hubert_tata Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Hej Szymon, na tym etapie wstrzymaj się z modelem i kombinuj napęd. Nawet najfajniejszy model może kiepsko latać i wtedy chowane podwozie do niczego mu się nie przyda. Skompletuj więc napęd z tunelem (który zmieści się w modelu) i sprawdź parametry - nie ufaj zbyt optymistycznym danym z opisów sklepowych (nawet zakładając, że nie są zawyżone, to nigdy nie podają sposobu pomiaru). Warto poeksperymentować samemu, bo w EDF tunel ma znaczenie, a dobranie powierzchni wlotu i wylotu względem powierzchni wolnej turbinki (FSA) ma wielkie znaczenie. Ja to sprawdzam przez pomiar ciągu statycznego... choć wiadomo, że zmniejszanie powierzchni wylotu powinno zwiększać prędkość kosztem ciągu właśnie... ale są tez wskazówki, że jest to kosztem sprawności itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Projekt w zawieszeniu czy kolega już po oblocie modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Na razie w zawieszeniu Może niedługo coś się ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 I jak ruszyło się coś ?? Jesteśmy bardzo ciekawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Ja też jestem ciekawy, ale niestety na razie kasy brak, weny brak i mam teraz zamieszanie związane z przeprowadzką. Projektu nie porzuciłem, ale po prostu nie mam teraz na to warunków. Jak coś dalej wyskrobię to się podzielę efektami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi