jędrek Opublikowano 12 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Wyznaczenie osi mocowania łoża silnika ? Pochwała w jadłospisie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Mocowanie maski, sklejka 3mm x 2, wklejone nakrętki M2 z wkładkami plastikowymi i zamknięte sklejką 1mm, całość jeszcze do przeszlifowania. Na następnych zdjęciach wyznaczenie osi łoża na wrędze silnikowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Taka mała przymiarka. Kołpak na razie tylko do przymiarki, trochę za mała średnica i inny kształt. Docelowo będzie z laminatu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Rewelacja Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Oj chyba będzie szybki, nawet bardzo, i wygląda rewelacyjnie, gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Może i będzie przecinak, ale za to jaki piękny . Poza tym Andrzej to stary wyga i nie boi się szybkich modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Może i będzie przecinak, ale za to jaki piękny . Poza tym Andrzej to stary wyga i nie boi się szybkich modeli W szybkich modelach fajne jest to, że są szybkie i super latają na wietrze. Ale wcześniej czy później trzeba wylądować - i tu może być problem, zwłaszcza gdy nie ma wiatru lub model nie ma klap do lądowania. Sam lubię szybkie modele i mam dwa takie, celowo zrobione jako szybkie, właśnie na wietrzne warunki. Zacząłem lubić takie sytuacje ponieważ wtedy zwykle poza mną na lotnisku nie ma nikogo więc mogę spokojnie 'puszczać modele' bez tłoku w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 23 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Dzięki za dobre słowa . Na pewno nie będzie to Fun Fly, ale i oryginał nieźle pomyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Wspomnienie z Radomia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Powolutku do przodu, brak czasu z powodu pracy przy innych projektach, też modelarskich, ale z nieco innej branży, głównie przy komputerze. Ramka kabiny, z balsy, jeszcze niekompletna, brak środkowego przęsła. Całość będzie później przelaminowana cienką tkaniną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Andrzeju pięknie Ci idzie, kunszt modelarski na najwyższym poziomie mam nadzieje, że zobaczę na żywo model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Krzysiek, do najwyższego poziomu to jeszcze daleko. Chcę go skończyć i oblatać do połowy przyszłego roku, wtedy może się zobaczymy w Wilczych, miejsce do latania takimi modelami jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Środkowe przęsło doklejone. Po wyklejeniu taśmą formy, przelaminuję ramkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Andrzej, te ramki (krzywizny tych łuków) robiłeś od początku wzorując się na formie, czy osobno i tak Ci się pięknie spasowały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Środkowe przęsło doklejone. Po wyklejeniu taśmą formy, przelaminuję ramkę. 256.JPG 257.JPG 258.JPG 259.JPG W identyczny sposób zrobiłem foremke pod ramke kabiny a zlinie. minus grubość plexi. Balsa, nie będzie za miękka na ramkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Z papieru wyciąłem szablony odrysowane z kadłuba. Środkowy szablon dopasowany do formy. Na tych szablonach skleiłem z balsy (warstwowo) półfabrykaty, następnie doszlifowałem do kształtu szablonów. Po sprawdzeniu dopasowania w formie, z zewnętrznych krawędzi zeszlifowałem o grubość wytłoczki mniej więcej około 0,8mm. Skleiłem w całość na kadłubie i pasuje . Teraz muszę wykleić formę taśmą w miejscach ramki o grubośc wytłoczki i zalaminować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr21 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Witam Mogę tylko napisać , że to kawałek genialnej modelarskiej roboty. Trzymam kciuki za projekt . Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Miałem laminować w formie, ale ramka była na tyle sztywna, że zalaminowałem na płycie. Po oszlifowaniu i zagruntowaniu rzadkim caponem, zalaminowałem tkaniną 33g/m2 dwie warstwy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Witam Ja i Orlik, odpoczęliśmy trochę od siebie . Ale już się dogadaliśmy . Zmieniłem lokalizację budowy modelu i w przyszłym tygodniu zabieram się za robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Świetna robota Andrzej, kończ bo szkoda żeby tak piękny model nie poleciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi