Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie mi jaki jest powód takiej orientacji tkaniny w kadlubie ?

Finanse, bo nie racjonalne wykorzystanie materialu?

Opublikowano

Powiedzcie mi jaki jest powód takiej orientacji tkaniny w kadlubie ?

Finanse, bo nie racjonalne wykorzystanie materialu?

Nie wiem jest sztywny i moim zdaniem jest wystarczająco wystarczająco wytrzymały.

Opublikowano

A jak by było korzystniej jeżeli chodzi o orientację tkaniny?

U mnie orientacja tkaniny jest bardzo korzystna :LG-3 "hetero",LG-4 "homo",Q-12x "bi"(foto wyzej) :D .

Opublikowano

Już skrzydełko w całości sklejone i zalaminowane obustronnie z góry tkaniną węglową a z dołu szklaną a oprócz tego dzwigienki lotek też wklejone :D.

post-11963-0-09064100-1372703271_thumb.jpg ( to zdięcie jakoś dziwnie zniekrztałca tkanine)

post-11963-0-41431400-1372703284_thumb.jpg

post-11963-0-42968200-1372703297_thumb.jpg

Opublikowano

Nie spoci sie moje kadluby beda klimatyzowane ;) (LG-4 w srodku)

Wiesiu - spoci się jak nic. Latem w takim kadłubie jest gorąco. A nawet bardzo gorąco. W odbiorniku miewam temperatury >70C. Mój BEC lata na golasa. Zaizolować wystarczy same nóżki. I poszukaj scalaków typu LowDrop- znacznie lepiej sie spisują od klasyka 7805.

Opublikowano

I poszukaj scalaków typu LowDrop- znacznie lepiej sie spisują od klasyka 7805.

Grzeje strasznie, racja. Do tego przy większym prądzie może przysiąść napięcie i utrata kontroli gotowa.

Najlepsze są małe układy przetwornic step-down w obudowach smd. Nie grzeją się wcale, miejsca zajmują tyle co 7805 i sprawność dużo lepsza.

Opublikowano

Zaizolować wystarczy same nóżki. I poszukaj scalaków typu LowDrop- znacznie lepiej sie spisują od klasyka 7805.

Jurek, a konkretnie jakich scalakow uzywasz?Chodzi mi o symbol.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Long shot oblatany z pomocą kolegi (zipek) na Trzech Lipkach. lata rewelacyjnie pomimo bardzo silnego wiatru i w ogóle nie chce lądować i jeszcze pod czas rzutu gwiżdże jak czajnik :D.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.