Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no aż nie wiem co powiedzieć...facet mnie rozbraja.

Mam przypomnieć jakie paszkwile i kłamstwa opowiadałeś innym o mnie? pamiętaj że je mam w mailach. Może wtedy poopowiadamy o obrażaniu, zdegustowaniu i wrażeniach. Nie mówiąc o tym że powinieneś być dożywotnio zdyskwalifikowany jako zawodnik. Ale wszystko jeszcze przed nami :)

Więc zmień wątek. To moja dobra rada. ja sobie tutaj będe spokojnie pisał. I nie będę musiał odpisywać na wyimaginowane cuda-wianki.

Opublikowano

Hm.... były prośby, były ostrzeżenia a teraz będą czyny.

https://pfmrc.eu/index.php/topic/80342-znikające-posty-czyli-jak-zamknąc-komuś-usta/?p=749056

Kamilowi podziękujemy za uczestnictwo w naszym forum na jakiś czas. Czas będzie określony przez moderatorów wspólnie. Ja będę wnioskował za bezterminowym, ale się podporządkuję większości.

Opublikowano

Latanie w poniedziałki na lotnisku to czysta przyjemność :) cisza i spokój. Nie licząc jednego Herculesa który centralnie mi nad głowa przeleciał :)

Opublikowano

a widzisz pisałem Konradowi że puste lotnisko to kwestia bardziej skomplikowana i istnieją takie właśnie np w poniedziałek :) 

PS u was jest tak samo z tym lotniskiem jak u nas :)

Opublikowano

Dziś sobie analizowałem wczorajsze loty z wyciagarek. I taka ciekawostka - po strzale (czyli po takim hop które powoduje odhaczenie żyłki od modelu) maksymalne wznoszenie jakie zanotowałem, to było 47,4 m/s w pionie. Całkiem żwawe te modele bezsilnikowe :)

Opublikowano

Od 100 do 170m. W zależności od pogody (wiatr, termika)

Wyczerpiesz się na wysokości 130-160m. A kończysz od 230 (jak nie pójdzie) do 330 (moj rekord)

Opublikowano

Jurek co do stawiania na lotnisku A. Sz. wyciągarek w środę czy czwartek wygląda to tak:

- mamy kwadrat modelarski o wymiarach 160x90 metrów i tam rubta co chceta kiedy chceta - w dużym uproszczeniu oczywiście, jest regulamin, zasady itp ale bez większego problemu możesz ustawić wyciągarkę a nawet 5. Jak za mało miejsca, mamy kosiarkę i jak sobie wykosisz to co potrzebujesz to masz.

- ustawienie wyciągarek na pasie startowym nawet w poniedziałek słabo wychodzi - to jest jednak czynne lotnisko i do tego potrzeba NOTAmu

- mamy też kwadrat paralotniowy (koło o średnicy około 80 metrów) - jak nie ma chłopaków to też można korzystać po wcześniejszym uzgodnieniu ale kolegujemy się z szmatolotami i nie ma problemu

- mamy sporą płytę postojową (trawiastą) przed hangarem 300x40 metrów i na tym kierunku 300 metrów też można w tygodniu się rozłożyć  - wymaga to uzgodnienie z Dyrekcją ale się da

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.