Konrad_P Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Janie będę pewnie około 10.00 ale jeszcze nie umawialiśmy się na konkretną godzinę. Dam znać. Będzie miło wspólnie polatać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Konradzie sekcji skrzydeł jeszcze nie rób...odstap je dla mnie . Przygotowuję dla " koma22" specjalnego falokna bo pisze ,ze mial 3 egzemplarze i wciaż się uczy latac / A producent nałożył ostatnio embargo na czesci do falkona dla niegrzecznych modelarzy /Zetknę mu wersję wzmocnioną ze wspawana winklówką ma na strychu kilka egzemplarzy bedzie mial dawców . Cenę obniże o VAT...warunek= kosz suchego chleba dla "konia" / starego/ bo jest miłosnikiem zwierząt... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ja mam/miałem dwa i tez sie jeszcze uczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ja mam/miałem dwa i tez sie jeszcze uczę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 NIe wiem do końca o jakich śrubach mowa ,ale jesli to śruba nylonowa to nie ma mowy żeby zerwać 4 sruby w falconie.Używałem ich zawsze w pylonach i nigdy nie zdażyło się zeby ją scieło. Aczkolwiek gdy tylko zauważyłem białe przebarwienie od razu je wymienialem.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 najważniejsze to dokręcać z umiarem i spr stan po lotach. Przy tej cenie i wadze można nosić pełne kieszenie na zapas, no chyba, że komuś tylko metalowe wytrzymują 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 A mi śruby stalowe w niczym, ale to niczym nie przeszkadzają. Miałem i mam je od początku. I do tego mam święty spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ale zapewne masz lądowisko jak pole golfowe A jak ktoś ląduje na kępach trawy lub na zboczu to czasami te śruby mogą się przydać. Chodz od jakiegoś czasu mam metalowe,bo i pastwisko mam ładniejsze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Latałem gdzie sie da. I tak wciąż nie widzę uzasadnienia stosowania plastików. W piankach mogą sobie być. Prędzej kadlub pęknie od Twardego lądowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 A mi śruby stalowe w niczym, ale to niczym nie przeszkadzają W piankach mogą sobie być. Prędzej kadlub pęknie od Twardego lądowania. W sumie chodzi o to, żeby w razie "W" pękły śruby a nie kadłub lub skrzydła. Poza tym faktycznie w niczym nie przeszkadzają a dodatkowo jaki profi wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Jak trzaskam, to to tak, że kwestia czy śruba narozrabia czy nie nie ma żadnego znaczenia Jakoś nie miałem przypadku, że zamiana śrub na plastiki w czymkolwiek by mi pomogła. Akurat dla mnie wygląd nie jest bardzo istotny - model ma latać tak jak ja go proszę. Może wyglądać profi i mieć złote śruby, ale i może wyglądać jak krzywe grabie. Jak lata fajnie - to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 No faktycznie, przy tak radykalym podejściu to nie ma znaczenia z czego te śrubki. Złota nie polecam bo to miekki metal a zarazem drogi wiec potem dużo szukania większej wartościowo części modeu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgodzę się z Jurkiem. Latam na stalowych i nie mam problemów. Ląduję najczęściej na kartoflisku (dosłownie) lub na zaoranym polu. Takie tu mam warunki. Ja tez jak rozbijam model to nie ma znaczenia co to za śruba bo zazwyczaj potrzebna szufelka i kubeł. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Na poczatek mała dygresja "oraz przy "krecie" śruby metalowe wyrywaja bebechy natomiast teflonowe ścinaja się" Janku gdzie Ty widziałeś śruby z teflonu????? Zwykle używa się nylonowych lub poliamidowych A tak przy okazji też nie polecam śrub z "tworzywa sztucznego " do modeli z lotkami , ponieważ kable przy niewielkiej nawet kraksie , potrafią ciąć poszycie jakby było z papieru. " A producent nałożył ostatnio embargo na czesci do falkona dla niegrzecznych modelarzy" Janku normalnie mi żal Ciebie .Tak się złożyło że nieco znam temat , Do starego typu Falconów nie ma już w produkcji żadnych części, ale oczywiście lepiej mówić o "embargu" i to by było na tyle..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Sczepanie, a czy Producent poinformował starszych (chodzi o wersje modelu) użyszkodników Falcona, że części zapasowych nie będzie już produkował? To trochę nie fair, nie sądzisz? PS Nawet Microsoft informuje o zaprzestaniu supportu na kila miesięcy do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Tak się złożyło że nieco znam temat to może przedstaw Swoją wiedzę żeby nie zawracać głowy Panu Kwarcińskiemu i naświetl nam różnice pomiędzy poszczególnymi wersjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Sczepanie, a czy Producent poinformował starszych (chodzi o wersje modelu) użyszkodników Falcona, że części zapasowych nie będzie już produkował? To trochę nie fair, nie sądzisz? PS Nawet Microsoft informuje o zaprzestaniu supportu na kila miesięcy do przodu No weź nie przesadzaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Konradzie..podziwiam Twoje ladowisko..zaorane albo kartoflisko...pamietaj choć jak Ci wiater pasuje laduj równolegle do oranego..nie dlugo bedziesz mial młode ziemniaczki/ pyrki/ z koperkiem.... Szczepanie zgadza się temat z czesciami do modeli starszego typu. Usiłowałem zamówić w Modellocie skrzydła i motyla do kadłuba z rdzeniem stalowym/ stary typ/ ale już motyla tego typu nie produkuja...ciekawe forma wyrabana...? Mam do barakudy kadłub nówkę kombinuję go wykorzystac...Dawny typ motyla barakudy był na przykręcanej podstawce obecnie- podobnie jak u falkona na prętach weglowych...Coś wykombinuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 No weź nie przesadzaj Microsoft ma kilka (dziesiąt) milonów klientów i o nich myśli.... Pan Leszek ma klientów kilku (dziesięciu w RP) i ma ich w głębokim poważaniu... czy ja przesadzam? Nie sądzę... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 No niestety trochę. Części stare przestaje sie robić i tyle. Zawsze mozna pytać. A porównanie do MS nietrafione niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi