pozdrawiam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Twoje wyposażenie zupełnie się nie nadaje, jest po prostu za ciężkie. Nie ma sensu przerabiać planów pod nie. Jeśli miałby to byc Twój pierwszy model to najlepiej aby był jak najlżejszy. Mniejsza masa = mniejsze uszkodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Gratuluję fajnego modelu. Osobiście zabieram się do zrobienia 2giego egzemplarza świcuncego choinkowca. Mając już doświadczenie z takowym Extrimem , postanowiłem , że będzie 2gi Extrim. Tym razem zastosuję diody RGB ze zdalnym sterowaniem. Załozęnie jest takie, że będą 2 kanały, a model będzie latał zarówno w dzień jak i w nocy. Relacja będzie może już jutro. Pozdrawiam. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki28 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Twoje wyposażenie zupełnie się nie nadaje, jest po prostu za ciężkie. Nie ma sensu przerabiać planów pod nie. Jeśli miałby to byc Twój pierwszy model to najlepiej aby był jak najlżejszy. Mniejsza masa = mniejsze uszkodzenia. Tzn miał być to pierwszy model jaki zbuduję, ale skoro tak mówisz to chyba dam sobie z nim spokój. To co by tu zbudować pod takie wyposażenie a żeby nie było tak skomplikowane... Szkoda mi tego ktoś mi źle kiedyś doradził kasa stracona a możliwości zwrotu brak... No i już myślałem, że będę miał frajdę budowy swojego modelu na każdą okazję bo naprawdę jest świetny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Twój silnik nadaje się bardziej do samolotu o wadze 1 do 1.5 kg. Kup takiego emaxa jak ja mam. Reszta wyposażenia się nada z tym mniejszym pakietem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki28 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 A może odpuścić Twój model i zbudować jakieś skrzydło typu Zagi itd. Tylko trochę błądzę niestety przez (jeszcze) brak doświadczenia Choć nie ukrywam, że oświetlenie jest zachwycające... Oczywiście przy skrzydle również pojawia się mnóstwo pytań na które nie mogę czasami znaleźć odpowiedzi. Na pewno gdzieś na forum są. Jeśli nie wymyśle nic o skrzydle to przeskaluje Twój plan kupię silnik i zaczynam budowę wyjdzie co wyjdzie. Powiedz chociaż do jakich rozmiarów mniej więcej go powiększyć z resztą może jakoś poradzę Póki co dziękuje za odpowiedź Robercie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Jesień za rogiem. X-Shuttle powraca. Miałem polatać za dnia, ale tak się zbieraliśmy, że na lotnisko dotarlismy po zmroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Filmik super tak jak Two Steps From Hell w tle widzę że się spodobało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi