hmm Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Witam, w wakacje kupiłem używanego mefista. Model przyjechał z nieco innym silnikiem i był bardziej poobijany niż myślałem Miał ponad 100 gram ołowiu za silnikiem więc postanowiłem wsadzić większe wyposażenie zamiast ołowiu. Model ma dość krótki przód lub długi tył, ponieważ mimo sporego wyposażenia( NTM 35-36A 1400Kv/550W, HK 60A, Turnigy 2650mAh 3S) sc nadal jest 2-3 mm za tym proponowanym przez producenta. Od samego początku latało się nim raczej średnio, musi latać szybko i uwielbia przepadać, więc wiedziałem, że jest tylko kwestią czasu, aż spadnie. No i przed wczoraj zaliczyłem pięknego kreta zawracając po nieudanej próbie lądowania. Straty nie są duże. Poniżej filmik z lotu i kilka zdjęć. Pozdrawiam. http://www.youtube.com/watch?v=IetkDYnoHf0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Ładnie się sypnął. Czemu nie wyważyłeś go zgodnie z zaleceniami producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Przy lądowaniu definitywnie przeciągnąłeś i ratowałeś się silnikiem dalej zaciągając model, a 2-3 mm nie maiły tu wpływu na właściwości lotne. Proponuje więcej treningu w lataniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Witam, w wakacje kupiłem używanego mefista [...] sc nadal jest 2-3 mm za tym proponowanym przez producenta [...] latało się nim raczej średnio, +kamerka na ogonie. był bardziej poobijany niż myślałem teraz bedzie wymuskany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hmm Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Ładnie się sypnął. Czemu nie wyważyłeś go zgodnie z zaleceniami producenta? Tak jak napisał horn3t wydaje mi się, że te 2-3 mm nie mają aż takiego znaczenia, a nie chce dociążać bo już nie jest za lekki. +kamerka na ogonie. Aż taki głupi to nie jestem Odpowiednio dociążony przód i akurat w tym locie sc był idealnie tam gdzie podaje producent. Treningi jak najbardziej, do niedawna miałem okazję latać codziennie, a teraz maksymalnie raz na tydzień i niestety widzę spory spadek formy do tego co było kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi