cZyNo Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 No jakoś tak te „mądrości ludowe” szły Tez mam nadzieje ze ta niedziela to jego początek mocnego progresu. Bo to było sześć dobrych kolejek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 +100 jednak słuszne było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 kolejny filmik: https://www.youtube.com/watch?v=EEbJTd989UM&t=29s i troche wiecej zdjęć: https://imageshack.com/a/ipvR/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Świetny ostatni filmik. Miejscówka robi ogromne wrażenie nie tylko do latania . Skoro Twój Respect Evo na filmie lądował to znaczy że latał na zawodach . Skrobniesz coś jak wypadł na tle innych modeli ? to jego zasługa zdobycia wysokiego miejsca ? pomijam umiejętności ... Edit. No chyba popełniłem jakieś faux pas pytając o Respecta....Jurek się w temacie chyba lekko zaciął ... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Napisze jak znajdę trochę czasu A teraz filmik zrobił Tadzik https://youtu.be/lrOygTXnzgA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 To był bardzo udany reprezentacyjny trening. 8 godzin doskonałego latania spowodowało ze nawet niezauważylem tych 700km i 8 godzin jazdy.Każdy z nas wykonał po kilkadziesiąt lotów i do tego okazało się ze jeszcze nigdy tak szybko nie lataliśmy. Wystarczyło zrobić pstryk w głowie i czasy 14 i 13 sekundowe stały (dla Wojtka 13tki) się czasami standardowymi (z czasów 16-17). Praktycznie w jednej chwili. Sami w to nie mogliśmy uwierzyć i ja sprawdzałem czy bazy na pewno są dobrze ustawione a koledzy czy moj zegar dobrze mierzy czas wiatr siadał, my nie zmniejszyliśmy balastu a modele nie latały wolniej!Ostatnim kuriozum jakie się nam przytrafiło (a właściwe mi) było uzyskanie czasu 13.95sek z 205m strzałuCiekawe czy uda się to powtórzyć na najbliższych zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Ale chodzi o odblokowanie psychiki, żeby dłużej rozpędzać, wybierać niższy profil lotu i jak najniżej niżej trzeci nawrót? Czy zaczynać wcześniej zakręty, nie czekając na sygnał z bazy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Palce aby model szedł jak nóż w ciepłymi masełku no i bazy. I już i trochę kliknięć przy modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Ef 3 jest be ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Nie takie bee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 i jeszcze mała statystyka treningowa sredni czas dla lotów naszej trójki: ze 100 lotów : 15.66sek z ostatnich 60ciu: 15.1sek z ostatnich 40tu: 14.9sek a z pierwszych 30tu lotów: 16.65sek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 No proszę... A na mnie się krzywo patrzą, kiedy na pytanie, jak rzucać wyżej, odpowiadam "zrób tysiąc rzutów", albo jak nauczyć się centrowania kominów - "zrób tysiąc kółek w kominie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Na zboczu zrob kilka tysięcy zakrętów Tak. Nudny i monotonny trening przynosi efekty „kolega-towarzysz pracy, nauki, zabawy; kumpel, znajomy, kompan, towarzysz” Nieznajmosc znaczenia słów wprowadza ogólne rozbawienie szczególnie wśród znajomych z kręgu F3B zarówno z kraju jaki i z zagranicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Nawet gdzieś daleko można znaleźć jakiś klif nadający się do latania https://www.youtube.com/watch?v=Gqu8tN1yvVg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Przecież to jest Świnoujście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Jeszcze godzinę wcześniej w kiepskich warunkach ten model praktycznie tam nie był w stanie latać. Ale po stosownych kliknieciach poleciał jednak wymaga znaczącego podrasowania ???? czyli Pierwszy lot Respecta Evo na zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Nawet gdzieś daleko można znaleźć jakiś klif nadający się do latania https://www.youtube.com/watch?v=Gqu8tN1yvVg I nawet da się latać na bazach Widok z innej perspektywy - https://www.youtube.com/watch?v=l_WelsjnI18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Coś dla Janka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Po powrocie z urlopu w domu zastałem autonomiczny model z zaimplementowaną sztuczną inteligencją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 No i po urlopu. Ja urlop całkowicie poświęciłem rodzinie (żadnego latania czy myślenie o nim), która pozwala mi jedzić na zawody i trenować. W sumie to w tym roku spędziłem 46 dni na zawodach lub w podróży na nie. Teraz może będe miał trochę czasu żeby napisać obiektywnie-subiektywne podsumowanie MŚ F3B Wróciłem i..poniechałem sprawdzić jak sie lata na zboczu. Okazało się że nudno. Po dwóch lotach zwinąłem się do domu. Respect latał koślawo ale raczej szybko Na pewno ciekawiej od modeli które tam widziałem z z ciekawostek....niedługo klifik przestanie być klifikem bo woda wysycha. i zostanie stromą górką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi