cZyNo Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 W sobotę plaża i morze. Wczoraj upał i latanie pierdolotem (czyli Jotką) koło Wrocławia. A dziś radość dla ciała i umysłu. 4 godziny latania (po pracy) na zboczu. Modeliki z waga 3kg z plusem. Dwa modele sprawdzone, jeden w 70% ustawiony a ja znów opalony Po 4 godzinach byłem tak zmęczony ze już mi latać się nie chciało. A momentami było szybkoooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Chyba nad głową przeleciały właśnie 2 Apache. Dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 A dziś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 A dziś... 2C5B1C21-625C-4F44-A71D-942CAA745F82.jpeg ED8FA2FF-5E27-4F07-8FD2-2BD4E50CDBA7.jpeg W końcu jakaś rozsądna górka, a nie dziury w ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 ale wiesz...dziury w ziemi kuźnią mistrzów Jeśli tam uda sie latać, to gdzie indziej jest juz łatwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 No i wrocław sobie polatał. Dwa zbocza, wiatr od 9ms do 3 na koniec udana sobota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Mimo braku wiatru we wro, takich sobie prognoz, wrocławianie zaryzykowali i się opłaciło. Kilka godzin latania przy wiaterku 3-6ms Tym razem było nas trzech Ja lubię stać bliżej lecącego modelu niż Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 I znów wygospodarowana dłuższa chwila na latanie ;D Kilkaset km dalej niż wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 I znów wygospodarowana dłuższa chwila na latanie ;D Kilkaset km dalej niż wczoraj 82AB121E-83BA-48CC-A3DB-C436B57A6775.jpeg Gdzie rachunek wysłać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 rozliczyłem się z paralotniarzami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 a ja też- gdzieś- cuś- tego...100 km bliżej a miescowka malowana jak z obrazka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Jak się Jurku sprawuje Horus X10? Jakieś porównanie do Graupnera MX20 poproszę jeżeli można PS. Rzeczywiście piękna okolica Janku choć grzybów nie widzę jak w zeszłym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Do F3K wole MX20, bo lepiej mi lezy w ręce. Do F5J obojętne. Tam nie są specjalnie wymagane żadne cuda programistyczne Ogólnie jako radio do latania rekreacyjnego na co dzień, MX20 oceniam lepiej. Szybkie w programowaniu i zmianach i oprogramowanie całkowicie wystarczające. I na pewno niezawodne. Wiele osób i tak nie wykorzystuje 20-30% funkcji. Różnice robią się dopiero przy bardzo zaawansowanym lataniem zawodniczym np. na zboczu (czyli F3F) czy F3B (ale tu berdzie wierze w tor nadawczy graupnera) i wynikają bardziej z możliwości programowania niż jakości wykonania. To taka walka o ułamki sekund, niezauważalne na co dzień I taka moja uwaga - do czasu gdy sie ktoś nie nauczy dobrze latać, mnogość dowolności programowania Horusa może jedynie przeszkadzać niż pomagać. Kombinując w ustawieniach, można zatracić się w nauce i zrozumieniu poprawności latania. No chyba że zależy komuś na bajerach typy opuszczanie podwozia, oświetlenia itp. :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Dzień bez Latania dniem straconym. Ja już dziś po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Pytałem z ciekawości i bardzo Ci dziękuję za przedstawioną opinię. Zamawiam Graupnera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Oj. I będzie na mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 E..tam, potrzebuję coś zakupić ale tańszego niż Futaba (wliczając ceny odbiorników) i wyszło na Graupnera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Wczoraj miały być zawody na zboczu, ale niestety ze względu na nie pomyślne prognozy zostały odwołane. I dobrze. Bo wiatr był i to całkiem mocny ale wiał prawie wzdłuż zbocza. Latać sie jakoś dało, ale nie były to warunki zgodne z regulaminem. A miał by to być test naszego nowego zbocza na kierunek północny z lekkim wschodem (koło Rawicza). Zbocze niezbyt duże, ale wystarczające. Na takich latamy bo innych nie mamy koło wro Rano jak przyjechałem na zbocze to wiało 8-9 m/s z niebyt duza odchyłką. Modle balastowałem do ponad 3kg. A teraz ciekawostka, jak szybko zmieniał sie ten piep...rzony kierunek wiatru. Zerknijcie na wiatraki. Zdjęcia były robione w odstępne 10min. A 10 min wcześniej byl jeszcze lepszy kierunek. Potem cały dzień był wiatr 5-7m/s. Niestety z boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Dziś była fajna odmiana Znów jest moc przy starcie modelu na wyciagarce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 No musiałem. Między pracą a pracą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi