RAFALR30 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 A gdyby ktoś chciał "przyozdobić" śmigła to można tym szablonem odpowiednio go pomniejszając Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Rafał ale Ty dopieszczasz tego Mustanga ja czekam na porównanie jak się startuje i ląduje z klapami i bez ... ciekawi mnie jak to się będzie zachowywać w tak mały modelu śledzę cały czas Twoje poczynania i chyba już go rozprułeś wszeż i wzdłuż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Trochę trzeba było wyciąć, odkleić, dokleić... Nie ma problemu z dostępem do serwomechanizmów, miejsca w środku dużo na "bajery" - miło robi się przeróbki w tym modelu. Tylne NOWE koło gotowe, wczoraj je zamontowałem na próby, podpięte na drucie do serwomechanizmu steru kierunku. WSZYSTKO DZIAŁA (zgodnie z założeniami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 A gdyby kołpak koła ktoś chciał podrasować to zamieszczam poniżej szablon - ja go użyję i osłony głównego podwozia pomaluję na kolor srebrny (obecnie szary plastik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Podwozie główne po renowacji - pomalowanie goleni i klap na srebrno, imitacja kołpaków (inne od zewnątrz i inne od wewnątrz), imitacja amortyzatora. Nowe podwozie tylne oraz śmigło - żółte końcówki, naklejki producenta śmigła i numery partii z fabryki - na sezon przygotowałem 3 takie sztuki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Takie maleństwo i idziesz po bandzie konkretnie P.S. jadę do Tesco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 .... w silnym zespole pomysłodawców i elektroników trwają prace nad montażem układu z symulacją odgłosu karabinu maszynowego i/lub odgłosu pracującego silnia. Wszystko musi być małych rozmiarów ze względu na ograniczoną ilość miejsca w modelu. C.D.N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Ostateczny wygląd wnętrza kabiny - pomalowane wnętrze i z szablonu z poprzednich postów wykonana tablica główna i wewnętrzna strona lewa i prawa kabiny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Rafał Ty "zboku" ... delikatnie przesadziłeś ... brak słów ... coś pięknego ... może ja Ci będę moje modele wysyłał a Ty mi będziesz wykańczał kabiny bo ona jest prze piękna oczywiście z tym "zbokiem" to nie złośliwie ... wręcz przeciwnie ... więc co złego to nie ja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Rafał Super robota. Miałem takiego i do dziś lata nim mój przyjaciel, mimo kilkakrotnego połamania. Jeśli ci się ułamie jedna łopata to ułam przeciw położną i lataj. Przerobiony temat. Trochę wolniejszy Musio się robi ale daje radę Ale ja o czymś innym. Czy mógłbyś założyć oddzielny wątek odnośnie elektroniki symulującej strzały i silnik? Są dostępne na rynku takie zestawy ale są okrutnie drogie. Gdybyście coś zrobili chętnie bym kupił. Poszukuje czegoś takiego do mojego Stukasa, a zwłaszcza syreny - wyjca. Myślę, że byłoby zainteresowanie takim tematem. Pozdrawiam Piotr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Piotrku oczywiście taki temat Rafał już dawno założył ... http://pfmrc.eu/inde...zwiek-karabinu/ ... proszę bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Dzięki Przemo za , że tak rzeknę, wsparcie intelektualne. Tak to jest, że czasami ogarnia człeka hhorba Bolkowej rodziny, czyli pomroczność jasna. Enyłej dzięki za wskazówkę, bom po prostu w nocy czytał i nie szukałem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Rafał Ty "zboku" ... delikatnie przesadziłeś ... brak słów ... coś pięknego ... może ja Ci będę moje modele wysyłał a Ty mi będziesz wykańczał kabiny bo ona jest prze piękna oczywiście z tym "zbokiem" to nie złośliwie ... wręcz przeciwnie ... więc co złego to nie ja :-) No z boku wygląda chyba nieźle ;-). A kabinki mogę dla Ciebie porobić ;-) Pietka - najprostszy sposób wykonania to wg przepisu spółki Przemo&Wojtek Sz.&Rafał&Bogdan (silna grupa) 1. Kupujesz karabin w TESCO za 17, 99 zł 2. Wymontowujesz elektronikę 3. Dodajesz diodę (na drugi karabin) wzmacniasz dźwięk np: tranzystorem i ... GOTOWE 4. Zasilanie albo z aku. modelu albo z baterii płaskiej okrągłej 5. Załączanie albo ruchem serwomechanizmu albo przez "specjalny" układ http://youtu.be/KWYaRaXA-7Q Również prace na dźwiękiem trwają - próbka poniżej http://youtu.be/i2OQGNuT_JY Staramy się to wszystko razem powiązać w jedną całość - może się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Prace nad dźwiękiem nadal trwają i zmierzają w kierunku wykorzystania sampla MP3 z dźwiękiem silnika i karabinu wraz z głośnikiem od laptopa... A póki co "uzbrajam" model w okablowanie do LEDów do imitacji ognia z działka (tylko 2 działka) i....zdecydowałem się na oświetlenie pozycyjne na skrzydłach i na ogonie. Tradycyjnie (jak w F-18) kabelki od diod na końcach skrzydeł i od działka w wydrążonych wewnątrz skrzydła kanałach (benedyktyńsko-szwajcarska robota ) które stykaja się z fabrycznymi przeze mnie powiekszonymi kanałami od okablowania serwomechanizmów. Na końcach skrzydeł przezroczyste owiewki oświetlenia będą wykonane z...etui od leków - kapsułek. Poniżej przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Prace na ukończeniu, jednak zrezygnowałem z efektów dźwiękowych które wiązały się z zastosowaniem zbyt dużego i ciężkiego głośnika :-( i ze względu na zbyt małą ilość miejsca w modelu do montażu rozwiązania (całkiem niezły efekt) z silnikiem elektrycznym i uderzającą o sklejkę śrubką. Dla modeli w skali 1:6 nie byłoby problemu z montażem tych urządzeń, dla skali 1:12 miejsca brak. Pozostanie tylko oświetlenie LED na ogonie na końcach skrzydeł i oświetlenie imitujące strzelające dwa karabiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Rafał i tak jest piękny a szczególne piękne jest to jak ten model podrasowałeś czekam na lot i parę słów odnośnie używania klap a tej wielkości modelach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Oświetlenie gotowe - red, green na skrzydłach, white na ogonie i imitacja strzelających działek - 2xLED o silnym ukierunkowanym na przód kącie świecenia. i dodatkowo będzie nowy układ wylotu spalin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 ... i to już koniec modyfikacji http://youtu.be/n1YIsyxVP1c Przepraszam za błąd. Wyraz "VERY" napisałem niepoprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Czyli dźwięk jednak jest ... a miło nie być przecież? Jakiś nowy pomysł się narodził odnośnie instalacji dźwiękowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 ... i to już koniec modyfikacji Rafał jeszcze możesz wstawić taki moduł dźwiękowy, który wspaniale udaję dźwięk prawdziwego silnika w samolocie. Tylko cena ..... http://www.youtube.com/watch?v=_ANX9XtHo_0&feature=player_detailpage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi