pawel0192 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Mam kolejny problem Ostatnio regulator działał normalnie, ale gdy go uzywałem pewnego razu poleciała smuga dymu i właśnie jest tak jak przedstawia ten film: http://www.youtube.com/watch?v=CE89J3pEaC0 Czy można coś na to poradzić czy już jest do wyrzucenia. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ubita jedna faza albo w silniku albo w regulatorze. Ewentualnie słabe połączenie, zimny lut. Sądząc po GOŁYCH żeńskich złączach regulatora zwarło Ci się to przy próbach. Swoją drogą ogromna odwaga (głupota) przeprowadzać takie próby ze śmigłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel0192 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Założyłem ponieważ wiedziałem że i tak po 20 próbach nie zadziała więc nie mam się czego obawiać i nie było na wysokich obrotach, a po drugie założyłem bo na filmie nie było by widać o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Obstawiam zimny lut , posprawdzaj wszystkie konektory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel0192 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 nie no znowu nie rozumiem, podlaczylem dzisiaj nowy regulator ten sam co na filmie przez pierwsze 5 minut dzialal normalnie, potem odlaczylem go i chwile potem znowy podlaczylem i jest to samo co na filmie. prosze pomozcke bo kompletnie niewiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlmtb Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 To bardzo częste zjawisko w chininie nie jest to raczej odpalona faza . Miałem to prawie zawsze w silnikach i regulatorach kupowanych w Hobby King. Radziłem sobie w ten sposób że w chwili gdy śmigło trzęsło się po prostu popychałem je energicznie we właściwą stron i silnik kręcił. Innym sposobem było gwałtowne dodanie gazu i też pomagało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Cześć, Po co przykręcasz śmiglo w taki sposób ? Dlaczego kable, wtyki, goldy pomiędzy silnikiem a regulatorem nie są izolowane ? Dlaczego pomiędzy regulatorem a bateria nie masz końcówki np Xt60 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel0192 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 teraz mam juz wszystko zaizolowane i od samego poczatku byly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi