cZyNo Posted July 1, 2019 Author Posted July 1, 2019 No i subiektywnie... Ja jestem bardzo zadowolony z maratonu F3B. Trzy weekendy na zawodach to była doskonała sprawa. Od razu było widać postępy lub anypostępy. Trochę brakowało czasu na treningi między zawodami, ale i tak było super. Na juniorów ten maraton tez wpłyną bardzo pozytywnie - zaczynają latać bardzo dobrze jak nie rewelacyjnie. Nabrali dużo pewności siebie. Będzie kogo gonić Choć staremu Wojtkowi to się nie podobało A same zawody - w kategorii open było wiadomo że wygrają Czesi. I tak się stało. Ale bardzo dobrze że byli. My (Polacy) lataliśmy momentami jak sierotki i robiliśmy głupie i proste błędy. Wojtkowi i mi latało się bardzo źle. Ale..do ostatniej prędkości nie było nic wiadomo co do obsady pudła. Różnice były minimalne. I po ostatniej prędkości również tak zostało. Różnica pomiędzy 1 a 4 polskim zawodnikiem to 1,23%. W pierwszej 6tece było trzech kolegów ze Stalowej Woli w tym 2 juniorów. Największym pechowcem był wracający do latania Michał, który powinien być na pudle jeśli nie wygrać. Ale niefart i problemy techniczne z wyciągarką popsuły mu ten fajny powrót. No i należny wspomnieć o częściach artystycznych czyli np. o ognisku przy którym siedzieliśmy sobie podjadając różne smakołyki do 1 w nocy. To był bardzo udany weekend I mimo niespotykanej masy pomocników w weekend przeszedłem ponad 30km Jest i filmik https://www.youtube.com/watch?v=6EkGGLWFPC8 1
Arek Morawski Posted July 1, 2019 Posted July 1, 2019 I jeszcze kilka fotek od miejscowych fotografów: Roberta Bestyńskiego, Szymona Pyzowskiego i Macieja GębaczaWysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Konrad_P Posted July 1, 2019 Posted July 1, 2019 Świetnie się ogląda zarówno ten krótki reportaż z lokalnej TV oraz fotki. Widać że się działo.
Shock Posted July 1, 2019 Posted July 1, 2019 Działo się Postanowiłem odwiedzić chłopaków bo w sumie rzut beretem (110 km ) Nie ma jak naocznie przekonać się o co biega w tych zawodach i wtedy wszystko staje się jasne. A że pod kadłubem wystaje jakiś drucik to może kiedyś się skuszę na start na wyciągarce . Widać było fajną, przyjazną atmosferkę, luzik, wzajemną pomoc . Chociaż słońca (i startu w jego stronę) nie zazdroszczę ... P.S. Co można dostać za nagrodę w zawodach u górali ? Ciupagę oczywiście !
Konrad_P Posted July 1, 2019 Posted July 1, 2019 P.S. Co można dostać za nagrodę w zawodach u górali ? Ciupagę oczywiście ! Naprawdę fajny pomysł. Nagrody bardzo mi sie podobały. Gratuluje pomysłu
cZyNo Posted July 2, 2019 Author Posted July 2, 2019 Chwilowo całe towarzystwo wyciagarkowe odreagowuje ostatnie tygodnie i obija się.. I radośnie polewa z zabawnego życia na forum ???? najważniejsza jest dobra zabawa i dobry humor ????
Shock Posted July 3, 2019 Posted July 3, 2019 . I radośnie polewa z zabawnego życia na forum Jesteś pełnoprawnym uczestnikiem forum ... polewasz też z siebie ? Napisz konkretnie to pośmiejemy się tu wszyscy ... Uwaga z d...y w moim mniemaniu i nie ma nic wspólnego z Twoim tematem . A w ten weekend Żar . Ale to dla amatorów .
cZyNo Posted July 3, 2019 Author Posted July 3, 2019 No polewam z siebie też. A koledzy typu MS czy MO to już w ogóle ze mnie polewają Na forach modelarskich (nie tylko tym) pojawiało sie i pojawia się wiele zabawnych wpisów (co oczywiście nie znaczy że pojawiają sie z premedytacją - każdemu coś sie z palucha wyrwie), cześć wynika z braku doświadczenia, inne z przekombinowane, a inne z przerostu masy mięśniowej. Ot samo życie. Zauważcie że o wędkarzach są głównie są dowcipy bazujące wokół stwierdzenia typu TAAAAKĄ rybe złapałem. A modelarze...to taka piękna bajka, a jeszcze lepsze opowieści generują (jak ja w tym wątku). Modelarze mają TAAKIE modele, TAAKK pięknie latają, a TAKIE cudowne aparatury nimi sterują, TAKICH cudnych mają kolegów, a najlepiej TAK wspaniale zabezpieczają modele przed katastrofą...a one i tak robią dup. Wiec sobie tak czytamy i się uśmiechamy. Ale bez obaw - od jutra zaczynamy znów latać i nie będzie tyle czasu na rozrywki. A Żar i owszem...będę oglądał z góry z przeciwległego zbocza Popijając piwo lub coś ciekawszego. Może się też pojawię i pospaceruje, bo prezentować ni mam co. Ani nie mam fajnych modeli ani dobrze nie latam ale lubię oglądać modele - i te poruszające się i te statyczne.
