ublizzard Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Mam takie pytanie, czy mógłby ktoś polecić kabel do symulatora na aparaturę Robbe XH-6? Szukałem i nie znalazłem nic dla Robbe. Zależało by mi też aby był na usb lub jack. Tak wygląda gniazdo w aparaturze, czy to jest jack? Czy można wykorzystać to gniazdo do podłączenia trener/uczeń? Znalazłem takie połączenie jack stereo w aparaturze -> jack stereo do wejścia mikrofonowego w komputerze: http://hobbyking.com/hobbyking/forum/forum_posts.asp?TID=1428&PN=1 to jest wprawdzie na inną aparaturę, ale gdy podłączę tak mój sprzęt to może coś się popsuć, czy raczej nie powinno? Edytowane 25 Stycznia 2013 przez ublizzard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Wystarczy zwykły kabelek audio mono i podłączenie do wejścia mikrofonowego w karcie dźwiękowej. Mam p[odłączona na tej zasadzie Turnigy TX9 i jeszcze aparaturę Art-techa. Ta ściagawka co masz na HK może być. Poczytaj tez u źródła. http://www.smartpropoplus.com/dnn/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ublizzard Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Wystarczy zwykły kabelek audio mono i podłączenie do wejścia mikrofonowego w karcie dźwiękowej. A czy kabel mono nie będzie zwierał styków w karcie dźwiękowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Będzie, tak to działa, jest to normalne działanie stereo-mono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ublizzard Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 No z pomocą ww stron udało mi się uruchomić HeliSimRC, ale na kablu stereo-stereo. Dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi