labamba63 Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Witam, mam obecnie aparaturę z autka RC, nie takiego za 20zł, kiedyś dostałem go jako prezent, ma duży zasięg, niestety wykorzystano w nim silniki chińskie, autko posiada układ zasilający akumulatorem 7,2 V. Chcę go wyjąć i przerobić na motorówkę, szukam dobrego silnika jako zamiennik, który nie będzie miał problemów z większym obciążeniem. W przyszłości planuję zrobić model, który będzie latał (gdy tylko uzbieram na aparaturę) więc chciałbym go użyć później do latania. Możecie mi jakiś model polecić w miarę tani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart07 Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Nie da się. Motorówka potrzebuje bardzo mocne silniki, chłodzone wodą. Samochody mocne silniki, wysokoobrotowe, chłodzone dodatkowym wentylatorem, samoloty jak najlżejsze silniki. W zabawce masz silnik szczotkowy. Jeżeli Twoja zabawka nie jeździ szybciej od skutera (Vmax- 40km/h), to nie przerobisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
labamba63 Posted June 27, 2013 Author Share Posted June 27, 2013 vmax tej zabawki to takie 25-30km/h. W takim razie do samej motorówki odpuszczając ten silnik w przyszłości do samolotu, jaki polecacie (oczywiście pamiętając o napięciu 7,2v) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts