Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ubita jedna faza albo w silniku albo w regulatorze. Ewentualnie słabe połączenie, zimny lut.

Sądząc po GOŁYCH żeńskich złączach regulatora zwarło Ci się to przy próbach.

Swoją drogą ogromna odwaga (głupota) przeprowadzać takie próby ze śmigłem.

Opublikowano

Założyłem ponieważ wiedziałem że i tak po 20 próbach nie zadziała więc nie mam się czego obawiać i nie było na wysokich obrotach, a po drugie założyłem bo na filmie nie było by widać o co chodzi.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

nie no znowu nie rozumiem, podlaczylem dzisiaj nowy regulator ten sam co na filmie przez pierwsze 5 minut dzialal normalnie, potem odlaczylem go i chwile potem znowy podlaczylem i jest to samo co na filmie. prosze pomozcke bo kompletnie niewiem o co chodzi.

Opublikowano

To bardzo częste zjawisko w chininie nie jest to raczej odpalona faza . Miałem to prawie zawsze w silnikach i regulatorach kupowanych w Hobby King. Radziłem sobie w ten sposób że w chwili gdy śmigło trzęsło się po prostu popychałem je energicznie we właściwą stron i silnik kręcił. Innym sposobem było gwałtowne dodanie gazu i też pomagało.

Opublikowano

Cześć,

Po co przykręcasz śmiglo w taki sposób ? Dlaczego kable, wtyki, goldy pomiędzy silnikiem a regulatorem nie są izolowane ? Dlaczego pomiędzy regulatorem a bateria nie masz końcówki np Xt60 ?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.