Shock Posted July 3, 2019 Posted July 3, 2019 Heh, Jurek nie ogarniam tego co napisałeś ale rozumiem że przerwa w lataniu natchnęła Cię na takie refleksje . W zasadzie napisałeś to co normalne na wszelakich forach i wśród użytkowników .... Osoby ciut ogarnięte i tak wyciągną z tej napisanej wiedzy dla siebie co najlepsze, część wchłonie jak leci i będzie powielać a reszcie to obojętne . Przerost wiedzy i chęć jej zastosowania nieraz przynosi odwrotne skutki i powrót do tego co było dobre (przykład z podwórka ) Ważne by osoby które mają wiedzę potrafiły ją umiejętnie przekazać (a są takie osoby na forum i to robią) a nie zgrywały się i nabijały z innych.... Chociaż wielu i tak woli milczeć . Dla większości modelarstwo/forum to tylko hobby, rekreacja, odskocznia od pracy , dla niektórych liczą się punkty,sekundy, miejsca. Warto o tym pamiętać ! i nie wrzucać wszystkich do jednego wora . P.S. prowokujące czy z podtekstem posty są mało popularne i nie gwarantują bytu na forum w myśl pewnej "umowy" .Tak dmuchając na zimne...
a74BACK Posted July 3, 2019 Posted July 3, 2019 Jakby ktoś potrzebował pomocy w trudnych chwilach to: Pozdrawiam serdecznie ...
Konrad_P Posted July 3, 2019 Posted July 3, 2019 Panowie proszę skończcie z tymi aluzjami. To się źle skończy.
cZyNo Posted July 3, 2019 Author Posted July 3, 2019 Rafał, Jtkarze maja polewkę z niektórych wpisów na forum to czemu i inne Beczki nie mogą mieć takiej rozrywki. I na pewno nie uogólniamy. Jak i Jtki, zajmujemy się tylko wybranymi rodzynkami. Przecież modelarze to najlepsi plotkarze nie wiem czemu wszędzie szukacie aluzji. A Piotr widać tam się leczył i poleca ten zakład. Ja to rozumiem. I dziękuje za pamięć i opiekę.
cZyNo Posted July 4, 2019 Author Posted July 4, 2019 Uwielbiam latanie na zboczu. Nic nie jest fajniejsze. Jeśli ktoś uważa ze F5J nie pomaga w lataniu F3B to się myli. Jeśli ktoś uważa ze F3B nie pomaga w lataniu f3f to jest w wielkim błędzie. Dziś był normalny nazwijmy to prawie codzienny plan treningowy pomiędzy pracą. Z duża ilością lądowań i zmian SC, balastowania i ustawień. Latanie w treningowe w kółeczko nic mądrego nie da. Tak wiec zaobserwowałem na ostatnich zawodach ze trzeba co nieco zmienić w modelach do F3B. Jako ze na wyciagarkach zajmuje to zbyt dużo czasu i bolą nogi, wybrałem się na zbocze. Wiało całkiem fajnie, czasami słabiej czasami mocniej. Zmiany w modelach do B szły zgodnie z planem a przy okazji co nieco wydumalem. Dumania przeniosłem na Respecta Evo i model zaczął latać w ciągi 30min jak szalony a teraz Rybka i dalsza długa podróż gdzieś tam...
cZyNo Posted July 4, 2019 Author Posted July 4, 2019 No i dojechałem gdzie miałem dojechać. Radio mówi ze modele w powietrzu były ponad 5 godzin. Czyli ponad półtora godziny na model...całkiem ok. Jeszcze dwa zostały do zmolestowania Na dziś Evo szybsze niż FS5
Shock Posted July 5, 2019 Posted July 5, 2019 Fajnie że testujesz Evo, ciekawe jak wypadnie na jakichś zawodach w Twoich rękach ? .
cZyNo Posted July 5, 2019 Author Posted July 5, 2019 No zobaczymy. Wczoraj jak nim latałem cały czas było dobre powietrze.
Recommended Posts