Rafal B. Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zdecydowanie mikrobowdeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Powiedzcie mi jaki jest powód takiej orientacji tkaniny w kadlubie ? Finanse, bo nie racjonalne wykorzystanie materialu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Powiedzcie mi jaki jest powód takiej orientacji tkaniny w kadlubie ? Finanse, bo nie racjonalne wykorzystanie materialu? Nie wiem jest sztywny i moim zdaniem jest wystarczająco wystarczająco wytrzymały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 A jak by było korzystniej jeżeli chodzi o orientację tkaniny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 A jak by było korzystniej jeżeli chodzi o orientację tkaniny? U mnie orientacja tkaniny jest bardzo korzystna :LG-3 "hetero",LG-4 "homo",Q-12x "bi"(foto wyzej) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Już skrzydełko w całości sklejone i zalaminowane obustronnie z góry tkaniną węglową a z dołu szklaną a oprócz tego dzwigienki lotek też wklejone . ( to zdięcie jakoś dziwnie zniekrztałca tkanine) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Nie spoci sie moje kadluby beda klimatyzowane (LG-4 w srodku) Wiesiu - spoci się jak nic. Latem w takim kadłubie jest gorąco. A nawet bardzo gorąco. W odbiorniku miewam temperatury >70C. Mój BEC lata na golasa. Zaizolować wystarczy same nóżki. I poszukaj scalaków typu LowDrop- znacznie lepiej sie spisują od klasyka 7805. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 I poszukaj scalaków typu LowDrop- znacznie lepiej sie spisują od klasyka 7805. Grzeje strasznie, racja. Do tego przy większym prądzie może przysiąść napięcie i utrata kontroli gotowa. Najlepsze są małe układy przetwornic step-down w obudowach smd. Nie grzeją się wcale, miejsca zajmują tyle co 7805 i sprawność dużo lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 A jak by było korzystniej jeżeli chodzi o orientację tkaniny? Jak dla mnie 45stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Zaizolować wystarczy same nóżki. I poszukaj scalaków typu LowDrop- znacznie lepiej sie spisują od klasyka 7805. Jurek, a konkretnie jakich scalakow uzywasz?Chodzi mi o symbol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 2940, 4940 lub co jest pod ręką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Narazie przy modelu modelu nie dzieje się zbyt wiele z powodu wyjazdu na wakacje i remontu domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Ja bym skończył i oblatał model, a remont i wakacje bym przełożył na czas późniejszy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Prace nad modelem są już na ukończeniu zostało mi tylko włożyć osprzęt rc i wkleić bowdeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Jutro kończy się remont a więc w sobote ruszam z budową Longshota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Long shot prawie skończony. Jeśli pogoda pozwoli to w sobotę oblot . waga rtf 305 gr. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Daj znać o której będziesz latał, może uda mi się wpaść na 3 lipki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Long shot oblatany z pomocą kolegi (zipek) na Trzech Lipkach. lata rewelacyjnie pomimo bardzo silnego wiatru i w ogóle nie chce lądować i jeszcze pod czas rzutu gwiżdże jak czajnik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Maćku jeżeli byłoby to możliwe poproszę oz zdjęcia z lotów na ten e-mail: model.96@wp.pl Bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi